Stryktipset idag 20/5 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 20 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Arsenal

💥 Kupongens skräll

 • Crystal Palace

1. Nottingham Forest - Arsenal 2

Med tre poäng ner till nedflyttning och två omgångar kvar att spela har Nottingham mycket att spela för här till skillnad från Arsenal som i princip är borta från titelstriden. Men det är en enorm klasskillnad mellan dessa lag och Arsenal har fortfarande en minimal chans på titeln vilket gör att Arsenal ändå bör vara motiverade. Trots bortaplan ska Arsenal vara stora favoriter och jag tycker att tvåan är en vettig spik att inleda kupongen med.

2. Liverpool - Aston Villa 1X

Tre tunga poäng på spel för båda lagen då Liverpool spelar för en CL-plats och Aston Villa har i sin tur också häng på en Europaplats till kommande säsong. Liverpool har verkligen ryckt upp sig under våren och ska här gå in som stora favoriter. Men jag tycker ändå favoritskapet blivit lite väl pressat och jag vill iallafall få in krysset som skulle kunna rensa bort många system. 1X spelas vilket bör räcka väldigt långt.

3. Bournemouth - Manchester United 2

Bournemouth har säkrat kontraktet och har nu ingenting att spela för när de får besök av ett Man Utd som spelar för en CL-plats till kommande säsong. Lägger vi till den motivationsfaktorn på en redan rejäl klasskillnad mellan lagen så ska United såklart gå in som väldigt stora favoriter här trots bortaplan. Även om favoritskapet börjar bli pressat väljer jag att spara mina tecken och kliver här på den raka tvåan.

4. Wolverhampton - Everton X2

Wolves har ingenting att spela för här när de får besök av ett pressat Everton som spelar för sin överlevnad och med den motivationsfaktorn är det Everton som är knappa favoriter här trots bortaplan. Svenska folket har dock streckat Wolves till knappa favoriter vilket jag tycker är fel och med det sagt tycker jag man kan skippa ettan här och spela X2 vilket blir mitt val.

5. Fulham - Crystal Palace X2

Mittenmöte och Londonderby mellan två lag som inte har något att spela för i denna match och motivationen kan såklart vara ett frågetecken. Fulham står som favoriter men jag kan se en jämn match framför mig och jag tycker ettan blivit alldeles för hårt spelad till nuvarande 50%. Ser fint spelvärde på gästerna och även här blir mitt val X2.

6. Carlisle - Bradford 1X2

Kval till League One där det första mötet mellan lagen i denna semifinal slutade med en 1-0 seger till Bradford i en match som dock var helt jämn. Förväntar mig en jämn match även här men det är ändå Carlisle som ska vara favoriter med sin hemmafördel. Tycker dock att både odds och streck sitter som de ska och utan att se något större spelvärde vill jag kliva in med en helgardering.

7. Atalanta - Verona 1

Vi lämnar öarna och tar oss till Italien där vi har tre omgångar kvar att spela och Atalanta jagar en Europaplats till kommande säsong samtidigt som gästerna Hellas Verona spelar för ett nytt kontrakt. Båda lagen har alltså stor motivation här men det är ändå Atalanta som ska vara tydliga favoriter hemma i Bergamo. Tror på dominans från hemmalaget och även om favoritskapet är något pressat väljer jag att kliva på den raka ettan.

8. Almería - Mallorca 1X

Fyra omgångar kvar i La Liga och Almeria spelar för ett nytt kontrakt samtidigt som Mallorca inte har särskilt mycket att spela för här. Med det sagt ska Almeria också gå in som favoriter med sin hemmafördel och jag tycker hemmalaget underskattas något här av såväl spelbolag som svenska folket. Tar vi även med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt här.

9. Athletic Bilbao - Celta de Vigo X2

Två lag som fortfarande har mycket att spela för då Bilbao spelar för en Europaplats till kommande säsong och Celta Vigo spelar för att hålla sig kvar. Precis som tabellen visar ska Bilbao också värderas klart högre och ska vara tydliga favoriter här på hemmaplan. Men vi behöver hitta lite skrälldrag på kupongen och här tycker jag ändå att Bilbao blivit lite väl stora favoriter till över 60%. Tycker spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val. 

10.  Lille - Marseille X2

Toppmatch i Ligue 1 när ligafemman Lille får besök av ligatrean Marseille och det är två lag som har mycket att spela för med tre omgångar kvar. Det skiljer ändå 13 poäng mellan lagen och Marseille ska värderas som det bättre laget även om det är Lille som ska vara favoriter här med sin hemmafördel. Jag tycker dock Lille blivit lite för stora favoriter i en match som jag förväntar mig bli jämn och jag skippar ettan och spelar X2 här.

11. Nantes - Montpellier 1

Med tre omgångar kvar att spela är Nantes pressade att vinna då laget har en poäng upp till säker mark samtidigt som gästerna Montpellier inte har något att spela för här. Med det sagt är det Nantes som ska vara favoriter med sin hemmafördel trots att man är det sämre laget. Tror ändå motivationen samt hemmafördelen väger tungt här och kan ettan hålla sig runt 45% tycker jag det är en vettig spik som jag kliver på.

12. Bayern München - RB Leipzig 1

Stormöte i Bundesliga där Bayern spelar för en ny titel när de här får besök av ligatrean Leipzig som kan säkra en CL-plats till kommande säsong. Båda lagen kommer med en fin form i ryggen men det är ändå Bayern som ska vara stora favoriter här med sin hemmafördel. Även om favoritskapet är pressat väljer jag att utgå från den raka ettan men tar även med krysset på mitt större system.

13. SK Brann - Lilleström 1

Final i norska cupen och en match som spelas på neutral mark mellan två lag som inlett säsongen ganska starkt i ligan. Brann är dock utan tvekan det bättre laget denna säsong och ska här gå in som ganska tydliga favoriter. Brann har fem raka utan förlust mot just Lilleström och jag tror inte den trenden bryts här. Kan ettan hålla sig runt 50% är det en bra spik som jag utgår från, tar dock även med krysset som alltid ligger nära till hands i en final.

Stora raden - 2304kr

 1. Nottingham Forest - Arsenal 2
 2. Liverpool - Aston Villa 1X
 3. Bournemouth - Manchester United 2
 4. Wolverhampton - Everton X2
 5. Fulham - Crystal Palace X2
 6. Carlisle - Bradford 1X2
 7. Atalanta - Verona 1
 8. Almería - Mallorca X2
 9. Athletic Bilbao - Celta de Vigo 1X2
 10. Lille - Marseille X2
 11. Nantes - Montpellier 1X
 12. Bayern München - RB Leipzig 1X
 13. SK Brann - Lilleström 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se