Stryktipset idag 18/9 » Tips, Analys & Förslag

Stryktipset idag 18/9

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 9 oktober hos Svenska Spel

🔩 Kupongens spik

  • Sverige

💥 Kupongens skräll

  • Israel

1. Sverige - Kosovo 1

Sverige förlorade sin senaste match mot Grekland med 2-1. Oavgjort hade varit mer rättvist sett till matchen. En seger mot Kosovo är ett måste om man ska utmana Spanien om gruppsegern. Denna chansen missar man inte. Kosovo har utvecklats mycket dom senaste åren men har en bit kvar till att kunna mäta sig ordentligt med de stora landslagen tycker jag. Väger normalt för lätt här. Det kan vara lockande att få med X här procentmässigt, men jag väljer att spara på tecken och spikar Sverige. Litar på Isak och Kulusevski löser detta.

BB211007 ES004

Kulusevski är spelsugen mot Kosovo inför ett fullsatt Friends

2. Georgien - Grekland 12

Grekland lyckades ta sin första vinst i gruppspelet när man besegrade Sverige senast. Inte helt rättvist men man gjorde jobbet. Tycker inte alls grekerna imponerar spelmässigt och generellt så brukar man ha svårt med denna typ av motstånd då kreativiteten inte är tillräcklig hos Grekland. Här har man fått ett bakslag också då viktige mittfältaren Zeca blivit skadad.

Georgien ska inte underskattas här. Man bjöd Spanien på hårt motstånd där man förlorade med uddamålet på övertid. Dessutom löste man en pinne mot grekerna i Thessaloniki så visst finns det kapacitet. Tvåan ser ut att överstreckas grovt då väljer jag att ta 12 kvickt. Dessutom gynnas inget av dessa landslag med ett oavgjort resultat här.

3. Finland- Ukraina 2

Här väljer jag att ta ställning för gästerna till rådande procent. Ukraina har kryssat i fem matcher så här långt i VM-kvalet. Det har gått tungt för Ukraina så här långt i gruppen och jag tycker det är dags att bryta denna sviten och ta första segern här. Man håller högre klass än Finland och man vet hur viktigt det är med tre poäng här för att få lite andrum. Man saknar Malinovskyj här, men man har Yarmolenko som kan avgöra matcher på egen hand.

Finland gör det bra men känns lite svalare nu när Pukki inte är i form. Här är även Schuller avstängd och Forss skadad. Jag tar ställning för gästerna när tvåan ser ut att bli streckad till låg procent. Spik!

4. Skottland - Israel 1X2

Jag tror att dessa två nationer gör upp om andraplatsen i gruppen efter Danmark. Skottland är riktigt tunga att möta på Hampden Park och det lär bli en rejäl kamp här. Men jag tycker att värdarna har blivit för stora favoriter här. Israel frejdiga offensiv har verkligen imponerat på mig och man har målsprutan Zahavi som sällan går mållös från planen. Till rådande procent så börjar jag till höger och helgarderar denna på jakt efter storslam. Rätt eller fel det lär vi se på lördag.

5. Azerbajdzjan - Irland 12

Irland har så här långt bara tagit två poäng i gruppspelet och man är chanslösa att ta sig till VM. Man hade stora problem mot just Azerbajdzjan i hemmamötet där man kvittera sent och räddade en pinne. Jag tror man kommer få en jobbig afton i Baku där man även saknar Browne och Molumby som är avstängda. Det gör ju inte läget bättre. Jag tror Azerbajdzjan tar chansen här och besegrar ett tafatt Irland hemma i Baku. Till dessa procent så tar jag ettan först och sen tvåan.

6. Luxemburg - Serbien X2

Serbien vann detta möte med 4-1 i Belgrad. Man utmanar på allvar Portugal om gruppsegern här i Grupp A och man har siktet inställt på Qatar. Offensivt är man vasst med Mitrovic, Vlahovic och Milinkovic-Savic. Luxemburg är den stora överraskningen i gruppen. Efter 1-0 vinsten mot Irland i premiären och 2-1 mot Azerbajdzjan så ligger man trea i gruppen på sex poäng. Vid vinst här så kan man utmana rejält om andraplatsen. Man är svårslaget hemma i Luxemburg och att ta en pinne är inte helt omöjligt här. Skulle Serberna inte få hål på hemmanationen tidigt så kan de lätt tappa humöret och då kan de gå lite hur som helst. Jag tar med ett lyxkryss i denna, men ser inget fel om man väljer att spika Serbien. Nation mot nation så är man några klasser bättre än värdarna.

7. Schweiz - Nordirland 1

Schweiz gjorde en bra match i Belfast där man inte lyckades få hål på Nordirland. Man missade även en straff som kostade segern. Schweizarna dominera den matchen totalt och det lär de göra här också. Här saknar man Xhaka, men det tror jag spelar mindre roll mot Nordirland. Nordirland är ju bara tre poäng efter värdarna, men plockar sina poäng i Belfast. På resande fot så räcker man sällan till och det tror jag inte man gör nu heller. Spikettan är inte rolig här, men den lär sitta.

8. Ungern - Albanien X2

Här tycker jag matchen är jämnare än vad strecken säger. Albanien har överraskat så här långt och ligger tvåa i Grupp I på tolv inspelade poäng. Andraplatsen lär stå mellan Albanien,Polen och Ungern. Riktigt jämnt mellan dessa nationer. Albanien besegrade Ungern hemma med 1-0 rättvist och har ett ypperligt läge här. Man är mycket skickliga defensivt och det kan bli jobbigt för Ungern att få hål på dom. Samtidigt är det en måstematch för hemmanationen. Därför tror jag att Albanien lär få fina kontringsmöjligheter här och kan straffa Ungern. Ungern saknar även tre spelare här och det är Varga, Szalai och Lovrencsics. Högt värde på X2 här och jag går för det.

BB210623 ZF031

Ungern var bra i EM men streckas för högt hemma mot Albanien

9. Kif Örebro - Djurgården 1X

Hemmalaget är i fin form. Senast spelade man 2-2 borta mot tabellfyran Kristianstad, laget har tagit tio poäng av femton möjliga de senaste fem matcherna. Man låg under med 0-2 i halvlek mot Kristianstad, men stod för en strålande upphämtning. Man har vissat fina tendenser på slutet, men jag litar inte fullt ut på dom. Jag tar ettan tidigt här men tar med ett kryss också som är bara streckat till 24% just nu. Borde räcka långt.

10. Hudiksvall-Haninge 12

Hudiksvall har nio raka matcher utan vinst i serien. Man kämpar febrilt för sin existens som nykomling i serien. Just nu ligger man på kvalplats och jag tror man får det jobbigt att hålla sig kvar i Division 1 norra. Enligt mig så håller jag Haninge som det bättre laget här och tycker värdet på tvåan är fin. Haninge föll senast mot Gefle, men har sett bra ut den senaste månaden. Offensivt så har man ett vasst anfallspar i Kharim och Ghozzi. Jag räknar med att man löser tre poäng här, men tar med ettan som livrem eftersom alla slår alla i den här serien.

11. Sylvia-Karlstad 1X2

Här har jag svårt att bestämma mig för nåt av lagen. Karlstad har en liten chans till uppflyttning men då bör det bli tre poäng mot unga Sylvia. Det är lättare sagt än gjort. Sylvia ligger lite i ingenmansland och har inget att förlora här. Att laget lagt skorna på hyllan redan det tror jag inte. Tror det blir en frejdig match där det kan sluta hur som helst. Därför gör jag det lätt för mig och helgarderar matchen. Skulle jag valt nåt tecken så är det krysset jag hade gått på.

12. Torns-Ljungskile 12

Torns har visat fin form på sistone. Man slog en av seriefavoriterna Trollhättan senast på bortaplan med 2-1. Riktigt starkt av skåningarna. Kontraktet är inte klart än och fler av lagen är hack i hälen. Så visst hade en seger mot Ljungskile varit bra här för att få lite andrum i bottenstriden. Man har ändå tagit sju poäng på de senaste tre matcherna. Så formen är fin. Ljungskile ligger just nu sexa i serien och man har åtta poäng upp till tvåan Skövde. Jag tror tåget har gått och man kommer nog inte ha nån chans på topptvå placering i år. Ljungskile förlorade senast hemma mot Österlen och det såg inte alls bra ut. Jag tar 12 i denna match och tror mest på skånelaget men även tvåan åker med på grund av Ljungskile har högre potential.

13. Åtvidaberg-Utsikten 2

Här avslutar jag med en spik tvåa. Utsikten har fått vittring på uppflyttning efter fyra raka segrar. Man har ett bra lag för division 1 södra och jag tror man har stor chans att ro hem serien. Just nu skiljer det bara två poäng upp till ettan Oskarshamn och vid seger här så övertar man förstaplatsen om de andra resultaten går deras väg. Lagets bästa målskytt Karl Bohm återkommer här från avstängning vilket gör att man har en fruktad offensiv. Åtvidaberg har också fin form men jag tycker man är alldeles för ojämna i sina prestationer. Tittar man på truppen så har man inte den bredden som Utsikten för tillfället. Jag tror man kommer få det jobbigt mot Utsikten som har dunderform och jag spikar tvåan till 45% just nu. Skulle den gå upp mer tills lördag då kanske man får värdera om det lite. Upp till 50% är det en bra spik.

Stryktipset Lördag 9 Oktober

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se