Speltips Sunderland - Coventry

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Sunderland vs Coventry

Omgång ett av Englands Championship kickstartar denna vecka när Sunderland står värd för Coventry på Stadium of Light.

Sunderland

Efter år av kämpande och diverse besvikelser återvände Sunderland till Championship efter fyra års väntan. En stabil avslutning av säsongen gjorde att Sunderland satte ihop en 16-matcher obesegrad run som bidrog till en slutspelsplats, en 5:e plats i League One i slutet av förra säsongen. I semifinalen slog de Sheffield Wednesday och fortsatte på samma bana genom att slå Wycombe Wanderers i finalen för att säkra en återgång till den engelska andradivisionen.

Sunderland som av engelska supporters kallas för “Black Cats” hade en ganska trist försäsong, senast oavgjort 1-1 mot Hartlepool United. Innan dess vann man och förlorade 3 matcher vardera från de 7 vänskapsmatcherna. Totalt 7 insläppta mål på dessa.

Truppen: Manager Neil förväntas namnge en Sunderland elva som liknar den som ställde upp mot Accrington Stanley förra helgen. Carl Winchester återvände från sjukdom för att spela mot Hartlepool i måndags, och kommer troligen att finnas med bland ersättarna. Leon Dajaku var då borta med en vadskada, och yttern kommer bara att namnges på avbytarbänken i bästa fall.

Sunderland möjliga startuppställning: Patterson; Gooch, Wright, Ballard, Cirkin; Evans, Neil; Roberts, Pritchard, Clarke; StewartCoventry City

Å andra sidan avslutade Coventry City Championship säsongen 2021/22 på en relativt bra sätt där man hamnade i mitten av tabellen på 12:e plats. Under manager Mark Robins visar laget framsteg även om det går långsamt.

De hade vidare en anmärkningsvärd försäsong och vann alla de 5 vänskapsmatcherna i rad. Den senaste matchen slutade med en 2-0 seger över Portsmouth.Truppen: Coventry-forwarden Martyn Waghorn förväntas vara i form för matchen mot sin tidigare klubb efter att ha missat den senaste vänskapsmatchen med Portsmouth som en försiktighetsåtgärd.

Palmer är däremot mindre sannolik att komma till spel och kommer inte att stressad tillbaka från skada, och startuppställningen kan förbli densamma från senaste segern på sydkusten.

Coventry City möjliga startuppställning: Wilson; Dabo, Hyam, McFadzean, Panzo, Bidwell; Allen, Hamer; O'Hare; Godden, Gyokeres


H2H

Dessa lag har mötts några gånger förr. Tre av deras senaste fem möten såg poäng från båda sidor och den senaste matchen på Stadium of Light slutade oavgjort, 1-1. De möttes dock senast 2020 där Coventry vann med 1-0 hemma.


REK

Även om värdarna har hoppat tillbaka till Championship efter fyra års frånvaro, är det osannolikt att Black Cats kommer att dominera ligan den här säsongen. Detta är ett steg upp åt rätt håll men jag tror att man behöver lite tid på sig för att balansen. Samtidigt har Coventry en anmärkningsvärd försäsong där man vunnit alla 5 vänskapsmatcherna i rad. De kommer också hit efter en 9-matcher obesegrad körning på resande fot. De har dessutom historiskt spelat rätt bra mot Sunderland.

Eftersom båda sidor är nästan lika i styrka, ser vi för oss en möjlig oavgjord eller vinst för Coventry. Båda lag besitter vidare tillräckligt med offensiv kvalité för att skadad sin motståndare. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 hos bet365. 5u.