Stryktipset idag 28/5 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag söndag den 28 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Arsenal

💥 Kupongens skräll

 • Southampton

1. Brentford - Manchester City 2

Sista omgången i Premier League och varken Brentford eller Man City har något att spela för här och motivationsfaktorn är svår att reda ut. Mycket hänger nog på vilken elva Man City väljer att mönstra men jag tror ändå det blir en ganska stark elva och då ska gästerna gå in som tydliga favoriter. Väljer att spara mina tecken och kliver här på den raka tvåan.

2. Manchester United - Fulham 1

Även här har vi en match mellan två lag som inte har något att spela för och utan någon motivation ska United som är ett klart bättre lag med en hemmafördel som kanske väger lite extra tungt utan något motivation. Favoritskapet är såklart pressat men jag tycker det finns bättre lägen att fälla favoriter på denna kupong och här kliver jag på den raka ettan.

3. Southampton - Liverpool 1X

Ligajumbon Southampton fortsätter att rada upp förluster och de flesta i klubben vill nog bara ta semester nu och ladda om inför Championship. Men jag tycker ändå laget borde ha lite motivation att avsluta säsongen snyggt inför hemmafansen mot en klubb som Liverpool. Gästerna har ingenting att spela för och även om Liverpool såklart ska vara stora favoriter så tycker jag vi här kan testa skrälldraget 1X vilket blir mitt val.

4. Aston Villa - Brighton  1X

Aston Villa spelar för en Europaplats när de här tar emot ett Brighton som varken kan sluta bättre eller sämre än sin sjätteplacering. Med den motivationsfaktorn är det inget snack om att Aston Villa ska vara ganska tydliga favoriter med sin hemmafördel. Tar vi även med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt här.

5. Everton - Bournemouth X2

Everton spelar för sin överlevnad här när de får besök av ett Bournemouth som inte har något att spela för. Med det sagt ska Everton vara tydliga favoriter med sin hemmafördel men jag tycker ändå att hemmalaget blivit lite väl stora favoriter. Det är trots allt ett svagt Everton som jag inte litar fullt ut på och även om ettan är det troligaste utfallet så tycker jag spelvärdet ligger på X2 vilket blir mitt val.

6. Leicester - West Ham 1

Livsviktig match för Leicester som har två poäng upp till säker mark inför den sista omgången och en seger krävs hemma mot ett West Ham som inte har något att spela för. Leicester har sett bedrövliga ut på sistone men till skillnad från exempelvis Everton så är favoritskapet här inte lika pressat och jag tycker att ettan till runt 50% är ett vettigt val och jag väljer att spika ettan här.

7. Leeds - Tottenham 1X2

Lurig match när Leeds spelar för sin överlevnad och måste ta tre poäng samtidigt som Spurs spelar för en Europaplats och behöver också gå för tre poäng här. Tottenham ska gå in som favoriter men jag tror vi kan få en en jämn match och Leeds ska absolut kunna störa detta ojämna Spurs. Tycker dock att värderingarna sitter som de ska och med det sagt vill jag måla på med en helgardering.

8. Chelsea - Newcastle X2

Behöver knappast berätta för er hur svaga Chelsea är och jag har svårt att tro att laget hittar någon större motivation här när de får besök av ett Newcastle som för dagen är klasser bättre än Chelsea. Trots bortaplan ska Newcastle gå in som favoriter och även om gästerna inte heller har något att spela för så tror jag klassen avgör. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 vilket jag tror räcker långt.

9, Arsenal - Wolverhampton 1

Återigen en match mellan två lag som inte har något att spela för och jag tror vi kan förvänta oss en ganska avslagen match här som mer kommer likna en träningsmatch. Arsenal är dock klasser bättre än detta Wolves och jag tror det finns en liten motivation hos hemmalaget att avsluta en fin säsong snyggt inför hemmafansen. Favoritskapet är pressat men jag väljer att kliva på den raka ettan här.

10. Crystal Palace - Nottingham Forest 1

Även här en betydelselös match och jag tycker återigen att hemmafördelen då ska väga lite tyngre än vanligt då Crystal Palace antagligen vill bjuda sina fans på en bra sista prestation. Crystal Palace är också bättre än Nottingham som nog checkat ut något efter att ha säkrat kontraktet. Tycker även här att ettan är en vettig spik som jag kommer att spela.

11.  Juventus - Milan X2

Tungviktsmöte i Serie A mellan två lag som spelar för Europaplatser även om det är lite oklart hur det blir med Juventus poängavdrag. Milan har haft det jobbigt att kombinera ligan med CL men kan nu ha full fokus på ligaspelet och jag tror man här ska kunna störa ett Juventus som såg riktigt bleka ut i senaste 4-1 förlusten borta mot Empoli. Väljer att skippa favoritettan och spelar X2 här.

12. Atlético Madrid - Real Sociedad X2

Ligatrean Atletico Madrid har nu inget att spela för då CL-platsen är säkrad när de får besök av ett Real Sociedad som i sin tur kan säkra en CL-plats här. Atletico har ändå en viss motivation att sluta före Real Madrid och ska vara favoriter med sin hemmafördel. Men tycker ettan blivit alldeles för hårt streckad till nuvarande 60% vilket istället ger oss ett fint spelvärde på gästerna och X2 blir mitt spel.

13. Elfsborg - Malmö FF 2

Tidig seriefinal i Allsvenskan när ligatvåan Elfsborg tar emot serieledarna Malmö och om gästerna tar tre poäng nu så känns ligan nästan avgjord med 20 omgångar kvar att spela. Elfsborg har gjort det ruskigt bra men har också haft ett ganska enkelt spelschema och här ska man vara underdogs mot ett Malmö som fortsätter att imponera. Kan tvåan hålla sig runt 40% tycker jag det är en okej spik på en kupong med få spelvärda favoriter, tar dock även med krysset på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Brentford - Manchester City X2
 2. Manchester United - Fulham 1
 3. Southampton - Liverpool 1X
 4. Aston Villa - Brighton 1X
 5. Everton - Bournemouth X2
 6. Leicester - West Ham 1X
 7. Leeds - Tottenham 1X2
 8. Chelsea - Newcastle X2
 9. Arsenal - Wolverhampton 1
 10. Crystal Palace - Nottingham Forest 1
 11. Juventus - Milan 1X2 
 12. Atlético Madrid - Real Sociedad X2
 13. Elfsborg - Malmö FF X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se