Speltips: Sevilla - Chelsea 2/12 "Mer öppet utan premiärnerver"
Speltips Sevilla - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Mer öppet utan premiärnerver

Två matcher återstår i Grupp E och den stora spänningen ligger i vilka av Krasnodar och Rennes som kniper Europa League-platsen. I toppen är både Sevilla och Chelsea klara för slutspel. Lagen möts nu på onsdagskvällen i kampen om förstaplatsen och hoppet om en lite enklare åttondelsfinal.

Sevilla

Sevilla har vunnit samtliga matcher i gruppen förutom den på Stamford Bridge mot Chelsea. Det har dock inte sett helt övertygande ut och det har, poängglappet nedåt till trots, varit små marginaler för spanjorerna.

Mot Krasnodar har man vunnit 3-2 och 2-1 efter att ha vänt 0-2 till 3-2 med en man mindre och i det andra mötet avgjorde man långt in på stopptiden. Matchen mot Rennes får ses som lagets bästa insats hittills, man vann "bara" med 1-0 men övertygade mer i spelet.

Ligaspelet har gått lite knackigare än väntat för Lopeteguis mannar men på sistone har man fått upp lite fart och tagit tre raka segrar, fem raka med CL-spelet inräknat. Det är ett lag i fin form som tar sig an Chelsea.

På skadelistan hittar vi Acuna, Escudero och Suso. Även Ocampos och De Jong bedöms som tveksamma.

Chelsea

Precis som Sevilla har man vunnit samtliga matcher utöver den mot onsdagens motståndare. Chelsea har övertygat aningen mer men hade senast stora bekymmer med Rennes. Matchen blev betydligt jämnare än väntat och Girouds sena segermål kändes inte direkt logiskt.

Man började ligaspelet lite trevande och man såg tydliga tecken på ett skadat defensivt självförtroende. Efter det har man satt en tydlig defensiv femma med Mendy, James, Zouma, Silva och Chilwell, något som gett laget en stabilitet man inte sett sedan Contes dagar. Till en början var det mycket på bekostnad av offensiven men den växer allt mer för varje match även den.

Chelsea är i fin form och har inte förlorat på full tid sedan mötet med Liverpool i slutet av september med en rad på 14 matcher sedan dess.

Speltips

Matchen senast var noggrann, defensiv och präglad av en vilja att inleda med poäng snarare än att gå på knock eller underhålla. Matchen var välspelad och ganska väntad sett till hur lagen såg ut innan. Det saknades lite flyt hos båda lagen i de få chanser som skapades.

Matchen nu bör bli mer öppen. Visst, de spelar för en potentiellt viktig förstaplats men man är kvalificerade vilket är huvudmålet. Det finns såklart en risk för rotation hos båda lagen och i Chelseas fall är det nog ingen omöjlighet att både Chilwell och Thiago Silva vilas. Det gäller även Kante och helt plötsligt är en stor del av den där ramstarka defensiven borta, iallafall på personalhåll.

Jag tror att den lite (!) mer avslappnade inställningen till matchen och en större frihet att gå för tre poäng gör att vi inte kommer få se ett nytt 0-0 möte, istället tror jag att båda lagen den här gången lyckas göra mål.

BLGM spelas till 1,73 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer