Speltips Ruud - Zverev

Bild från Bildbyrån

Franska Öppna-semifinal

Det är dags för semifinal i Franska Öppna och jag har ett speltips för matchen mellan Casper Ruud och Alexander Zverev.

Norrmannen Casper Ruud fortsätter att imponera här i Franska Öppna för andra året i rad. Förra året nådde han finalen, där han mötte ingen mindre än Rafael Nadal och förlorade, förväntat, i tre raka set. Nadal på grusbanan är en svår nöt att knäcka, särskilt i Franska Öppna. Nu är Ruud tillbaka och är väldigt nära ännu en final. Han har imponerat stort under den här turneringen de senaste två veckorna. Dessutom har han mött två starka motståndare i sina senaste matcher. Först besegrade han Jarry i raka set och senast Rune, spelaren han förlorade mot i ATP Rom-semifinalen bara några veckor före Franska Öppna. Denna gång vann Ruud med 3-1 i set.

Kan Casper Ruud nå final för andra året i följd?

Alexander Zverev har jag redan nämnt tidigare under turneringen och då påpekade jag att han inte är i samma form som tidigare och inte har vunnit någon titel sedan 2021, vilket är en lång tid för en så skicklig spelare och tidigare rankad som nummer två i världen. Han har gått igenom en del svårigheter i sitt privatliv, vilket har påverkat hans spel negativt. Men nu verkar det som att han är på väg tillbaka, åtminstone på rätt väg, och att nå semifinalen i en Grand Slam-turnering är verkligen en styrkedemonstration. Och vilken imponerande resa han har haft. Han tog sig enkelt förbi Dimitrov och besegrade sedan Etcheverry i kvartsfinalen, en spelare som verkligen imponerat. Det är roligt att se tysken börja prestera igen, för han är verkligen en fantastisk tennisspelare.

Zverev spelar sin tredje raka Franska Öppna-semifinal - når tysken äntligen en final?

Jag tror att det kommer att bli en jämn match och jag har svårt att välja en vinnare här. Jag skulle vilja säga Zverev med tanke på att han verkar vara i form igen och har en kraftfull serve som ofta är svår att bryta. Men samtidigt är Ruud en tuff motståndare på det här underlaget och norrmannen ger aldrig upp utan kämpar hårt i varje poäng. Vi såg det tydligt i matchen mot Rune, där Ruud var mycket rörlig och tvingade alltid Rune att slå ett par extra bollar, vilket till slut ledde till att Rune gjorde misstag.

Fyra eller femsetare att vänta

Mitt speltips blir därför över 37.5 games. Jag tror att det kommer att bli en jämn match och förhoppningsvis kan jag äntligen sätta ett överspel här i Franska Öppna, efter många om och men. Det känns som en match som kan sträcka sig över flera set - förhoppningsvis minst fyra.