Bild från Bildbyrån

Stryktipset 8/5» Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 8 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Bayern Munchen

💥 Kupongens skräll

 • Kalmar

1. Man City - Chelsea 1X

Vi inleder med en toppmatch från Premier League och såklart väldigt spännande att se denna match då detta möte är den kommande CL-finalen efter att båda lagen lyckades ta sig vidare från respektive semifinal i veckan. Men finalen är inte förrän i slutet på maj och Man City ska säkra ligatiteln och Chelsea ska lösa en CL-plats innan dess. Precis som poängskörden i ligan tyder på ska City värderas som det klart bättre laget och gå in som favoriter här. Med ett dygn längre vila också tror jag City löser minst en poäng här och 1X ska räcka långt.

2. Liverpool - Southampton 1X

Liverpool går fortsatt trögt med endast en seger på lagets fem senaste där Liverpools senaste match blev uppskjuten och laget har nu fått två veckors vila vilket nog gör gott såhär långt in på säsongen. Nu tar de emot ett Southampton som endast har en poäng på sina fyra senaste men kontraktet ska ändå vara säkrat. Liverpool ska såklart gå in som väldigt stora favoriter med sin hemmafördel men jag vågar inte ge mitt fulla förtroende till detta Liverpool. Tar vi med krysset bör vi dock sitta trygga på 1X.

3. Sheffield Utd - Crystal Palace 1X2

Ligajumbon Sheffield Utd som redan är klara för spel i Championship har checkat ut för säsongen och kommer senast från en 4-0 förlust mot Spurs. Många spelare lär lämna i sommar och jag ställer mig lite tveksam kring lagets motivation här. Gästerna Palace kan teoretiskt säkra kontraktet här även om det i princip är klart och med det sagt ska gästerna också gå in som favoriter här. Men jag tycker Palace sett otroligt svaga ut under hela våren och jag vågar inte lita på gästerna här. Jag ser inget större spelvärde utan vill måla på med en helgardering här.

4. Elfsborg - Kalmar X2

Vi tar oss till Allsvenskan där ligasjuan Elfsborg tar emot ligafyran Kalmar och här tycker jag vi har en favorit i fara i form av Elfsborg. Hemmalaget imponerade inte senast mot AIK och kommer dessutom till spel utan både Okumo och Alm som är två nyckelspelare. Kalmar har imponerat både resultatmässigt och spelmässigt och jag tror absolut gästerna kan störa här. X2 till under 45% tycker jag känns som ett vettigt val för att rensa bort en hel del system.

5. Örebro - Halmstad 2

Ligajumbon har utan tvekan varit Allsvenskans största besvikelse inledningsvis med endast en poäng efter fyra omgångar och noll (!) gjorda mål. Nu får de besök av en nykomling i form av Halmstad som gjort det starkt efter ett tufft inledande spelschema. Nu går gästerna in som favoriter hos spelbolagen vilket känns korrekt och när svenska folket streckat Örebro till favoriter är det inget snack om att spelvärdet ligger på HBK. Jag utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system som nog ligger ganska nära till hands i denna match som jag tror blir målsnål.

6. Barcelona - Atletico Madrid 1

Kupongens hetaste match när ligatrean Barcelona tar emot serieledarna Atletico Madrid och det endast skiljer två poäng mellan lagen med fyra omgångar kvar. Trots fördel Atletico Madrid sett till tabellen är det fortfarande Barcelona som ska värderas som det bättre laget och på hemmaplan ska de såklart gå in som favoriter. Jag tycker svenska folket underskattar favoritskapet något och kan ettan hålla sig runt 50% tycker jag det är en vettig spik som jag kliver på.

7. Athletic Bilbao - Osasuna X2

Då vi klivit in på en del favoriter måste vi såklart också fälla några större favoriter för att ha chans på större utdelning. Här tycker jag Bilbao blivit lite väl stora favoriter hemma mot ett Osasuna som absolut ska kunna störa. Det skiljer endast två placeringar och fem poäng mellan lagen och även om Bilbao kommer med en vassare form och ska vara favoriter på hemmaplan så köper jag inte att de ska ha över 60% chans till seger. Jag tycker värdet ligger på gästerna och X2 spelas.

8. Cadiz - Huesca 2

Här tycker jag svenska folket kommit helt snett på det när Cadiz blivit streckade till 40% mot Huesca på 31% trots att det är gästerna som står som favoriter hos spelbolagen. Huesca är betydligt bättre än sin tabellposition och sett till underliggande statistik har Huesca presterat bättre än Cadiz denna säsong. Nu kommer gästerna från en tung seger hemma mot Sociedad och har betydligt mer att spela för här. Till runt 30% är tvåan ett riktigt fint val, jag tar dock med krysset på mitt större system men håller mig långt borta från ettan.

9. Fiorentina - Lazio 2

Vi tar oss till Italien och en viktig match för båda lagen där Fiorentina fortfarande inte har säkrat ett nytt kontrakt och Lazio jagar en CL-plats. Precis som tabellen tydligt visar ska Lazio värderas som det bättre laget och med fyra vinster på sina fem senaste tror jag Lazio ska ha goda chanser till seger här. Med det sagt går Lazio såklart in som favoriter här men till runt 50% tycker jag ändå tvåan är en vettig spik som jag kliver på.

10. Lyon - Lorient 1X

Vi tar oss till Ligue 1 och även här har vi en väldigt viktig match för båda lagen där Lyon jagar toppstriden där fokus framförallt ligger på att ta en CL-plats samtidigt som gästerna Lorient har endast tre poäng ner till negativt kval. Lyon ska såklart gå in som väldigt stora favoriter här men jag tycker inte vi ska räkna bort Lorient som är bättre än sin tabellposition och som nu kommer med två fina vinster i ryggen. Tar vi med krysset bör vi dock sitta trygga på 1X.

11. Bayern Munchen - Mönchengladbach 1

Bayern kan säkra ligatiteln vid en seger och laget ska också ha väldigt goda chanser att göra just detta. Även om det blev en förlust senast borta mot Mainz tror jag bara många fans är nöjda att laget kan säkra titeln på hemmaplan. Motståndet är förvisso ligasjuan Gladbach som verkligen inte är ett skitgäng men klasskillnaden mellan dessa lag är ändå enorm. Favoritskapet är därefter där ettan är pressad både sett till odds och streck. Men jag tror ändå Bayern är en stabil spik och jag sparar mina garderingar och spikar ettan här.

12. Dundee Utd - Hibernian 2

Semfinal i skottska cupen där gästerna Hibernian ska gå in som favoriter med den stora motiveringen att de är det bättre laget men också att Hibernian kan lägga mer fokus på denna match kontra Dundee som behöver fokusera på ligan där laget hänger löst. Jag tycker svenska folket underskattar favoritskapet här där spelbolagen ger gästerna runt 55% chans till seger och till runt 45% är tvåan såklart en fin spik. Jag utgår från tvåan men tar ändå med krysset på mitt större system.

13. Galatasaray - Besiktas X2

Toppmöte och derby i Istanbul när ligatrean Galatasaray tar emot serieledarna Besiktas. Gästerna har chansen att säkra titeln vid en seger men det blir ingen enkel uppgift då det är Galatasaray som går in som favoriter här. Två lag som ska värderas som jämna där båda lagen kommer med en urstark form med tre raka vinster och fem raka utan förlust för båda lagen. Jag lutar dock åt gästerna Besiktas som kommer från en 7-0 seger mot Hatayspor och även om det nu är betydligt bättre motstånd så tror jag gästerna kan "skrälla". Jag utgår från X2 men helgarderar på mitt större system då jag egentligen inte ser något större spelvärde.

Stora systemet - 2304kr

 1. Man City - Chelsea 1X
 2. Liverpool - Southampton 1X
 3. Sheffield Utd - Crystal Palace 1X2
 4. Elfsborg - Kalmar X2
 5. Örebro - Halmstad X2
 6. Barcelona - Atletico Madrid 1
 7. Athletic Bilbao - Osasuna X2
 8. Cadiz - Huesca X2
 9. Fiorentina - Lazio 2
 10. Lyon - Lorient 1X
 11. Bayern Munchen - Mönchengladbach 1
 12. Dundee Utd - Hibernian X2
 13. Galatasaray - Besiktas 1X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 juni
08:05
Melbourne City - Macarthur FC
A-League
Spel: Över 1 mål Melbourne + Över 0 kort MacArthur
 
20 juni
18:00
Schweiz - Turkiet
EM 2021
Spel: Över 2.5 mål
 
20 juni
18:00
Schweiz - Turkiet
EM 2021
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
20 juni
18:00
Italien - Wales
EM 2021
Spel: Wales +1
 
20 juni
18:00
Italien - Wales
EM 2021
Spel: Italien över 1.5
 
21 juni
18:00
Nordmakedonien - Nederländerna
Fotboll
Spel: Nederländerna Ht/Ft & Över 2.5 mål
 
4 juli
18:00
H2H assistligan i EM 2021
EM 2021
Spel: Bruno Fernandes fler assistpoäng än Thomas Müller
 
4 juli
18:00
England utslaget i kvartsfinal
EM 2021
Spel: England utslaget i kvartsfinal
 
4 juli
18:30
H2H skytteligan i Fotbolls-EM 2021
EM 2021
Spel: Dzyuba fler mål än Kalajdzic
 
4 juli
21:00
EM 2021 vinnarspel
EM 2021
Spel: Belgien vinner fotbolls EM
 
4 juli
21:00
Går till final
EM 2021
Spel: Danmark går till final
 
4 juli
21:00
Skytteligan - EM 2021
EM 2021
Spel: Harry Kane vinner skytteligan
 
4 juli
21:00
Målrikaste grupp blir Grupp D
EM 2021
Spel: Grupp med flest mål
 
4 juli
21:00
EM 2021 - Gruppvinnare
EM 2021
Spel: Frankrike vinner Grupp F
 
11 juli
11:45
EM 2021 Fotboll
EM 2021
Spel: England når final
 
11 juli
20:45
Vinnare av Fotbolls EM
EM 2021
Spel: Belgien
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Superboost från Betway till England - Skottland!

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Match i EM och rivalmöte mellan England och Skottland på Wembley. Då bjuder Betway på en riktig superboost! Spela England vinner och över 2.5 mål till 3 x pengarna. Läs mer

Betway Boost: Isak gör första målet idag 6.50 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Sveriges viktigaste match i hela EM? Ja, så beskriver många denna match. Isak var en av de mest hyllade spelarna i första matchen och nu väljer Betway att boosta oddset på ... Läs mer

Hajpade odds - Kroatien, Sverige och England vinner

Förhöjda odds EM 2021 18 juni 2021

FREDAG: Matcherna i EM 2021 rullar vidare och i denna omgång får vi en hel del favoriter. Exempelvis Sverige som spelar under fredagen. Håller Sverige, England och Kroatien för ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 19 Juni

EM 2021 18 juni 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren och sommaren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Nästa på tur är Bettingstugans spelläggare Jimmie Coachen Nordberg som kommer ... Läs mer

Boostade odds på Lukaku och Belgien - 7.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 17 juni 2021

TORSDAG 18:00: Belgien vann planenligt mot Ryssland med 3-0 i premiären. Nu ställs de mot Danmark som hade en tuff premiär både mentalt och poängmässigt. 0-1 mot Finland var inte ... Läs mer