Speltips Stryktipset » Lördag 10/6

Stryktipset idag 10/6 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 10 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Vestmannaeyja

1. Manchester City - Inter 1

CL-final i Istanbul där Man City med all rätt går in som väldigt stora favoriter mot ett Inter som verkligen inte ska ses som ett av Europas två bästa lag. Även om favoritskapet kan tyckas vara pressat för att vara en CL-final tycker jag ändå att City står för högt sett till odds och för lågt sett till streckfördelning. Förväntar mig total dominans från Man City och jag sparar mina garderingar och kliver här på den raka ettan.

2. Varberg - Halmstad X2

Varberg står fortfarande utan seger efter elva omgångar i Allsvenskan när de här får besök av mittenlaget Halmstad som gör det fortsatt bra. Halmstad är förvisso inget lag som trivs med att styra spelet själva och jag tror vi kan förvänta oss en tight och målsnål match här med ett kryss nära till hands. Men jag lutar ändå åt gästerna och med X2 tror jag vi sitter bra.

3. Dalkurd - Hammarby TFF X2

Toppmöte i Norrettan när serieledarna Dalkurd tar emot ligafyran Hammarby TFF och precis som tabellen tyder på ska Dalkurd värderas högre och ska här på hemmaplan gå in som ganska tydliga favoriter. Men jag tycker ändå att Dalkurd blivit lite väl stora favoriter på kupongen till runt 65% och då vi redan spikat en stor favorit i Man City behöver vi hitta skrällar. Här tycker jag mig se spelvärde på X2 vilket blir mitt val.

4. Nordic United FC - Motala AIF 1

Nordic United från Södertälje har häng på toppen i Norrettan och ska här ha goda chanser till tre poäng när de får besök av ett Motala som placerar sig i botten av tabellen. Ska vara en klasskillnad mellan dessa två lag och med sin hemmafördel väljer jag att ge Nordic United förtroendet. Ettan spikas.

5. Örebro Syrianska IF - FC Stockholm Internazionale 2

Ligatian Örebro Syrianska har endast fem poäng upp till dagens motstånd i form av Stockholm Internazionale som placerar sig femma i tabellen efter elva omgångar. Stockholm är dock i grunden det bättre laget och trots bortaplan är det inget snack om att FC Stockholm ska vara favoriter. Kan tvåan hålla sig runt 40% tycker jag det är en okej spik att utgå från, tar dock även med krysset på mitt större system.

6. Lunds BK - Ljungskile 1X

Vi tar oss till Ettan Södra där det är toppen mot botten när ligatrean Lund får besök av ett Ljungskile som placerar sig på negativt kval. Med det sagt ska Lund också gå in som väldigt stora favoriter här med sin hemmafördel och jag har väldigt svårt att se Lund gå poänglösa från denna match. Tar vi med krysset tror jag vi sitter väldigt bra på 1X som ska räcka långt här.

7. Norrby - Tvååker 1

Skiljer endast två poäng mellan ligaåttan Norrby och ligatolvan Tvååker efter elva omgångar i den väldigt jämna Ettan Södra. Norrby som har ett bra lag på pappret har inte riktigt fått det att lossna på sistone med endast en seger på lagets fem senaste matcher. Men här tror jag Norrby ska ha goda chanser till seger mot ett Tvååker som är seriens sämsta lag på bortaplan. Till runt 55% tycker jag ettan är en bra spik som jag kliver på.

8. Oddevold - BK Olympic 1

Oddevold kommer med fem raka utan förlust i ryggen och ska ha goda chanser att förlänga den sviten när de här får besök av mittenlaget Olympic som förvisso tog en tung seger mot Falkenberg senast men som ska värderas klart lägre än detta Oddevold. Med sin hemmafördel ska Oddevold gå in som stora favoriter och även om favoritskapet är pressat tror jag det smartaste är att spara sina tecken och kliva på den raka ettan.

9. Räppe - Kristianstad FC 1X

Vi tar oss ner till Div.2 och ett mittenmöte i Södra Götaland mellan två lag som står på samma poäng efter tio omgångar. Precis som tabellen visar ska också lagen värderas som jämna och Räppe ska vara favoriter med sin hemmafördel. Lurig match där jag lutar åt hemmalaget och väljer att utgå från 1X. Men på mitt större system vill jag ta med alla tecken då jag inte ser något större spelvärde här.

10. FC Gute - Viggbyholms IK FF X2

En match mellan två jämna lag även här där ligasjuan Gute endast har två poäng upp till ligafemman Viggbyholm. Gute är alltid starka hemma på Gotland och ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Men jag tycker ändå Gute blivit lite väl stora favoriter på kupongen och jag tycker mig istället se spelvärde på gästerna. Skippar favoritettan och spelar X2 här.

11. FOC Farsta - Mjölby AI FF 1X2

Nykomlingarna Farsta har det tufft i Div.2 Södra Svealand där laget placerar sig näst sist i tabellen efter tio omgångar när man nu får besök av mittenlaget Mjölby som ska värderas snäppet högre. Men med sin hemmafördel jämnar Farsta ut oddsen och denna match känns helt oviss på förhand. Tycker både odds och streck sitter som de ska och jag vill måla på med en helgardering här.

12. Hafnarfjördur - Breidablik 2

Vi tar oss till Island där ligafyran Hafnarfjördur får besök av ligatrean Breidablik där sex poäng skiljer lagen åt efter halva säsongen. Men det är inget snack om att Breidablik är det klart bättre laget och trots bortaplan går gästerna in som tydliga favoriter. Kan tvåan hålla sig runt 40% tycker jag att Breidablik är en fin spik då spelbolagen ger gästerna runt 50% chans till seger. Jag spikar tvåan.

13. KR Reykjavik - Vestmannaeyja X2

Bottenmöte och här tycker jag vi har ett fint skrälldrag då hemmalaget Reykjavik blivit lite väl stora favoriter i mina ögon. Skiljer endast två poäng mellan lagen som ska värderas som ganska jämna och även om Reykjavik ska vara favoriter med sin hemmafördel så köper jag inte att de ska ha runt 60% chans till seger som ettan nu är streckad till. Ser fint spelvärde på gästerna och X2 känns som ett givet skrälldrag här.

Stora raden - 2304kr

 1. Manchester City - Inter 1
 2. Varberg - Halmstad X2
 3. Dalkurd - Hammarby TFF X2
 4. Nordic United FC - Motala AIF 1X
 5. Örebro Syrianska IF - FC Stockholm Internazionale X2
 6. Lunds BK - Ljungskile 1X
 7. Norrby - Tvååker 1X
 8. Oddevold - BK Olympic 1
 9. Räppe - Kristianstad FC 1X2
 10. FC Gute - Viggbyholms IK FF X2
 11. FOC Farsta - Mjölby AI FF 1X2
 12. Hafnarfjördur - Breidablik 2
 13. KR Reykjavik - Vestmannaeyja X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se