Chelsea startar i rasande tempo

Vi har en spännande match att vänta i Grupp E mellan Chelsea och Rennes. Rennes som gör sin första säsong i Champions League har startat med 1 poäng hemma mot Krasnodar och en knapp 1-0 förlust mot Sevilla. Just matcherna mot Sevilla är kanske nyckeln i denna grupp för det är väl ingen som tror att Chelsea ska missa avancemang.

Chelsea kommer till denna match med en gryende form! De två senaste matcherna har vunnits med klara 4-0 mot Krasnodar och 3-0 mot Burnley. Nu försöker Lampard elda igång sina spelare inför denna viktiga hemmamatch där man har möjlighet att koppla ett ordentligt grepp om Grupp E. Vid vinst här är avancemanget nära. Det ger också utrymme till att kanske rotera eller vila lite spelare. Just det kan bli viktigt när det här täta matchandet rullar vidare. Hemmamatcherna ska man bara vinna helt enkelt.

En som har rest sig efter en tyngre start är Timo Werner som gjort mål i två raka matcher nu och ser mer och mer hemma ut i Chelseas spel. Igår på presskonferensen pratade han om att man satsar på att vinna Champions League. Det delar de förstås med många klubbar men det är ändå ett uttalande som säger lite om självförtroendet som finns på Stamford Bridge. Werner skulle vilats mot Burnley men tvingades spela när Pusilic skadade sig på uppvärmningen. Vilas han är får Abraham platsen på topp. Även Hakim Ziyech har haft en formkurva uppåt och sett riktigt bra ut i de senaste matcherna.

Det blir även spännande att se Mendy mot sina gamla lagkamrater. Han kan säkert ge lite information om hur man ska såra detta franska lag dem som mest. Rennes som går bra i ligan, spelar ofta 4-5-1 (vilket kan bli 4-3-3 i anfallsspelet) och är rätt tighta bakåt. Man har bara en torsk i Ligue1 men det är en helt annan sak att resa till England och möta Chelsea på Stamford Bridge. Ett Chelsea som även styrt upp försvaret ordentligt och nu hållit nollan i fyra (!) raka matcher.

Analysen

Det pratas lite om att Chelsea ska rotera i den här matchen för att spara kraft till Premier League i helgen. Jag tror inte det. Det här är en nyckelmatch för hela november i mina ögon. Vinner man denna får man ett lugn här och kan spela mer avslappnat i de sista tre matcherna. Lampard kommer säkerligen fokusera på denna match först och främst för att sedan ta Sheffield i helgen. Jag tror man startar med bästa laget helt enkelt och går ut hårt. Mitt tips kommer bli att Chelsea leder i halvtid. Rennes kan säkert ta en del poäng i den här gruppen men just denna match kan jag inte se det hända.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer