Speltips Astralis - NiP

Bild från Bildbyrån

Ninjas överraskar inledningsvis

I dessa Corona-tider får man leta med ljus och lykta efter saker att spela på, och en sport som inte gör uppehåll är den finaste av alla e-sporter, CS:GO.

Därför gör jag en tillfällig comeback och hoppas på liknande succé som för ett par år sedan, när jag rekade ihop en hel del fina spel på just CS:GO.

Under veckan inleds ESL Pro League säsong 11, med ett gruppspel som spelas online.

Redan under första dagen finns en riktigt rolig match på schemat, nämligen världens bästa lag sett över de senaste åren, danska Astralis och svenska, legendariska, Ninjas in Pyjamas.

Astralis är storfavorit, och står i runt 1.10. Aldrig spelbart när det gäller en så pass momentum-baserat sport som CS:GO. Då brukar det istället vara värde i att titta på handikapp-spel på underdogen, vilket jag också tycker är fallet är.

NiP har genomgått ett generationsskifte, och under den senaste tiden har man bytt ut flertalet spelare. Det finns lite nytt go i laget, och man ser nog fram emot att möta Astralis i en premiär. Mer än vad Astralis ser fram emot att möta NiP.

CS är som sagt otroligt momentum-baserat, och därför är min gissning att NiP med en bra start kommer kunna rida på den vågen en bra bit.

Tips

ATG har ett litet utstick just nu på NiP +5,5 på första kartan. Oddset som ges är 1.88, vilket är marknadshögst, mig veterligen.

Spelet innebär att NiP måste ta minst 11 rundor, då först till 16 rundor gäller i CS.

Vill man ha en rolig-TV-peng vid sidan så finns hos Betway “NiP att vinna och över 26,5 rundor” till hela 8.00 i odds.

Utsatt matchstart är 22.00 (kan bli tidigare, beroende på föregående matcher).