Speltips Västervik - Tingsryd

Bild från Bildbyrån

Fel favorit i Plivit Arena

Lördagens kvällsmatch från HockeyAllsvenskan hämtar vi från Plivit Arena där Västervik gästas av Tingsryd. Värdarna har fullt skå att hålla sig ovanför negativt kval och gästerna går för att slå in sig på den övre halvan.

Synar vi vad Västervik presterat i närtid så är det ingen rolig resultatrad. En seger på de fem senaste är vad värdarna mäktat med och detta svaga resultatfacit kom efter en imponerande 4-1-seger borta mot självaste Modo i början på december. Sedan den segern uppe i Örnsköldsvik har Västervik alltså tagit tre av 15 möjliga poäng och på hemmais har de dessutom ett facit på fem raka nederlag.

Tingsryd kommer närmast från tre stabila poäng hemma mot tabelljumbon AIK. Stockholmarna inledde dock bäst och hade efter första perioden ledningen med 2-0 i Småland, men efter två hade vi 2-2 på tavlan och i den tredje perioden gick Tingsryd ifrån och vann till slut med 5-2 efter att sista målet letade sig in i tom kasse.

När dessa lag drabbade samman inför säsongen så vann Tingsryd en betydelselös tränngsmatch med 4-0, även då med Västervik uppställt som hemmalag. När de besökte den här arenan i säsongens första möte vann de igen, då med 5-3 och hemma i Tingsryd vann de också, men då med 3-2 efter straffar.

Min teori är att Tingsryd fortsätter plocka poäng mot Västervik och jag tror att det blir hyggligt med mål även denna gång.

X2 ihop med över 3 mål (asian) till 1.92 klickas med låg insats.