Speltips Virtus.pro - Spirit

Bild från Bildbyrån

Final i BetBoom!

Det är dags för final i BetBoom Dacha 2023, och återigen ställs Virtus.pro och Spirit mot varandra.

Jag skrev om Virtus.pro tidigare den här veckan, när de stod inför Astralis, och det spelet satt snyggt. Jag betonade då att Virtus.pro är ett extremt kompetent lag som utmärker sig genom en oerhört taktisk spelstil, särskilt när det gäller ekonomin. De är skickliga på att spara sina vapen så fort de märker att rundan inte går att vinna och de undviker onödiga risker. Dessutom kännetecknas deras strategi av försiktighet, där de effektivt utnyttjar den tillgängliga tiden maximalt – en hög grad av taktisk skicklighet helt enkelt.

Lagen står inför sin andra match i BetBoom! Första matchen slutade 16-13, 13-10 till VP!

Få trodde nog att Spirit skulle ta sig hela vägen till finalen. Visst, det är ett kompetent lag, och att de nått finalen i denna turnering vittnar om en framstående insats. Dock är det inget lag som vanligtvis utmanar om stora titlar eller besegrar de främsta lagen särskilt frekvent. De kan blomstra i vissa ögonblick, som under denna turnering, men överlag är de inte känt för att bibehålla en hög nivå över längre perioder.

Vinner igen?

De här lagen möttes faktiskt redan i den här turneringen efter bara två matcher här på BetBoom, och då tog Virtus.pro hem segern med 2-0 i kartor. Nu spelas finalen i bäst av fem kartor, vilket såklart skapar andra förutsättningar. Man har råd att göra fler misstag än vanligt, och det blir helt enkelt mer öppet med större möjligheter för vändningar. Trots detta tror jag, likt förra mötet, att Virtus.pro kommer gå segrande ur striden. Laget har varit oerhört imponerande under hela turneringen och har vunnit samtliga matcher.

Speltips i finalmatchen

När Virtus.pro väl befinner sig i ett flow, klickar det ordentligt, något vi tidigare har sett i de största CS-turneringarna, inklusive majors. De är synnerligen svåra att hantera när de befinner sig i denna form. Mot bakgrund av detta placerar jag mitt spel på en Virtus.pro-seger!

Mina andelar - Europatipset

🙌 Häng gärna på och se mina andelar nedan 👇

Europatipset! 🏆💰

1️⃣ Europatipset - 113 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

2️⃣ Europatipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här