Stryktipset 30/9 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 30 september hos Svenska Spel.

Sju matcher från Premier League hör inte till Stryktipsets vanlighet. Det gör inte heller det faktum att det finns flera stora favoriter att hantera i finrummet. I vanlig ordning går kupongen i mål i The Championship där Deepdale samt Loftus Road bjuder på spännande lösningar. Häng med!

⏰ Spelstopp: 15:59


💰 Banken! - Newcastle

8-0 mot Sheffield United och en ännu skönare seger i Ligacupen mot Manchester City gör livet trivsamt i norra England. Av bara farten ska Newcastle kunna skölja över ett naivt spelande Burnley. Odiskutabel etta på St James’ Park.

💥 Knallen! - Sheffield United

Den hemska förlusten mot Newcastle till trots ska det inte glömmas bort att Sheffield United varit snubblande nära poäng mot både Man City och Tottenham. När West Ham streckas upp som något de inte är måste X2 följa med illa kvickt.

1. Tottenham - Liverpool 2

Premier Leagues kvällsmacka är en riktig godbit från norra London. Tottenham hade problem i inledningen av The North London Derby, men i takt med att rivalmötet fortsatte tog sig Spurs in i matchen. Mot slutet hade de liljevita sina opponenter i brygga och Postecoglous gäng kommer inte att darra i knäskålarna när Liverpool äntrar deras borg. Klopps kompani har vind i seglen efter den fina inledningen och det krävdes ingen större ansträngning för att vända 0-1 till 3-1 mot Leicester. Trots att Pool haft ett tätare schema än Spurs är det tvåan som lockar mest i The Big Smoke. Inte minst då värdarna bör bli straffade av de rödkläddas frenetiska press. Hett spikbud till höger!

2. Bournemouth - Arsenal 1X2

Arsenal gjorde vad som krävdes för ett oavgjort resultat i Ligacupen mot Brentford. Men The Gunners vann ju? Jovisst, men rättvist var det inte. Det tuffa skadeläget präglade både veckans samt den gångna helgens insats mot Tottenham. Det skulle inte förvåna om det präglar även lördagens uppgift mot Bournemouth. The Cherries fick med sig sköna 2-0 mot Stoke, en seger som gav arbetsro åt Iraola och dennes adepter. Spanjoren krämade även ur en stark insats från sitt manskap mot Brighton där 1-3 inte var talande siffror. Kommer värdarna upp i samma nivå mot Arsenal är tvåan i farozonen. Bredmålning och skrälljobb!

3. Manchester United - Crystal Palace 1

För andra gången på mindre än en vecka ska Manchester United och Crystal Palace mäta svärd på Old Trafford. I tisdags fick Roy Hodgson brallorna neddragna av Erik ten Hag vars Man United stod för säsongens bästa insats. Det säger inte jättemycket, men vikten av avancemanget i Ligacupen ska inte underskattas. Med studs i dojan samt en bättre startelva går United in i lördagens repris. Palace saknar fortfarande blytunga pjäser som Lerma och Olise, två lirare som hade behövts för att jämna ut förutsättningarna i Manchester. På bortagräs gör de rödblå sällan som bäst ifrån sig och när vi ändå är inne på repriser spikas en sådan i favorit. Ettan klarar sig allena.

Man United spikas

Man United spikas på Old Trafford!

4. Everton - Luton 1X

Everton fick en mardrömsstart på säsongen med uteblivna poäng och en kavalkad av missade målchanser. 3-1 mot Brentford och 2-1 i Ligacupen mot Aston Villa har med det sagt vänt upp och ned på självkänslan hos The Toffees. Kraftpaketen Calvert-Lewin och Beto kan mangla sig fram mot högt stående försvar, men mot ett lågt sittande Luton kommer ytorna att vara små. Då fungerar Everton inte som bäst. The Hatters ser skrämmande tidigt ut som en självklar nedflyttningskandidat, men större under har skett än att de håller undan för ett inte gärna spelförande motståndarlag. Krysset tar rygg på den betrodda ettan.

5. Newcastle - Burnley 1

Det är svårt att toppa veckan som Newcastle har i ryggsäcken. 8-0 mot Sheffield United var ett väldigt skönt besked efter en tuff inledning. Lika skönt var avancemanget i Ligacupen där Eddie Howe besegrade Pep Guardiola för första gången i karriären. Med ett ljusnande truppläge och orkanvindar i seglen blir Burnley ett enkelt byte på St James’ Park. The Clarets stod för säsongens bästa insats mot Manchester United, men 0-1 i kakhålet var ett rungande kvitto på att Kompanys mannar inte räcker till. Åtminstone inte än så länge. Det finns väldigt få argument att ta till för att gardera Newcastle. Benhård streckning till trots spikas ettan.

6. Wolverhampton - Manchester City 2

Någon kvadrupel blir det inte för Manchester City som i veckan åkte ur Ligacupen mot Newcastle. Insatsen var inte så pjåkig, men kvalitetsskillnaden när Rodri ersattes av Phillips var samtidigt uppenbar. En klart starkare ljusblå startelva ligger i korten på Molineux, men utan Rodri känns gästerna inte lika stabila. Wolverhampton trivs som allra bäst när de får ytor att operera på, något som inte minst bevisades i premiären mot Manchester United. Lyckas värdarna driva lördagens matchbild åt samma håll är City för en gångs skull ingen given singel. I jakten på större pengar åker krysset med på större bongar.

7. West Ham - Sheffield United 1X2

West Ham krämade ur en okej insats i Ligacupmötet med Lincoln. Moyes mannar klarade sig relativt oskadda när avancemanget säkrades med 1-0, men det blev också uppenbart att skotten inte lärt sina lirare hur man agerar i spelförande kostym. Att The Hammers inte trivs som favoriter är en illa dold hemlighet. Oavsett 0-8 i brakan mot Newcastle är Sheffield United tillräckligt skickliga för att kunna såra Londonlaget. The Blades har haft vittring på poäng mot både Manchester City och Tottenham. Varför inte ta det hela ett steg längre mot en svagare motståndare? Den grovt övervärderade ettan måste garderas. Hela vägen!

8. Huddersfield - Ipswich X2

Sagan om Ipswich tycks inte ha något slut. Sedan Kieran McKenna lämnade Ole Gunnar Solskjaers sida och tog över The Tractor Boys har gästerna gått som en raket. Toppstrid i The Championship och en vändning från 0-2 till 3-2 i Ligacupen mot Wolverhampton är verkligen inte illa pinkat. Favoritskapet är befogat borta mot Huddersfield, men det finns också risk för slitna ben hos McKennas gäng. Darren Moore säkrade en stark poäng mot Coventry i sin tränardebut för Huddersfield. Efter det abrupta slutet i Sheffield Wednesday är Moore på jakt efter revansch i en annan blåvit dress. Med fördelaktiga fysiska förutsättningar ska värdarna inte skrivas av på sin hemmabana. X2 först men gärna alla tecken.

9. Millwall - Swansea 12

Millwall och Swansea är två herrskap som blandat högt med lågt under inledningen. Den största skillnaden är att de förstnämnda fått med sig fler poäng för besväret. Spelmässigt finns det däremot mycket att förbättra och det får gärna ryckas i handbromsen när ettan ser ut att promenera över 50 procent. Swansea har retroaktiv utdelning runt hörnet och omöjligt är det inte att den kvitteras ut på The Den. Framför allt på grund av att Millwall inte sällan sviker i favorit-kostymen. “Gubben” (etta-tvåa) är nära förestående i huvudstaden.

10. Norwich - Birmingham 1X2

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Det är Norwichs inledning i ett nötskal. The Canaries har fastnat i en negativ spiral mot slutet som bland annat ledde till 2-6 i prutten mot Plymouth. När David Wagner behöver renovera sin defensiv är de gulgröna inte att lita på mot Birmingham. The Blues trivs som fisken i vattnet när de slipper ta tag i taktpinnen. Istället kan gästerna fokusera på att försöka skada Norwich vid omställningar, något som värdföreningen haft problem att freda sig mot. Då går det inte att lägga sig i vänsterfilen på Carrow Road. Stanna i mitten och täck hela brädet.

11. Preston - West Bromwich X

För ganska exakt ett år sedan skrevs spaltmeter om Prestons säsongsinledning. The Lilywhites kunde då inte släppa in mål, men trenden dog lika snabbt som Zlatans satsningar vid sidan om planen. Den här säsongen har värdarna gasat sig hela vägen upp i toppstriden, men bara 1-1 mot ett svagt Rotherham kan vara startskottet på en svalare period. West Bromwich har förutsättningar för att få med sig något från Deepdale, men inte heller hos gästerna råder harmoni. Carlos Corberán har svårt att få ut truppens kunnande och det råder inget tu tal om att en destruktiv och målsnål historia stundar i Lancashire. Den vågade tar ställning i mitten!

12. QPR - Coventry 2

QPR har bara torskat en av sina fyra senaste men känslan är att det bara är en tidsfråga innan nästa mina kommer. The Hoops har förtvivlat svårt att räcka till över 90 minuter oavsett motståndare. Det är en visa som onekligen kan upprepa sig mot Coventry. De ljusblå har upplevt en motig period efter tappet av Gyökeres, men i firma Ayari/Godden finns spets som QPR torde få svårt att stå emot. Spelmässigt är skillnaden mellan dessa lag som natt och dag. Det borde kunna visa sig på Loftus Roads gräsmatta. Tvåan tornar upp som en fin spik i krokarna runt 40 procent.

13. Watford - Middlesbrough 2

Middlesbrough inledde i fjol uselt innan Michael Carrick klev in som en vit riddare på tränarbänken. Samma melodi har utspelats denna säsong, men när Carrick lotsade sitt manskap till 2-1 mot Southampton tändes ett ljus i tunneln. Av bara farten betvingades Bradford ur Ligacupen där tilltänkta målskytten Latte Lath fick spräcka sin nolla. Det finns skyhög kapacitet i anfallaren som bör få gott om ytor att röra sig på mot Watford. The Hornets har, likt Middlesbrough, fina underliggande siffror men får sällan ut det på plan. Kenka Sema med kamrater kämpar i lätt motvind och är en favorit i fara denna lördag. Den spelvärda tvåan agerar utgång.

216 rader

1. Tottenham - Liverpool 2
2. Bournemouth - Arsenal 1x2
3. Man United - Crystal P 1
4. Everton - Luton 1x
5. Newcastle - Burnley 1
6. Wolves - Man City 2
7. West Ham - Sheffield U 1x2
8. Huddersfield - Ipswich x2
9. Millwall - Swansea 12
10. Norwich - Birmingham 1x2
11. Preston - West Brom x
12. QPR - Coventry 2
13. Watford - Mboro 2

1296 rader

1. Tottenham - Liverpool 2
2. Bournemouth - Arsenal 1x2
3. Man United - Crystal P 1
4. Everton - Luton 1x
5. Newcastle - Burnley 1
6. Wolves - Man City x2
7. West Ham - Sheffield U 1x2
8. Huddersfield - Ipswich 1x2
9. Millwall - Swansea 12
10. Norwich - Birmingham 1x2
11. Preston - West Brom x
12. QPR - Coventry 2
13. Watford - Mboro x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100