Speltips Topptipset » Torsdag 28/9

Topptipset 28/9 » Tips, Analys & Förslag

Fyra tunga matcher från Superettan ska analyseras på torsdagens Topptips och visst står derbyt mellan Örgryte och Gais i centrum. Två lag som slåss om viktiga poäng i motsatta delar av tabellen. La Liga och Serie A tar oss sedan i hamn och förhoppningen är som vanligt att vi når fram med åtta gröna bockar.

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Banken! - GAIS

Det råder klasskillnad mellan ÖIS och GAIS. Gästerna är bättre på alla positioner och har dessutom betydligt bättre självförtroende. Då är det svårt att hitta någon anledning till att gardera Makrillarna i derbyt på Gamla Ullevi.

💥 Knallen! - Osasuna

Atlético Madrid blir rejält betrodda efter skalpen mot storebror Real i söndags, men vi ska inte glömma bort att Madrassmakarna innan dess hade stått för flera tveksamma prestationer. Osasuna har kapacitet att skrälla i Pamplona.


1. Örgryte - GAIS 2

När Nordström satte dit 2-1 för sitt J-Södra mot Örgryte kändes det som att luften gick ur Sällskapet från Göteborg. En extremt tuff förlust mot ett rivaliserande bottenlag och ÖIS är nästjumbo med sju omgångar kvar att spela. Sylisufaj har förstärkt anfallet och kan hitta på något tillsammans med Christoffersson men de rödblåa släpper till för mycket mål. GAIS är samtidigt briljanta i det offensiva spelet och står på tio baljor på de två senaste omgångarna. Kommer Celik och company upp i samma nivå igen är derbyt deras att förlora. Tvåan streckas något högt men spikas ändå.

2. Örebro - Utsikten 1

Lucas Hedlund satte dit två bollar i första halvleken mot Trelleborg men efter det tog det roliga slut. Göteborgarna, som har haft problem med disciplinen, fick se Gunnarsson ta rött och efter det tappades tre bollar in. Därmed har Kiken bara mäktat med en pinne på de fyra senaste omgångarna och nu är uppflyttningsplatsen i fara på allvar. Örebro visar gott gry trots den snöpliga förlusten mot Brage och Kalle Holmberg har hittat rätt sedan han kom hem. Den kraftfulle anfallaren avgör detta. Etta!

3. Trelleborg - Jönköpings Södra 1X

Trelleborg visade styrka när 0-2 förvandlades till 3-2 borta mot serieledarna Utsikten. Mortensen nätade två gånger om och mittbacken Ogwuche stod för dubbla framspelningar. Offia blev också målskytt och det finns spets i detta TFF som står på fyra raka omgångar utan förlust. Jönköpings Södra tog samtidigt sin första trepoängare sedan mitten av juli när ÖIS besegrades och håller sig därmed på rätt sida nedflyttningsstrecket. I grunden är smålänningarna dock ett svagt lag sedan Abdulla försvann och mer än en pinne kan de inte räkna med på Vångavallen. 1X räcker.

4. GIF Sundsvall - Gefle 1

Gefle har överpresterat grovt under hela säsongen. Sett till underliggande statistik borde gästerna vara jumbo i tabellen istället för att inneha den sjätteplats som är fallet inför veckans omgång. Senast fick gästrikarna sig en rejäl åktur då det blev stryk med 0-6 mot GAIS efter att Adrian Edqvist visats ut. Anfallaren är nu avstängd och det är ett tungt slag. GIF Sundsvall har inte heller övertygat rent spelmässigt men står på fyra raka hemmamatcher utan förlust och har spets i Durmaz och Engblom. Giffarna vinner prestigemötet och tar ett stort kliv mot nytt kontrakt.

5. Granada - Real Betis 1X2

Granada har haft problem sedan de tog klivet upp från Segunda och har torskat fem av de inledande sex omgångarna av La Liga. 0-1 i nykomlingsmötet mot Las Palmas var en missräkning och det värsta med det nederlaget var att matchens enda mål kom i den 91:a minuten när Las Palmas var nere på tio män. Det finns således mycket att förbättra hos gästerna, men potential till detta finns med spelare som Uzuni, Boyé och Puertas. Real Betis har en tung vecka i ryggen med förlust borta mot Rangers och kryss hemma mot Cádiz. Jag är inte säker på att de grönvita lyckas montera ner motståndet nu heller. Helgardera.

Real Betis med en tug vecka bakom sig helgarderas

Real Betis med en tungvecka bakom sig helgarderas mot Granada.

6. Celta Vigo - Alavés 1X2

Celta Vigo fick äntligen igång målskyttet när Larsen och Douvikas satte dit varsin balja borta mot Barcelona. De ljusblåa gick mot en tung trepoängare innan katalanerna iscensatte en mäktig upphämtning. Det hela slutade till sist 3-2 till Barca och vi kan räkna med att den smällen har satt sig på Celtas självförtroende. Starfelt, Swedberg och de andra ska vara favoriter mot Alavés, men det är långt ifrån säkert att de klarar av att axla förväntningarna. De gästande baskerna är inget extra men lägger alltid ner jobbet och när ettan streckas högt behövs alla tecken.

7. Osasuna - Atlético Madrid 1X

Atlético Madrid stod för en fulländad prestation i derbyt mot Real Madrid och vann rättvist med 3-1. Den ständigt ifrågasatta Álvaro Morata satte dit två nickmål och även Antoine Griezmann använde skallen. En anfallsduo som levererar och med Depay skadefri finns det möjlighet att ändra matchbilder för Simeone. Vi ska dock inte låta segern mot Real överskugga de svaga prestationerna mot slutet som gett 1-1 mot Lazio och 0-3 mot Valencia, båda på bortaplan. Nu är det främmande gräs under fötterna igen och då kan Atlético mycket väl snubbla. Osasuna är normalt sett stabila hemma i Pamplona och mot ett kraftigt överstreckat Atlético finns inget annat val än att skippa tvåan helt och hållet. 1X spelas.

8. Genoa - Roma 1X2

Roma såg ut att ha kommit igång efter 7-0 på Empoli och 2-1 mot Sheriff Tiraspol i Europaspelet. Gamla synder gjorde sig dock påminda mot Torino i helgen. 1-1 slutade den bataljen och förutom Lukakus fullträff hade Mourinhos mannar förtvivlat svårt att skapa målchanser. Det är inte säkert att den väldige belgaren kan frälsa huvudstadsklubben igen. Genoa har haft problem sedan uppflyttningen, men spelade ändå 2-2 hemma mot Napoli i senaste hemmamatchen. Retegui nätade då och är en anfallare med kapacitet att lösa en skräll. Alla tecken behövs i Genua.

108 rader

1. Örgryte - GAIS 2
2. Örebro - Utsikten 1
3. Trelleborg - Jönköping 1x
4. GIF Sundsvall - Gefle 1
5. Granada - Real Betis 1x2
6. Celta Vigo - Alavés 1x2
7. Osasuna - A.Madrid 1x
8. Genoa - Roma 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Andelsspel ny bettingstugan