Speltips: Vinterspelen 2022: Skidskytte Damer 15km 7/2 "Äntligen OS…
Speltips Vinterspelen 2022: Skidskytte Damer 15km

Bild från Bildbyrån

Äntligen OS - och en svensk paradgren

Vinterspelen i Peking 2022 står för dörren, och dryga två veckor av vintersport skall avhandlas. Några av de största svenska medaljchanserna återfinns i skidspåren, och i skidskyttet har de svenska damerna prickat formen vid precis rätt tidpunkt. Hanna Öberg tog Vinterspel-guld i det individuella loppet 2018, får vi se ett nytt fint lopp här?


Skidskyttesäsongen 2021/22 började knackigt för Hanna Öberg. Även om hon bara blivit snabbare och snabbare i spåret med åren, så var det skyttet som strulade rejält. Det liggande skyttet var det stora problemet, med osäkerhet och många grova bommar tidigt på säsongen.

Men allt eftersom året har gått har formen bara blivit bättre och bättre. Självförtroendet på vallen har återvänt, och vi har fått se några riktigt bestämda, blixtsnabba serier med fint skytte i de senaste världscupstävlingarna i Annecy, Oberhof och Rupholding.

I alla tre sprintar placerade hon sig 9:a eller 10:a med två eller fler bom, men i samtliga av de efterföljande jaktstarterna åkte Hanna upp sig till en pallplats med två eller färre bom.

En annan åkare som hade det svårt tidigt på säsongen var Dorothea Wierer. Italienskan är mest känd för sitt blixtsnabba skytte på vallen, och att vara en av de snabbaste i världscupen sett till åkkapacitet.

Till skillnad från säsongen 2019/20 när hon var på sin topp och vann världscupen, är hon inte lika snabb i spåret längre.

Det är också just i spåret där konkurrenterna gått ikapp och förbi den 31 år gamla Wierer. Även om hon fortsatt är mycket snabb, har det skiljt mellan 40 sekunder till över minuten i ren åktid mot toppen i världscupsloppen med fyra skjutningar.

När italienskan skjuter bra är hon dock livsfarlig, speciellt eftersom det går så fort på vallen.

En av få som kan matcha Wierer i skjutseriefart är dock Hanna Öberg. Svenskan har faktiskt till och med skjutit snabbare än henne i två av de tre senaste tävlingshelgerna där båda deltog.

Dessutom har hon konsekvent varit runt 40 sekunder snabbare än Wierer i åktid, vilket ger utrymme för minst en bom mer än sin motståndare.

Sedan hon hittat formen i Annecy har Hanna varit klart före Wierer i tre av fyra lopp, och i Annecys masstart var hon endast 13 sekunder efter - trots tre fler bommar än italienskan.

Individuellt är också Hannas paradgren, med Vinterspel-guld 2018, VM-guld 2019, en fjärdeplats i VM 2020 och en silvermedalj 2021.

Även Wierer är vass i individuellt, men utöver sin karriärssäsong 2020 där hon tog guldet, har Öberg varit före 3 av 4 mästerskapsbataljer. Att så blir fallet även i år investerar vi kapitalet i!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 juli
15:00
AIK - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Under 2.5 mål
 
2 juli
16:00
Paula Badosa vs. Petra Kvitova
Wimbledon
Spel: Petra Kvitova -1.5 games
 
2 juli
17:30
Nick Kyrgios vs. Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Spel: Stefanos Tsitsipas vinner
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer