Speltips Uruguay–Sydkorea

Bild från Bildbyrån

Här är de klara favoriter

Fotbolls-VM har kommit till grupp H och på torsdagseftermiddagen går ett av turneringens mest spännande lag på förhand – Uruguay in i mästerskapet. I första omgången väntar Sydkorea och vi har hittat ett fint spel.

Det finns många anledningar att hålla koll på Uruguay det här mästerskapet. Diego Alonsos mannar ser mer spännande ut än på bra länge och har fått ihop ett riktigt intressant lag till årets fotbolls-VM.

På topp återfinns den tidigare storanfallaren Luis Suarez och vid sin sida har han Liverpools miljardtransfer Darwin Nunez. Det är framförallt de två som ska leda det här laget ihop med mittfältsduon Rodrigo Bentancur och Frederico Valverde.

Tittar vi till träningsmatcher inför mästerskapet har det blandats och getts, men det som sticker ut är framförallt 3–0 segern mot Mexiko och 2–0 segern mot Kanada i genrepet. Faktum är också att man vunnit sina sju av senaste nio landskamper. Överlag har det varit tätt bakåt och framåt har man öst på rätt bra offensivt.

"Svårt och se att man ska rå på Nunez & co"

I premiäromgången väntar Sydkorea, ett lag som sent inför mästerskapet fick tummen upp från storstjärnan Heung-Min Son trots skräckskadan han ådrog sig i Champions League mot Marseille för några veckor sedan.

Bortsett honom är det inte mycket att hurra förr i sydkoreanernas trupp. Laget består mestadels av inhemska spelare och under uppladdningen inför mästerskapet har man knappast övertygat. 2–2 mot Costa Rica, som under onsdagen föll med hela 7–0 mot Spanien är knappast ett resultat som lovar mer.

Med tanke på kvalitetsskillnaden som finns de här länderna emellan går det inte att blunda för att en rak etta här till fina 1.70 är ett fint spel. Uruguay är de givna favoriterna och trots att Heung-Min Son nu spelar så ser jag inte hur man ska rå på Nunez & co.

5/10 units investeras i spelet – och som alltid säger jag lycka till vid rygg.

SKADOR & AVSTÄNGNINGAR

URUGUAY

-

SYDKOREA

-