Speltips USA - Tjeckien

Bild från Bildbyrån

Fokus på Boldy!

Det är dags för kvartsfinaler i hockey-VM och i en av kvällsmatcherna ska USA ställas mot värdnationen Tjeckien. Jänkarna är knappa favoriter på förhand och ja, det känns befogat. Speltipset? Det landar på att en poängstark lirare i USA ska producera åtminstone en poäng i matchen.

Tankar inför nedsläpp

USA förlorade två matcher under gruppspelet. Den ena förlusten kom mot Sverige i premiären genom 5-2 i baken och den andra kom mot Slovakien i omgång tre, då med 5-4 efter förlängning. I övrigt gick USA och vann resterande matcher och det mot Lettland (6-3), Kazakstan (10-1), Polen (4-1), Frankrike (5-0) och Tyskland (6-1). 

Ganska många mål av jänkarna framåt och en lirare som absolut inte gjort bort sig är 23-årige Matt Boldy. NHL-proffset, till vardags i Minnesota Wild, noteras inför denna första slutspelsrunda för 14 poäng på sju VM-matcher och det är fördelat på sex mål och åtta assists. 

I NHL den gångna säsongen gjorde han 69 poäng på 75 matcher och då 29 mål och 40 assists. Boldy är sannerligen i bra form och det tror jag håller i sig mot Tjeckien! 

Tjeckien har avslutat gruppspelet med en 4-3-förlust mot Kanada efter förlängning, men innan det hade de tre raka segrar. Storbritannien slogs med 4-1, Österrike med 4-0 och Danmark med 7-4. En salig mix av prestationer kan man säga och defensivt har de inte riktigt den bästa truppen i detta VM precis, så att en lirare som Boldy i kalasform håller poängsviten vid liv, det är ingen dum idé om ni frågar mig.

Speltips inför USA - Tjeckien
Johan Videll

Johan Videll

Nu handlar det om att vinna eller försvinna. Ska man lyckas, då måste man ha spelare i form och det är precis vad USA har i Matthew Boldy. Visst, svårighetsgraden går upp ett par snäpp här jämfört med gruppspelet, men USA var en guldkandidat inför mästerskapet och det är dem fortfarande.

Boldy har sett riktigt het ut och jag tror att han fortsätter producera poäng för sitt USA nu när det gäller i utslagsspel.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse USA - Tjeckien