Speltips Uruguay - Colombia

Bild från Bildbyrån

Mål från båda sidor?

Det väntas bli ett vidöppet möte på Bank of America Stadium när Uruguay och Colombia drabbas samman, i semifinalen av Copa America. Två nationer som har imponerat stort, främst i offensiven. Något som talar för att vi kan få bevittna en underhållande drabbning.

URUGUAY

Förbundskaptenen Marcelo Bielsa hade inga bekymmer med att ta sitt landslag vidare från gruppspelet. Panama, Bolivia och värdnationen USA besegrades på löpande band. Under tiden blev det 9 fullträffar, alltså i snitt 3 mål per landskamp.

Endast ett mål släpptes in. Mot Brasilien i kvartsfinalen blev det mållöst. Avancemanget kom på straffar. Men defensiven har fått sig stora avbräck. Barcelonas mittbacksgeneral Ronald Araujo klev ut skadad och kollegan Nahitan Nandez blev utvisad.

COLOMBIA

Man vann sin grupp komfortabelt efter segrarna över Paraguay och Costa Rica. Ett kryssresultat mot Brasilien räckte till en första plats. Även då lyckades Nestor Lorenzo gäng hitta nätmaskorna. Likaså i slutspelet där James Rodriguez (i bild), Jhon Cordoba, Luis Diaz, Richard Rios och Miguel Borja hamnade i målprotokollet när man krossade Panama.

Att så många olika målskyttar har siktat in målskyttet gör nationen oerhört farliga vidare i slutspelet. Crystal Palace mittfältaren Jefferson Lerma är tillbaka efter avstängning. En klar förstärkning.

MITT SPELTIPS

I och med frånvaron i mittlåset kommer det bli svårt för Uruguay att hålla tätt i defensiven. Samtidigt är de urstarka framåt och har det som krävs för att bryta ner Colombia.

Mitt spel landar på att båda nationerna gör minst ett varsitt mål i landskampen.

Oddsjämförelse Uruguay - Colombia