Stryktipset idag » Lördag 4 Januari » Analys, Tips & Förslag

Bild från Bildbyrån

Stryktipset 4/1 » Tips, Analys & Förslag

💰 Banken! - Leicester

Visade mot West Ham att även andraelvan har greppat Rodgers sätt att spela fotboll. CL-fotboll är en jätteframgång men jag tror Leicester är väldigt sugna på en titel i år och är definitivt tillräckligt bra för att ta en.

💣 Knallen! - Luton

Går väldigt tungt i Championship men möter ett extremt skadedrabbat Bournemouth som redan innan det hade en tunn trupp. Vågar Eddie Howe spela någon startspelare nu när man är indragna i bottenstriden?

1. Wolverhampton - Manchester United 1x

Form:

Wolves: F-V-V-F-F. Hemma: O-V-V-F-V.

Man United: V-F-V-V-F. Borta: F-V-F-V-F.

H2H: 2-2-0. (Femte matchen spelades 2012)

Intressant match i ett tidigt skede av FA-cupen. Båda lagen är i slutspel i Europa League, United är fortfarande kvar i Ligacupen och båda har häng på Champions Leagueplatserna i ligan. Vore nog ingen katastrof för något av lagen om de förlorade den här matchen men jag tror att ett skadedrabbat United kommer rotera mer än Wolverhampton och med tanke på skadorna ställa en ganska lågkvalitativ elva på plan.

2. Fulham - Aston Villa 1 2

Form:

Fulham: F-V-O-V-F. Hemma: V-F-V-V-F.

Villa: V-F-V-F-V. Borta: O-F-F-F-V.

H2H: 3-0-2.

Knepig match mellan ett Fulham som kämpar för att behålla Play Off-platserna och ett ganska formstarkt Aston Villa. Jag tror inte kvalitetsskillnaderna är gigantiska lagen emellan utan här handar det om vilka elvor man väljer att spela. Även om Villa i allra högsta grad är indragna i bottenstriden skulle nog en ”cup run” göra mycket för klubbens supportrar. Lär roteras en del men förväntar mig ändå hyfsat slagkraftiga elvor från båda lagen.

3. Leicester - Wigan 1

Form:

Leicester: O-F-F-V-V. Hemma: V-V-V-O-F.

Wigan: O-O-O-F-V. Borta: O-F-O-F-V.

H2H: Ej mötts sen 2014.

En av matcherna med störst kvalitetsskillnad på hela kupongen. Leicester har vänt den lite svagare formen och visade mot West Ham att man kan vinna trots att man roterar kraftigt, något man lär göra här. Wigan ligger pyrt till i Championship men har skrällt förut och gör ofta bra ifrån sig i cuperna men här tror jag Leicester, trots rotation, är för bra.

4. Southampton - Huddersfield 1

Form: F-V-V-O-V. Hemma: V-V-F-O-V.

Huddersfield: O-V-F-V-F. Borta: F-F-V-O-F.

H2H: 2-3-0.

Southampton är i storform, både spelmässigt och resultatmässigt. Slog Spurs senast där man var klart bättre sett över 90 minuter. Huddersfield är fast i bottenträsket och fokus lär ligga på ligan medan Southampton ser ut att hamna i ingemansland i Premier League och en framgångsrik Cup run skulle kunna sätta lite guldkant på säsongen.

5. Watford - Tranmere 1

Form:

Watford: F-V-O-V-V. Hemma: F-O-V-V-V.

Tranmere: F-V-F-O-F. Borta: V-O-F-F-F.

H2H: Ej mötts sen 2001.

Watford har under sin tredje tränare för säsongen, Nigel Pearson, verkligen varvat upp. Vinsten mot Manchester United har följts upp av ett kryss mot Sheffield och starka vinster mot Wolves och Aston Villa. Tranmere hittar vi tredje sist i League One och bör inte vara någon match för Watford. Watford ligger fortsatt rätt risigt till i Premier League men bör, likt Southampton, hamna i ingemansland och även Watford skulle må bra av en cupframgång.

6. Brentford - Stoke 1x

Form:

Brentford: V-O-V-F-V. Hemma: V-V-V-V-V.

Stoke: O-F-V-F-V. Borta: F-F-F-F-V.

H2H: 3-2-0.

3an mot 21an i Championship möts nu i FA-cupen. Brentford är i fin form totalt sett och storform på hemmaplan, fem raka vinster och bara en förlust på de elva senaste. För Stoke går det tyngre. Man är indragna i nedflyttningsstriden och har haft det väldigt svårt att vinna på bortaplan, vinsten senast till trots. Båda lagen har väldigt mycket att spela för i ligan och cupspelet är nog inte en prioritet, men här bör Brentfords klass lysa igenom.

7. Brighton - Sheffield Wednesday 1x2

Form:

Brighton: O-F-F-V-O. Hemma: F-O-F-V-O.

Sheffield: V-V-F-F-F. Borta: F-V-O-V-F.

Sheffield Wednesdays storform har fått ett abrupt slut. Man har följt upp sina sex raka utan förlust med tre raka förluster, mot tre svaga lag dessutom. Brighton är i spelmässigt fin form men har under säsongen haft svårt att få med sig resultat. Oförmåga att döda matcher är ingen bra egenskap i cupspel mot lag från lägre ligor. Skrällchans.

8. Bournemouth - Luton 1 2

Form:

Bournemouth: V-F-O-F-F. Hemma: V-F-F-F-O.

Luton: F-F-O-F-F. Borta: F-F-F-F-F.

H2H: Ej mötts sedan 2009.

Två lag i usel form i botten av respektive tabeller. Bournemouth har givetvis betydligt mer kvalitet än ett svagt Luton men skadelistan är lång och frågan är om man vågar riskera fler skador på en relativt tunn trupp. Jag tror vi får se ett svagt Bournemouth här och trots att Luton går väldigt tungt i Championship kan det finnas en skrällchans här.

9. Preston - Norwich 1 2

Form:

Preston: V-O-O-F-F. Hemma: F-V-V-F-F.

Norwich: O-F-F-O-O. Borta: F-V-F-O-F.

H2H: 1-2-2.

10an i Championship mot tabelljumbon i Premier League. Kvalitetsskillnaden bör inte vara gigantisk men Norwich joggade hem Championship med ungefär samma trupp som nu. Frågan är hur en höst av svaga resultat påverkar Norwich här? Automatiskt självförtroende eller uppdragna axlar? Preston är ett lag som sett spännande ut några år nu men aldrig riktigt fått till det hela vägen. Formen är ganska svag men har visat att man göra resultat mot bättre lag och här skulle Norwich mycket väl kunna gå på en mina.

10. Reading - Blackpool 1

Form:

Reading: O-V-V-V-V. Hemma: V-F-F-V-V.

Blackpool: O-F-F-O-F. Borta: O-O-O-O-F.

H2H: Ej mötts sen 2015.

14e i Championship mot 10an i League One. Reading är i fin form och vinner man sin hängmatch är man faktiskt bara tre poäng från Play Off. Formen är mycket fin, fyra vinster och ett kryss på sina fem senaste där man bara släppte in ett mål. Blackpool har det desto jobbigare, fem raka utan vinst och åtta raka utan bortavinst. Detta bör Reading ta hem.

11. Fleetwood - Portsmouth 1 2

Form: O-O-V-O-O. Hemma: V-V-O-O-O.

Portsmouth: F-V-V-F-O. Borta: V-V-F-F-O.

H2H: 0-0-4. (Femte spelades 2014)

7an mot 9an i League One möts i ett av de tätaste mötena i den här FA Cup-rundan. Inte mötts i ligan i år men tydlig fördel för Pompey historiskt sett. Liknande form hos båda lagen men stor hemmafördel för Fleetwood som inte förlorat på Highbury Stadium på sju matcher och bara förlorat en på femton senaste hemmamatcherna.

12. Cardiff - Carlisle 1

Form:

Cardiff: O-O-O-V-F. Hemma: F-V-V-O-O.

Carlisle: O-F-O-V-O. Borta: O-O-F-V-F.

H2H: Ej mötts sen 2001.

Cardiff, som ligger på 12e plats i Championship mot Carlisle på 21a plats i League Two, kan bara sluta på ett sätt va? Cardiff blev förnedrade senast men har senaste tiden hittat en ganska fin form med bara två förluster på de tio senaste. Cardiff kan mycket väl ha något med Play Off-platserna att göra i vår men lär knappast vara indragna i en bottenstrid och bör kunna satsa på en liten cupframgång.

13. Oxford - Hartlepool 1

Form:

Oxford: F-V-V-V-F. Hemma: O-O-F-V-V.

Hartlepool: F-V-F-O-F. Borta: V-O-F-F-F.

H2H: 2-0-1 (2015/16)

Oxford, 4a i League one mot Hartlepool, på 16e plats i National League. Oxford går fint i League One och har bara förlorat två av sina fjorton senaste hemmamatcher, varav en mot Manchester City i Ligacupen. Min bild är att kvalitetsskillnaden blir större ju längre ner man kommer så det här ska Oxford ta hem. Man är ett topplag två divisioner över Hartlepool, formen är betydligt bättre och man spelar hemma, där man är starka.

Stora raden - 2304 rader

1: 1x2

2: 1 2

3: 1

4: 1x

5: 1x

6: 1x

7: 1x2

8: 1 2

9: 1 2

10: 1x

11: 1 2

12: 1

13: 1

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer