Bild från Bildbyrån

Stryktipset idag 29/8 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 29 augusti hos Svenska Spel. Nu med 13 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

 • Sundsvall

💥 Kupongens skräll

 • GAIS

1. Arsenal - Liverpool 2

Finalmatchen i Community Shield där Arsenal tar emot Liverpool. Matchen spelas på Wembley men man får väl ändå ge Arsenal en liten hemmafördel med tanke på att det är i London. Men trots det ska Liverpool gå in som klara favoriter här. Spelbolagen ger Liverpool runt 55-60% chans till seger och om tvåan kan hålla sig under 50% tycker jag det är en vettig spik. Men jag tror Liverpool kommer streckas upp närmare spelstopp och jag tar med krysset på mitt större system.

2. AFC Eskilstuna - Sundsvall 2

Botten mot toppen när ligajumbon AFC tar emot ligatrean Sundsvall och gästerna ska gå in som klara favoriter. AFC ser riktigt svaga ut trots att de har en helt okej trupp så får de inte ihop det spelmässigt. Försvarsspelet är under all kritik och det kommer att straffas mot supertrion Blomberg, Engblom och nyförvärvet Hopcutt. Jag tror starkt på gästerna här och spikar tvåan om den kan hålla sig under 60%.

3. Trelleborg - Jönköping 2

Sett till tabellen skiljer det inte så mycket mellan dessa lag och med tanke på Trelleborgs hemmafördel förstår jag ändå att hemmalaget blivit överstreckade. Men J Södra är det klart bättre laget här och gräs ska inte vara några problem för gästerna som ska få favoritskapet. Nu är gästerna streckade som underdogs och då tycker jag värdet ligger där. Utgår från tvåan.

4. Öster - GAIS X2

Det är trots att 13 miljoner jackpot på kupongen och ska vi ha någon chans på större utdelning måste vi hitta lite större skrällar. Här tycker jag Öster blivit alldeles för stora favoriter mot ett förvisso svagt GAIS. Det mesta talar för hemmalaget här men jag köper ändå inte att Öster ska ha över 60% chans till seger. Så mycket skiljer det inte mellan ett mittenlag och ett bottenlag i Superettan och jag tycker värdet ligger på gästerna här. X2 spelas.

5. Kilmarnock - Dundee Utd 1X

Vi tar oss till Skottland där ligan dragit igång med fem spelade omgångar. Kilmarnock har inlett svagt och står fortfarande utan seger. Men jag tycker inte man ska stirra för mycket på tabellen såhär tidigt på säsongen och jag tycker svenska folket underskattar Kilmarnock. Det skiljer inte så mycket mellan dessa två lag och på hemmaplan ska Kilmarnock gå in som favoriter. Men jag tror på en tight match och jag vill få med krysset. 1X spelas.

6. Livingston - Ross County 1X

En liknande situation som i matchen ovan då jag tycker svenska folket övervärderar tabellsituationen efter fem omgångar där där Ross County placerar sig klart bättre än Livingston som fortfarande stå utan seger. Livingston vann med 4-0 i senaste hemmamatchen mot Ross och även om jag inte tror på några liknande siffror så tycker jag hemmalaget ska få favoritskapet. Jag tycker svenska folket underskattar favoritskapet och jag gillar 1X som spelas.

7. St.Johnstone - St.Mirren 1X2

Två lag som jag värderar som väldigt jämna och lagets två senaste matcher mot varandra har slutat 0-0. Jag tror återigen på en tight tillställning där St.Johnstone ska få favoritskapet med sin hemmafördel. Men jag tycker både odds och streckfördelning sitter ganska korrekt och jag finner inget större spelvärde. Helgardering.

8. Haugesund - Vålerenga 1X

Vi tar oss till Norge och en väldigt oviss match på förhand mellan två lag som jag värderar som relativt jämna även om Vålerenga står sig klart bättre i tabellen. Haugesund ska få favoritskapet med sin hemmafördel men jag tycker återigen att både odds och streckfördelningen sitter ganska bra. Jag utgår från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

9. AIK - Häcken 2

AIK har förstärkt med en hel del tunga namn och laget tog en otroligt viktig seger senast hemma mot Helsingborg. Men jag tycker fortfarande AIK har väldigt mycket att bevisa innan de kan räknas bort från bottenstriden. Gästerna Häcken går urstarkt med tre raka vinster och Häcken ska gå in som favoriter här. Nu är AIK streckade som favoriter och då tycker jag värdet ligger på gästerna. Jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

10. Hammarby - Kalmar 1X

Hammarby har inte övertygat de senaste veckorna med endast två vinster på lagets fem senaste matcher i ligan. Nu hade de Europamatch redan i torsdags vilket såklart inte är optimalt inför denna match. Men på hemmaplan mot ett Kalmar som ser väldigt svaga ut för stunden ska ändå Hammarbys chanser till seger vara väldigt goda. Men jag tror det finns risk för grov överstreckning här och även om jag tror stenhårt på Bajen så vill jag få med krysset. 1X ska räcka långt.

11. Helsingborg - Djurgården 2

Ligajumbon Helsingborgs kräftgång fortsätter med fyra förluster på lagets fem senaste matcher. Nu väntar en tuff uppgift mot ligafyran Djurgården och jag har svårt att se någon annan matchbild än dominans från gästerna. Helsingborg har stora bekymmer både defensivt och offensivt och det kommer att straffas här. Jag kliver på den raka tvåan som är riktigt bra om den kan hålla sig under 55%.

12. Mjällby - Göteborg X2

Mjällby gör det riktigt bra och laget kommer från en riktigt fin insats senast när de slog Kalmar med hela 4-1 på bortaplan. Nu tappar de Jeahze som varit en viktig pjäs. Jag gillar Mjällby oddset här men jag tycker laget blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där de är streckade till 44%. Spelbolagen ger Göteborg favoritskap och jag värderar matchen som 50/50 utan krysset. Med det sagt ligger värdet nu på gästerna om vi kollar på kupongen och X2 blir mitt val.

13. Malmö - Elfsborg 1

Seriefinal i Allsvenskan och vinner Malmö här så har jag väldigt svårt att se hur Malmö inte ska vinna Allsvenskan denna säsong. Malmö ska också ha väldigt goda chanser till seger här på hemmaplan mot ett Elfsborg som gör det bra men ändå ska ses som ett klart sämre lag. I skrivande stund tycker jag ettan är vettig om den kan hålla sig under 60%. Jag tror dock ettan kommer streckas hårdare än så och jag vill därför få med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Arsenal - Liverpool X2
 2. AFC Eskilstuna - Sundsvall 2
 3. Trelleborg - Jönköping 2
 4. Öster - GAIS X2
 5. Kilmarnock - Dundee Utd 1X
 6. Livingston - Ross County 1X
 7. St.Johnstone - St.Mirren 1X2
 8. Haugesund - Vålerenga 1X2
 9. AIK - Häcken X2
 10. Hammarby - Kalmar 1X
 11. Helsingborg - Djurgården 2
 12. Mjällby - Göteborg X2
 13. Malmö - Elfsborg 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

Köp en andel hos Bettingstugans andelssida

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se