Speltips: Vinterspelen 2022: Skidskytte Damer 12.5km Masstart 18/2 …
Speltips Vinterspelen 2022: Skidskytte Damer 12.5km Masstart

Bild från Bildbyrån

Queen upon the Winter Games Throne

Skidskyttedamerna gör sin sista tävling i årets vinterspel, och det är en skidskytt som varit överlägsen alla andra: världscupledarinnan Martu Olsbu Røiseland. Ska hon kröna sin Vinterspels-triumf med ännu ett guld?


Årets sensation har helt klart varit Martu Olsbu Røiseland, som tagit över kronan efter fjolårets suverän, hennes landsmaninna Tiril Eckhoff. Røiseland leder just nu världscupen efter sin prenumeration på världscupssegrar, hela sex stycken såhär långt.

31-åringen från Lillehammer är en komplett skidskytt. Efter att ha tillhört världseliten i många år har Røiseland med detta kliv framåt blivit sensationell. Hon innehar det bästa skyttet i världen just nu, och är precis lika bra i liggande samt stående skytte under säsongen. Båda har en träffprocent på sanslösa 92%(!).

Dessutom har det i stort sett bara varit systrarna Öberg och ett par kanoner till som Braisaz, Sola och Reztsova som kunnat slå henne i spåret under säsongen. Men under OS på de tuffa banorna är det också norskan som varit överlägsen även i spåret.

Martu har kunnat ta in 10-15 sekunder per varv på framförvarande elitåkare, och köra upp sig flertalet positioner trots fler bom än motståndet. I OS såhär långt har det blivit hela tre guld för 31-åringen. Ett i mixstafetten, ett i sprint och ett i jaktstart.

En bronspeng inkasserades på det individuella loppet där hon trots en hel straffminut mer än segrande Denise Herrmann (som också är vindsnabb i spåret) enbart var 15 sekunder efter i mål.

Just nu stämmer inte åkformen till 100% på någon av systrarna Öberg, och många skidskyttar har stått för ojämna prestationer under mästerskapet. Røiseland har varit säkerheten själv, både på vallen med sitt snabba, träffsäkra skytte (även när det dragit ihop sig till avgörande skytte om guldet), samt i spåret.

Stärkta av ett stafettguld är det också Elvira samt Hanna Öberg som står för det på förhand största motståndet till ännu ett guld, ihop med en Dorothea Wierer som återigen hittat form.

Men ingen av dessa damer kan matcha Røiseland i spåret, och dessutom är de klart sämre skyttar. Norskan kommer ha råd med 1-2 bommar fler än motståndet med sin speed på vallen och i spåret, och ändå vinna guld. Så överlägsen är hon just nu.

Över fyra skjutningar är det en defilering i mål med minuten ner till silver om Røiseland kommer ens i närheten av fullt skytte, och även med någon extra bom ska det mycket till för att någon annan ska greja guldet.

Vissa spelbolag är nere så lågt som 1.75 på en seger för Martu Olsbu Røiseland, och 3.00 är helt otroligt värde. Vi trycker således in ett par tunga skott i investeringsbössan och satsar på en storvinst.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
2 juli
15:00
AIK - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Under 2.5 mål
 
2 juli
16:00
Paula Badosa vs. Petra Kvitova
Wimbledon
Spel: Petra Kvitova -1.5 games
 
2 juli
17:30
Nick Kyrgios vs. Stefanos Tsitsipas
Wimbledon
Spel: Stefanos Tsitsipas vinner
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer