• Hem
  • Victors EM-krönika med speltips #3
Fotbolls EM 2024 Victors Tips
Krönika

Victors EM-krönika med speltips #3

Fotbolls EM 2024 7 juni 2024

Det är fredag och vi har exakt en vecka kvar till EM, hur fantastiskt är inte det?! Idag fortsätter jag blicka fram mot vad som komma skall i Tyskland den här sommaren och nu är vi framme vid grupp C. Här är det England i fokus, men även grannlandet Danmark! Gruppen kompletteras sedan med Serbien och Slovenien och här följer mina tankar om vad grupp C har att erbjuda!

Betta på fotbolls-EM

Svenska Spel Sport & Casino


Victors EM-krönika med speltips till grupp C

England

Förbundskapten: Gareth Southgate
Smeknamn: The Three Lions
Världsranking: 4
Tidigare EM-slutspel: 11

Spelar i Grupp C Danmark, Serbien och Slovenien.

Trupp

Som vanligt är det i huvudsak hemvävt som gäller för fotbollens så kallade hemland. Alla spelare utom två spenderar sin vardag i Premier League, det är å andra sidan de två stora stjärnorna, Harry Kane och Jude Bellingham. Lagkaptenen Kane är den klart mest meriterade mannen i Gareth Southgates bygge som annars är relativt oerfaret. Endast fyra pjäser har över 50 landskamper på nacken. Lejonen är extremt starka, konstigt vore annars, men frågan är om Jordan Pickford håller hela vägen.

Förväntningar

Hehe. Förväntningar och England är en saga i sig, det engelska folket förväntar sig alltid guld, tror alltid att de är bäst i världen. För ovanlighetens skull är oddsmakarna överens med engelsmännen, det är The Three Lions som är gänget att slå i Tyskland. Att agera favoriter i allmänhetens ögon är dessvärre inte någon paradgren för de rödvita britterna. Med tanke på att inte Svennis skrytbygge höll på 00-talet är det relativt svårt att se Harry Maguire och Jordan Pickford lyfta en pokal. Och då blir det gråt och tandagnisslan, allt annat än EM-guld är en besvikelse för England.

Speltips 1

Motivering & analys

Att gå emot England när de målas upp som favoriter till slutsegern är ett erbjudande som inte går att motstå. Tyskland med hemmaplan är minst lika bra, sett till trupperna är Frankrike och Portugal minst lika starka som britterna. Ett alternativ är att spela att England inte ska gå till semifinal, ett annat är att de inte trumfar sin mållina. 10,5 är en extremt hög lina. I förra Europamästerskapet, när England hade hemmaplan och gick till final, gjorde silvermedaljörerna 11 mål. Omgivningen i Grupp C är inte av det böljande slaget, exempelvis är Slovenien ett underskattat sällskap som alltid gör det svårt för de stora elefanterna.

Speltips 2

Motivering & analys

Tävlingen om engelsmännens interna skytteliga bör inte bli mycket till tävling, inte om lagkaptenen håller sig skadefri. Som en jämförelse står Kylian Mbappé i 1,50 som Frankrikes interna skyttekung, när vi får över 20 punkter mer på Kung Kane ska keramiken in. Bayern Münchens centertank har en suverän säsong bakom sig och är alltid oerhört pålitlig i landslagsdressen. Kane vann interna skytteligan i EM 2021, han vann interna skytteligan i kvalet till sommarens mästerskap och totalt sett har Kane gjort mer än dubbelt så många mål som hela övriga truppen sammanlagt.

Harry Kane EM 2024 skyttekung

Blir Harry Kane Englands skyttekung i EM 2024?

Danmark

Förbundskapten: Morten Hjulmand
Smeknamn: De Röd-Hvide
Världsranking: 21
Tidigare EM-slutspel: 10

Spelar i Grupp C med England, Serbien och Slovenien.s

Trupp

I mångt och mycket förlitar sig Kasper Hjulmand på samma gamla gubbar som burit det danska landslaget under ett drygt decennium. Det är Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjaer och Pierre-Emile Höjbjerg som utgör stommen i det rödvita bygget. Som grädde på moset finns kvicksilvret Rasmus Höjlund längst fram men Manchester Uniteds spjutspets har ännu inte fått sitt stora genombrott i landslaget. Faktum är att endast en spelare i Danmark har hittat nätet fler än ett dussin gånger, frågan är om Christian Eriksen kan fortsätta leverera högklassigt på ålderns höst.

Förväntningar

Det råder höga förväntningar på danskarna sett till att de hamnat i en förhållandevis överkomlig grupp. Men frågan är om det är Danmark som är gladast över omgivningen eller om det är de två bataljonerna från Balkan. De rödvita skandinaverna rankas som tvåa i gruppen bakom överlägsna England som agerar favoriter till att sopa hem hela tjottaballongen. Mycket talar för att det blir ett getingbo bland övriga tre nationer, risken finns att det bara blir två lag som tar sig vidare från Grupp C. Allt annat än avancemang till åttondelen är ett debacle för Kasper Hjulmand.

Speltips 1

Motivering & analys

Det är 3,25 på att våra grannar inte avancerar från gruppen, ett relativt högt odds. Men med tanke på att fyra av sex grupptreor tar sig vidare lockar det mer att vara djärv och panga på med jumboplatsen. Tvåsiffrigt odds på att danskarna trumfas av England, Serbien och Slovenien är knappast korrekt. Kasper Hjulmands trupp är sämre än den varit tidigare, de flesta nyckelspelare har passerat sin peak, undantaget är Rasmus Höjlund. Slovenien, som rankas lägst inom kvartetten, huserade i samma EM-kvalgrupp som Danmark och noterades för identisk resultatrad så det råder knappast klasskillnad.

Speltips 2

Motivering & analys

Som sagt är det återigen den gamle snidaren Christian Eriksen som ska bära våra vänner på andra sidan sundet. Eriksen har passerat sitt bäst före-datum men har inte fått någon arvtagare inom det rödvita riket. I Kasper Hjulmands 3-4-1-2-uppställning är dirigenten given som spelfördelare i ytan mellan motståndarnas mittfält och backlinje. 32-åringen snittade en halv målgivande passning per match under kvalet till Europamästerskapet och visade under uppladdningen mot Sverige att han kan smeka in fruktbara hörnor i boxen.

Eriksen EM 2024 assist

Christian Eriksen, en nyckelspelare i Danmark under EM 2024.

Serbien

Förbundskapten: Dragan Stojkovic
Smeknamn: Örnarna
Världsranking: 33
Tidigare EM-slutspel: 6

Spelar i Grupp C med England, Danmark och Slovenien.

Trupp

Det är ett oerhört meriterat manskap som synas hos serberna vid fotbollsfesten i Tyskland. Minst 50 landskamper på nacken har både Nikola Milenkovic, Nemanja Gudelj, Filip Kostic, Nemanja Maksimovic, Sergej Milinkovic-Savic samt Aleksandar Mitrovic. Bland övriga spetsspelare märks Juventus center Dusan Vlahovic och Milans gasell Luka Jovic. Med blågula ögon blir det intressant att skåda Veljko Birmancevic som rönte stora framgångar i Malmö FF och nu bedriver sitt jox med trasan i Sparta Prag.

Förväntningar

Det är inte särskilt lätt att sätta fingret på var man har den här upplagan av Serbien. Kvalspelet var enligt förväntningarna från Dragan Stojkovics cigarettsmugglare, möjligtvis lite lägre än den blårödvita ribban eftersom de kom tvåa med fyra poäng upp till Ungern. Defensiven är ett frågetecken nuförtiden men framåt händer det alltid grejer kring gubbar som Aleksandar Mitrovic och Dusan Vlahovic. Med tanke på det förmodade getingboet bakom England är det godkänt av Serbien om de lyckas undvika jumboplatsen.

Speltips 1

Motivering & analys

Om man ska försöka räta ut frågetecknet kring Aleksandar Mitrovics status kan man sätta hans saudiska måleri i jämförelse med GOAT. “Mitrogol” kom tvåa i Saudi Professional Leagues skytteliga med 28 pytsar på 28 framträdanden, endast Crickan Ronaldo var hetare med sina 35 fullträffar. Bland övriga konkurrenter fanns Benzema, Mané och Mahrez. Bland övriga målare hos Örnarna finns Luka Jovic, Dusan Tadic och Dusan Vlahovic. De framåtlutade serberna kommer åtminstone inte vara sämre än Danmark och Slovenien när det gäller måleriet.

Speltips 2

Motivering & analys

Om man ska försöka räta ut frågetecknet kring Aleksandar Mitrovics status kan man sätta hans saudiska måleri i jämförelse med GOAT. “Mitrogol” kom tvåa i Saudi Professional Leagues skytteliga med 28 pytsar på 28 framträdanden, endast Crickan Ronaldo var hetare med sina 35 fullträffar. Bland övriga konkurrenter fanns Benzema, Mané och Mahrez. Bland övriga målare hos Örnarna finns Luka Jovic, Dusan Tadic och Dusan Vlahovic. De framåtlutade serberna kommer åtminstone inte vara sämre än Danmark och Slovenien när det gäller måleriet.

Aleksandar Mitrovic hyllas i Serbien EM 2024

Aleksandar Mitrovic är en hyllad lirare i Serbien. Blir han skyttekung i landslaget under EM 2024 också?

Slovenien

Förbundskapten: Matjaz Kek
Smeknamn: Little Europe
Världsranking: 57
Tidigare EM-slutspel: 1

Spelar i Grupp C med England, Danmark och Serbien.

Trupp

Tidigare upplagor av Slovenien har mestadels bestått av gråa massor. Sedan Zlatko Zahovic lade sina glitterpjäxor på hyllan. Nu har Balkans vitklädda viruoser ett flertal starka kort som gör det riktigt bra i stora europeiska klubbar. Atlético Madrids burväktare Jan Oblak rankas som en av planetens bästa bollstoppare. Benjamin Sesko har gjort det strålande i RB Leipzig och jagas nu av en klase klubbar högre upp i hierarkin. Därtill synas trippla lirare som spenderar vardagen tillsammans i grekiska Panathinaikos.

Förväntningar

Det finns inga större förväntningar utifrån på det här slovenska landslaget. Matjaz Kek bedöms ha gjort ett mer än godkänt arbete genom att ta nationen till sitt andra Europamästerskap någonsin, det första skedde vid millennieskiftet. Den solida defensiven har varit ett kännetecken för Slovenien under en lång tid, således finns förväntningar om att de inte ska bli utskåpade ens mot England även om britterna dominerar bollinnehavet. Kommer den förmodade jumbon på annat än sista plats i gruppen är lejonparten av objektiva följare imponerade.

Speltips 1

Motivering & analys

De yttre förväntningarna är som sagt låga på Slovenien, dels för att nationen inte har några större meriter bakom sig. Har man inte tagit sig till något EM-slutspel på 24 år är det svårt att vara betrodd. Men det finns flera faktorer som talar för att “Little Europe” ska kunna störa de bättre bemedlade bataljonerna. Man ska ha med sig att Slovenien huserade i samma kvalgrupp som Danmark och skördade lika många poäng, med identisk resultatrad. Serbien är knappast märkbart bättre än Keks kompani. Janne Oblak och company vann över Portugal med 2-0 under mars månads samling. Det lär som sagt blir ett getingbo om vilka som ska haka på England i topp 2-racet, diffen i odds är för stor.

Speltips 2

Motivering & analys

Defensiven är som brukligt väldigt stabil hos Slovenien. I kvalgruppen där Matjaz Keks mannar kom tvåa bakom Danmark var det slovenerna som hade starkaste defensiv, med ett snitt på färre än en insläppt boll. Framåt är det tunnare med en X-faktor i form av Benjamin Sesko. Under kvalspelet svarade Sesko för 25 procent av lagets nätrassel. Formen är maxad för den nyss fyllda 21-åringen som avslutade säsongen i Bundesliga genom att göra mål i sju raka matcher för sitt RB Leipzig. Enda logiska utmanaren till segern i interna skytteligan, Andraz Sporar, gjorde en balja i grekiska ligan inom samma spann och lirade andrafiolen i kvalet till EM.

Sesko kan bli skyttekung for Slovenien EM 2024

Sesko kan bli skyttekung för Slovenien EM 2024.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Sportbonus:

Spela på Sveriges största spelbolag!

Omsättningskrav: x bonussumma Lägsta odds: Bonuskod:

LÄS ÄVEN

Fotbolls EM 2024 Victors Tips

Victors EM-krönika med speltips #1

Fotbolls EM 2024 4 juni 2024

FOTBOLL. Europamästerskapet i Tyskland går nästan att ta på nu och det kryllar av speltips, idéer och tankar inför mästerskapet som snart ska invigas. Jag har sammanfattat en ... Läs mer

Fotbolls EM 2024 Victors Tips

Victors EM-krönika med speltips #2

Fotbolls EM 2024 5 juni 2024

Vi har kommit till grupp B och här hittar vi fyra nya nationer att följa i mästerskapet. Jag kommer här och nu fokusera på Spanien och Italien inledningsvis och först en ... Läs mer

Fotbolls EM 2024 Victors Tips

Victors EM-krönika med speltips #4

Fotbolls EM 2024 9 juni 2024

Det är dags för nästa EM-krönika och idag fokuserar jag på grupp D. Här hittar vi Nederländerna, Frankrike, Österrike och Polen. Vilka tar steget vidare som gruppetta? Jag har en ... Läs mer