Speltips: Vinterspelen 2022 - Längdskidor herrstafett 13/2 …
Speltips Vinterspelen 2022 - Längdskidor herrstafett

Bild från Bildbyrån

Drömmarnas mästerskap

Efter ett brons på damernas stafett, ligger svenskhoppet nu på att herrarna ska kunna göra ett riktigt starkt lopp och kämpa om nya medaljer. Men det finns ett par lag före i storform, däribland Finland som haft ett sensationellt mästerskap. Plockar minst bronspoäng?


Ja, som vi sett under egentligen hela mästerskapet är det otroligt tuffa banor och även stor skillnad på form samt utrustning hos de olika lagen. Bland de sex favoriterna att ta hem denna sprint hittar vi i odds-ordning:


1. Ryssland: Alexey Chervotkin, Alexander Bolshunov, Denis Spitsov, Sergey Ustiugov

2. Norge: Emil Iversen, Paal Golberg, Hans Christer Holund, Johannes Hoesflot Klaebo

3. Finland: Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki

4. Frankrike: Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse, Maurice Manificat

5. Sverige: Oskar Svensson, William Poromaa, Jens Burman, Johan Häggström

6. Tyskland: Janosch Brügger, Friedrich Moch, Florian Notz, Lucas Boegl

Kollar vi på pappret, formmässigt och materialmässigt är det rätt favoriter att ta hem loppet. De ryska åkarna har varit urstarka, och gått fint i de tuffa, kalla förhållandena på hög höjd som Peking kastat mot dem. Chervotkin var femma på 15km klassiskt, Bolshunov vann skiathlonen och var tvåa på 15km.

Denis Spitsov är lätt i kroppen, en mycket bra skate-åkare och sylvass på höjd. Tvåa var han i Final Climb upp för Alpe Cermis, och tvåa på skiathlonen. Endast Bolshunov hade en bättre åktid på den fria delen. Avslutar gör den vasse sprintern Sergey Ustiugov, som också gjort det mycket bra på distans.

Norge har stora frågetecken på sin förstasträcka då Emil Iversen varit helt under isen denna säsongen, och var bland annat distanserad med över tre minuter på 15km klassiskt på höjden i Lenzerheide, i vad som blev en 59:e plats.

Paal Golberg kan mycket väl få gå ut en bra bit efter, men har varit i fin form med en femteplats på skiathlonen. Hans Christer Holund var stark på 15km klassiskt och kom fyra, precis som i skiathlonen medan Johannes Hoesflot Klæbo inte behöver någon närmare presentation.

Är Norge med in till en spurt blir det med hög sannolikhet guld.

Finland har haft otroligt material och form på sina åkare under mästerskapet. Det är första sträckan med Ristomatti Hakola som är akilleshälen. Men även om han kommer vara en bit efter när det blir byte, så skickar han ut suveräne Iivo Niskanen som bombade in ett överlägset guld på sin paraddisciplin 15km klassiskt.

Iivo lär vara klart snabbast på den andra sträckan följt av Bolshunov. På tredje sträckan har Perttu Hyvärinen hittat sitt livs form, och var nia på fristilsdelen av Skiathlonen och sjua på 15km klassiskt.

Avslutar gör sprintspecialisten Joni Mäki, som var fyra i sprinten. Frågan är om han håller över milen, det gjorde han inte på VM ifjol och Finland blev sexa.

Frankrike ställer upp med sprintspecialisten Richard Jouve på första sträckan, och frågan är också där om han orkar. Hugo Lapalus var sjua på 15km klassiskt och i fint slag, Clement Parisse tia på skiathlonen. Sedan avslutar veteranen Maurice Manificat som är väldigt vass i den fria stilen, speciellt på höjd.


För Sverige känns det tyvärr som det kommer bli svårt att slåss om medaljerna. Oskar Svensson kan få det tufft att hänga med på sin sträcka, men William Poromaa är i monsterform och kommer kunna plocka placeringar på den andra.

Jens Burman var "bara" 25:a i skiathlonen på den fria delen, och det är nog hög sannolikhet att Johan Häggström kommer få gå ut med en hel del att hämta upp. Inte optimalt för Johan Häggström som jag också ställer mig tveksam till om han orkar med en mycket tung mil.

Tyskland har fått ihop sitt bästa stafettlag på länge med mycket spännande namn och kan nog överraska i kampen om bronset, men de ädlare valörerna känns lite långt bort.

Ser vi till loppet kommer förmodligen Ryssland leda efter den första sträckan med en möjlig lucka till resten, och Norge rejält avhängda om inte Iversen står för en mirakulös formvändning. Niskanen kommer gå stentufft och knapra in det mesta om inte allt försprång till tredje sträckan.

Ryssland och Finland i topp och där ska Hyvärinen kunna hålla mycket bra mot fältet utöver möjligen Spitsov. Sedan är den stora frågan huruvida Joni Mäki kan stå emot en total genomklappning på spurtvarvet.

Norge kan inte räknas bort från pallen trots svag form på Iversen, men med formen på det finska laget känns det som de andra lagen ska vara en bit bakom inför sista sträckan. En pallplats för finnarna till detta höga odds är således mycket spelbart.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 juli
15:00
AIK - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Under 2.5 mål
 
2 juli
16:00
Paula Badosa vs. Petra Kvitova
Wimbledon
Spel: Petra Kvitova -1.5 games
 
2 juli
17:30
Nick Kyrgios vs. Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Spel: Stefanos Tsitsipas vinner
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer