Speltips Topptipset » Torsdag 9/12

Topptipset 9/12» Tips, Analys & Förslag

Analys Topptipset 9 december

Mina tankar om Topptipset
David Dabeskovic

David Dabeskovic

Sista omgången av Europa League gruppspelet rullar vidare denna torsdagskväll , där många matcher är av stor betydelse av vilka lag som går vidare. Spännande kupong med stor potential till bra utdelning.

💰 Banken:

  • Midtjylland 

Ett motiverat Midtjylland måste gå för seger för att lösa avancemang och jag tror man löser det mot svaga Ludogorets.

🔥 Skrällen:

  • Qarabag

Qarabag är bättre än vad många tror. Basel är inte som förr och när tvåan är streckat bara till 16% så är det bara att tacka och ta emot.

⏰ Spelstopp: 20:59- Torsdag 9 december

1. Lazio - Galatasaray = 1 

Kamp om förstaplatsen i Grupp E som innebär att man tar sig ett steg längre i slutspelet, mellan dessa lag. Lazio ligger just nu tvåa i gruppen och vid seger så passerar man just Galatasaray som leder. Jag tror Sarri mönstrar en bra elva och man vill vinna gruppen. Lazio är ute efter revansch eftersom man förlorade mot turkarna borta med 1-0 efter ett snöpligt självmål. Immobile kan saknas här eftersom han utgick skadad senast, men jag tror man vinner ändå hemma i Rom.

2. Ludogoret - Midtjyll = 2 

Midtjylland återfinns på en tredjeplats i sin grupp men har faktiskt chansen att plocka hem densamma. Seger mot jumbon Ludogorets innebär hur som helst avancemang, något danskarna ska lösa. Oneydika saknas på grund av avstängning men Cajuste är ingen märkbar försvagning. Ludogorets har agerat blekt i detta gruppspel och lär inte vara speciellt intresserade. Jag gillar spiktvåan.

3. Braga - Crvena Zvezda = 1X

Crvena Zvezda leder Grupp F före just Braga med en poäng. Men gör Midtjylland jobbet mot Ludogorets ryker ett av lagen här. Serberna klarar sig på oavgjort. Braga är inte lätta att tas med i Portugal och man har Ricardo Horta i toppslag för tillfället. Värdarna har radat upp fem raka vinster och öst in mål. Serberna lär prioritera defensiven här och kommer göra allt för att plocka en pinne. 1X ska räcka. 

4. Genk - Rapid Wien = 1X2 

Här tror jag Genk blivit alldeles för stora favoriter på strecken. Rapid kan fortfarande nå tredjeplatsen i gruppen vid seger här. Genk måste vinna för att ta sig vidare och gå förbi D.Zagreb. Tycker inte värdarna ska vara så hårt streckade procentuellt eftersom så överlägsna är man inte Rapid. Här tror jag gästerna lär få fina ytor för kontra bort hemmalaget och jag börjar strecka från höger där värdet finns. Jag jobbar in skrällen här i en helt öppen tillställning.

5. Tottenham - Rennes = 1X 

Tottenham kunde mer eller mindre säkra avancemanget borta mot slovenska Mura men föll då sensationellt. Det gör att Spurs sitter i en jobbig sits inför avslutningen då det inte ens är säkert att seger räcker mot gruppettan Rennes. Som om det inte vore nog rapporteras ett Corona-utbrott i hemmalägret. Fransmännen förväntas rotera men har ett härligt go i truppen och ska kunna stå upp bättre än vad strecken gör gällande. Håll koll på läget eftersom matchen kan bli uppskjuten pga Corona-utbrottet.

6. FC Köpenham - Sl.Bratis = 12 

Slovan Bratislava har allt att spela för här. Man ligger just nu tvåa i gruppen på lika många poäng som PAOK som jagar slovakerna. FC Köpenhamn har redan säkrat gruppsegern och har inte så mycket att spela för här förutom äran. Kan vara så att tränaren Jess Thorup mönstrar mer ett B-betonat lag här. Gäller att hålla koll på när elvorna släpps. I vilket fall som helst då väljer jag en gubbgardering här 12.

7. Basel - Qarabag = 12 

Båda dessa lag är redan vidare från sin grupp. Frågan är bara vem av dom som vinner gruppen. Båda lag står på 11 poäng men Basel leder gruppen tack vare att man gjort ett mål mer. Värdarna vinner gruppen om man kryssar här. Jag har ändå en skrällkänsla över matchen och tror att Qarabag har stor chans att avgå med en seger här. Basel är inte lika bra som förr och tappat en hel del spelare. Förra mötet slutade 0-0 i Baku där faktiskt Qarabag var det bättre laget. Jag tar med tvåan tidigt här.

8. U.Berlin - Slav.Prag = 1X2 

Avgörande match om andraplatsen i ECL:s Grupp E. Union Berlin måste segra för att passera Slavia Prag men med tanke på vilken rutin tjeckerna har från dessa sammanhang är jag inte övertygad om att tyskarna löser uppgiften. Gästerna dras förvisso med tunga avbräck, men samtidigt är formen på topp hos de rödvita. Väljer jag bort något tecken är det favoritettan, men här får gärna så många tecken det bara går ritas ner.


Totalt : 144 rader

Häng gärna på Dabeskovic X10 unik 159kr/andel så vi kan jobba in den tillsammans.

Lycka till vid rygg

/David Dabeskovic