• Hem
 • JV
 • Bomben » Torsdag 30/11
Speltips Bomben » Torsdag 30/11

Bomben idag 30/11 » Tips, Analys & Förslag

Vi avslutar november månad med en hockeybomb från Svenska Spel Sport & Casino där det är 300 000 kr i extrapengar på bordet och kupongen den består av tre finfina SHL-matcher. Vi ska få se hemmastarka Växjö spela mot formstarka Leksand och vi har även ett intressant Norrlandsderby att se fram emot samt en svårtippad historia mellan Rögle och Frölunda i Ängelholm där Frölunda ser ut att bli underdogs, men vem vet... Kanske kan de än en gång få skåningarna på fall med lite större siffror? Häng med, här följer en analys inför Bomben 1 denna hockeytorsdag!


⏰ Spelstopp torsdag 30 november klockan 18:59

 1. VÄXJÖ LAKERS - LEKSANDS IF
  Växjö Lakers är så gott som alltid favoriter på hemmais och när de tar emot Leksand sker inga undantag. Hemmalaget för kvällen har åtta raka tävlingsmatcher utan nederlag om man räknar in deras CHL-matcher och av dessa är det sju vinster och en oavgjord historia, så Växjö är som ni förstår i bra slag för dagen och hemma gör de i regel inte bort sig. I Vida Arena noteras de för nio segrar på elva matcher hittills under säsongen, men ett lag som faktiskt vunnit här är Leksand och det var för dryga månaden sedan. Då fick vi se en 2-2-match under ordinarie speltid, men där LIF drog det längsta strået i efterföljande förlängning där vane målskytten Matt Caito avgjorde knappt två minuter in i förlängningen. Nu är Lakers som tidigare nämnt favoriter igen, men varningsflaggan hissas för LIF som gjort bra ifrån sig här tidigare.

 2. LULEÅ HF - SKELLEFTEÅ AIK
  Vidare till Coop Norrbotten Arena och Norrlandsderbyt som komma skall. Häftig match på många sätt då det är en hel del prestige på spel, men även viktiga poäng då det är ett toppmöte också! Hemmalaget Luleå är inför nedsläpp en placering före Skellefteå AIK, men det är endast på grund av bättre målskillnad. SAIK har alltså 35 poäng på kontot de också med 21 matcher spelade, men får nöja sig med fjärdeplatsen med 52-44 i målkvot jämfört med hemmalagets 57-47. Anmärkningsvärt med dessa möten är att fyra av de fem senaste har gått till förlängning och notera också att tre av matcherna slutat med 2-2. Det resultatet åker med även den här gången såklart, men nyckeln till lite högre utdelning ligger i att det görs fler mål än så. 2-2 är minimum att ta med, men gärna fler tecken om systemet tillåter.

 3. RÖGLE BK - FRÖLUNDA HC
  Sist men inte minst landar vi i Ängelholm där Rögle BK ser ut att bära favoritskapet inför hemmamötet med Frölunda. Senast lagen möttes är ingen trevlig historia för hemmalaget då de föll i Scandinavium med hela 8-2 vid det tillfället. Nu kommer Rögle hem efter att i tisdags förlorat mot Timrå borta med 4-0 och samma kväll levererade Frölunda HC en smått imponerande och stabil trepoängare då de som bortalag tog full pott i Linköping genom en 2-0-seger. LHC hade inte en av sina bästa matcher, men de 20 skott som de fick iväg mot rutinerade Lars Johansson motades av målvakten och har han en lika bra på jobbet här som då, då kan Frölunda absolut lämna Catena Arena som ett vinnande lag igen. Jag föreslår att strecka för X2 då Frölunda känns något vassare än Rögle för tillfället.