• Hem
 • Nyheter
 • Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"
Jonas Weimer
Nyhet

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela mer seriöst 2014 och kan idag leva på betting. Hör hans tankar kring spel här.

Skapa konto hos Weimers favoritbolag

Pinnacle

Spela på marknadens högsta odds

Fördelar med Pinnacle:

 • Höga odds
 • Höga limits
 • Inga limiteringar
 • Svensk licens
 • Mycket asianspel

Bettingintervju: Jonas Weimer

Jonas Weimer är 39 år och jobbar som bettingexpert hos Bettingstugan sedan några år tillbaka. Ett yrke han trivs med och som ger mycket frihet men även utlopp för en hel del kreativitet och tekniska lösningar så som video och SEO. Mest känd utanför stugan är han för sina vinster på poolspelen där miljonerna haglade in under 2021.

- Spel har alltid varit lockande tycker jag. Jag var nog 18 år och 1 dag när jag lämnade in min första Måltipskupong.

- Alla mina kompisar ville köra Stryktipset men jag fastnade för Måltipset och läste på mycket om lagens målproduktion. Kanske var det redan då ett tecken på att något var galet säger Jonas och skrattar.

Att leva på spel var dock inget som Jonas drömde om eller tänkte på alls.

- När Chris Moneymaker vann WSOP 2003 och pokerboomen slog till rejält lyckades jag göra en del pengar. Det var även då jag fick upp ögonen för att det faktiskt fanns folk som levde helt på spel.

Pokern fick alltså in Jonas på spel och gav en guldkant på tillvaron. 

Spelade av amerikaner på morgontimmarna

- Det här var under tiden jag studerade och då hade man ju inte så mycket pengar att röra sig med. Jag satte klockan på 06:00 på lördagarna och söndagarna och så spelade jag av ganska onyktra amerikaner pengar på Texas Holdém. Klockan var ju mitt i natten i USA och då kunde det bli rätt vilt. Det finansierade en del, bland annat min första bil.

När Jonas inte bettar så ser han sig själv som en aktiv person.

- Jag har mycket fritidsintressen. Exempelvis fiske som varit en stor del av mitt liv. Men även fotboll som jag började med när jag var fyra och fortfarande spelar. Annars blir det en del golf, cykling, rullskidor, längd, utförsåkning, eller bara vara ute i skogen och plocka svamp med familjen. Även att filma bröllop eller andra events som även blivit en hobby.

Fiske Weimer

Fiske är något som ligger Weimer varmt om hjärtat

Pokern dog ut lite när USA stoppade spel online. Istället blev det betting för Jonas, men det var lite av en slump faktiskt.

- Jag hade ju alltid gillat poolspel som Stryktipset och liknande. Men så började jag och några kompisar att betta tillsammans på matcher hos Bet365. Det var då jag upptäckte livespel och hur grym den marknaden kunde vara.

Då var det inte så många som spelade live och matcherna kunde ofta ligga fel i odds. Något som Jonas utnyttjade.

- Nu för tiden är det fler som spelar så som jag gör. Så marknaden är inte riktigt lika lukrativ. Men det går fortfarande att göra en del pengar.

Framgångarna har dock en baksida och många spelbolag har valt att begränsa spelandet för vissa användare.

- Ja tyvärr är man inte välkommen när man vunnit för mycket säger Jonas, som såg ett slut på sin egen betting när kontona minskade.

Pinnacle blev räddningen

Lösningen blev ändå bra för Weimer som kan fortsätta spela på ett av de större bolagen som även de har Svensk licens - Pinnacle.

- Nu för tiden spelar jag mest hos Pinnacle. Oddsen är oftast bäst, man kan lägga rätt höga limits och framförallt så välkomnar de alla typer av spelare - även om man vinner mycket.

Av de som Jonas känner och som lever på spel är det Pinnacle som är spelbolaget de använder sig av.

- Jag rekommenderar alltid folk att ha konton på fler sidor för det kan skilja mycket på samma spel. Och har man den taktiken så kommer de flesta spelen att läggas med Pinnacle.

Weimers tips för att lyckas med betting
 • Bokför alla spel - både vinster och förluster så man inte lurar sig själv. Hjärnan funkar ofta så att man kommer ihåg vinsterna.
 • Använd något typ av unitssystem. Det här var en game changer för mig. På det sättet får man ett bra kontroll på sitt spelande och kan öka kontot exponentiellt.
 • Rikta in dig på några specifika marknader. Sen om det är hörnspel i Thailändska damligan eller om det är 1X2 i Premier League det väljer man förstås själv. Men här kan man få en edge mot spelbolagen som öser ut odds på alla marknader och hoppas på att få napp. Medan du själv kan precis allt om den marknaden som du bettar på.
 • Följ experter - Nu för tiden kan man följa många duktiga tipsters online. Själv tycker jag förstås vi på Bettingstugan är bäst. Alla speltips är gratis och vi visar våra resultat öppet hela tiden. Det är många som är väldigt duktiga hos oss.
 • Ha kul! - Betting ska vara något som ger nöje och som höjer spänningen på sport du ändå ska titta på. Sluta om du eller andra i din omgivning mår dåligt av det.

Hör våra experter när de pratar om Pinnacle:

Läs mer om Weimer

Jonas europa tipset vinst

Weimer med ny miljonvinst på Europatipset!

Fotboll 7 maj 2021

Veckans omgång av Europatipset avgjordes sent torsdag kväll och när sista matchen på kupongen blåstes av kunde Bettingstugan återigen fira in en ny storvinst. Än en gång var det ... Läs mer

Weimers vinst på Europatipset

Jonas Weimer blev ensam vinnare på Europatipset - Vann 3,1 miljoner

Fotboll 30 december 2020

På tisdagskvällen prickade Bettingstugans expert Jonas Weimer in 13 rätt på Europatipset. Inte nog med det. Han var också ensam i Sverige med den bedriften och totalt landade ... Läs mer