Speltips Safiullin - Berrettini

Bild från Bildbyrån

Gräskungen är tillbaka!

Jag beger mig till ATP-turneringen i Stuttgart, där en spännande grästurnering väntar med utmärkta matcher under veckans gång. Jag presenterar mitt speltips för matchen mellan Roman Safiullin och Matteo Berrettini.

Matteo Berrettini återvänder till spel, och det är alltid en fröjd att bevittna den italienske spelaren på plan, särskilt på gräs där han är exceptionellt stark. Oavsett hur lång tid Berrettini har varit frånvarande på grund av skador eller andra anledningar, när grässäsongen anländer, gör han alltid ett imponerande framträdande. Detta bevittnade vi förra året när han bland annat nådde åttondelsfinalen i Wimbledon.

Detsamma gäller detta år. Trots att han spelat sparsamt, återvände han och deltog i ett par turneringar på grus, och plockade dessutom hem en ATP-titel. Det finns få spelare som kan åstadkomma vad han gör – att återvända efter ett längre uppehåll och utmana ATP-spelarna till det yttersta direkt.

Nu möter han Roman Safiullin, som har begränsad erfarenhet av grästennis med mycket få matcher i karriären. Förra året visade han dock goda resultat på underlaget och spelade faktiskt in åtta vinster, vilket är en anmärkningsvärd siffra med tanke på grässäsongens korta varaktighet. Det bör dock tilläggas att Safiullin hade ett framgångsrikt år generellt sett och gick in i grässäsongen i utmärkt form, vilket inte är fallet i år. Faktum är att ryssen knappt har haft någon framgångsrik turnering under hela 2024.

Speltips & odds

Mitt val landar därför på Berrettini. Hade det varit förra årets Safiullin på planen, även mot en stark motståndare som Berrettini på gräs, hade jag kanske tvekat. Men Safiullin är långt ifrån den form han visade förra året, och detsamma gäller hans självförtroende. Ryssen har stora svårigheter att ens vinna en match, oavsett motståndare.

Oddsjämförelse Safiullin - Berrettini