Speltips Vinnare i IEM Katowice

Bild från Bildbyrån

Maxspel i Katowice!

IEM Katowice går mot sitt slut, och endast några få matcher återstår att spela. Vi har nu nått Spodek, vilket innebär slutspelsmatcher på main stage med en fullsatt publik. Här presenterar jag mitt vinnarspel för IEM Katowice 2024.

Mitt val riktar sig mot Team Spirit att vinna hela turneringen. Som jag tidigare nämnde i mitt spel mellan Spirit - FaZe, är Spirit för närvarande det absolut bästa laget. De är helt enkelt omöjliga att stoppa, spelar med enastående självförtroende, och framför allt den unge 17-åringen donk, som bokstavligen kör över sina motståndare, och ingen tycks riktigt veta hur man ska hejda hans aggressiva spelstil.

Potentiella motståndare i semifinalen

Låt oss dock titta närmare på Spirits kommande motståndare och vilka lag som potentiellt kan vara de största hoten. Spirits nästa match spelas på lördag klockan 19:30, och där ställs de mot antingen ENCE eller Falcons i en semifinalmatch.

ENCE, som spelar på hemmaplan i Polen med fyra av fem polska spelare i sin lineup, är naturligtvis en viss fara. Dock är alla, inklusive ENCE själva, förvånade över att de överhuvudtaget har nått så här långt. Kommer de kunna utmana Spirit till slut? Nej, de har inte den typ av firepower som krävs för att matcha Spirit - oavsett hypen kring att spela på hemmaplan i Polen.

Falcons, likt ENCE, är två helt nya lag och är inte redo att ta sig hela vägen. Precis som deras tränare påpekade efter segern mot Navi återstår det mycket arbete med laget, och just nu är fler matcher bara ett plus - då man får mer speltid tillsammans. Falcons har gjort det bra, men är som sagt långt ifrån redo att ta sig hela vägen.

Potentiella motståndare i finalen

I en möjlig final kan Spirit stöta på MOUZ, FaZe eller G2. Spirit har redan besegrat FaZe i denna turnering och då vann de relativt enkelt med 2-0 i kartor. FaZe är ett starkt lag, och det är alltid ett lag man inte bör underskatta. Men även FaZe går igenom en svacka för närvarande och spelar definitivt inte på topp, vilket har märkts tydligt även i denna turnering.

G2 då? Förra årets mästare i Katowice, kan de försvara sin titel? Absolut inte. Den enda som verkligen presterar i laget just nu är m0NESY, och vi vet alla att för att G2 ska fungera fullt ut och utmana om titlar, måste alla spelare prestera på topp, framför allt Niko, deras stjärnspelare, som inte alls har fått det att klaffa under CS2-eran.

MOUZ, det lag jag skulle kunna tänka mig kan ge Spirit en ganska bra match. MOUZ, en evig outsider, har förmågan att vara en tuff motståndare och kan slå nästan vilket lag som helst när som helst. Trots att de inte betraktas som favoriter att vinna turneringar, är de alltid en lurig motståndare. Dock bör nämnas att senaste mötet mellan Spirit och MOUZ strax före Katowice visade på en tydlig överlägsenhet från Spirits sida, där de körde över MOUZ i raka kartor, och MOUZ lyckades endast samla ihop åtta rundor under hela matchen.

Speltips & odds

Vägen är öppen för Spirit, och jag ser verkligen inget lag som skulle kunna sätta käppar i hjulet för dem - särskilt inte efter att starka lag som Vitality har eliminerats från turneringen. Därför kommer jag välja Spirit vinner hela IEM Katowice, och jag tar det ett steg längre genom att placera ett maxspel. Jag har fullständig tillit till detta lag som har överraskat oss alla genom att dominera sina motståndare, och det verkar som att ingen kan hitta ett sätt att stoppa dem.

Vänligen notera

Spirit kommer inte att spela någon kvartsfinalmatch eftersom man har vunnit alla sina matcher hittills. Därmed hoppar laget direkt in i semifinalen.

Kvartsfinalerna spelas på fredag med start klockan 16:15. Vinnarspelen kommer att stängas ner samtidigt, men de kommer återigen att öppnas senare samma dag. Oddsen kan därefter komma att förändras något, så jag behåller spelet aktivt fram till lördag då semifinalmatcherna drar igång!

Marknaden finns för närvarande endast hos spelbolaget Bet365, men det är fullt möjligt att andra spelbolag också plockar fram den senare.

Mina andelar

Stryktipset! 🏆💰

1️⃣ Stryktipset - 96 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

2️⃣ Stryktipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Europatipset! 🏆💰

1️⃣ Europatipset - 96 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

2️⃣ Europatipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här