Speltips Dagens Trippel 23/8

Bild från Bildbyrån

EFL Cup & Champions League-kval

Den sista omgången av Champions League-kvalet avgörs den här veckan. Under tisdagskvällen gillas oddset på Qarabag som var det bättre laget i hemmamötet mot Viktoria Plzen förra veckan. Undertecknad har även två spelidéer i EFL Cup som är i full rullning den här aftonen. Let’s go!

Speltipset finns att rygga här

Wolves - Preston: Under 2,5 mål @ 1,82

Oddset på underspelet känns väldigt lockande på Molineux. Wolves är som bekant ett välorganiserat gäng som varit oerhört målsnåla i Premier League de senaste åren. Förra säsongen snittade vargarna 2,1 mål per match i ligaspelet vilket var lägst av samtliga lag. Efter tre omgångar av den här Premier League-säsongen står Wolves på 1-3 i målskillnad.

Preston har i sin tur varit sanslöst ineffektiva i Championship. Trots en skaplig trupp, ett fint grundspel och gott om skapade målchanser har inte Ryan Lowes mannar fått in bollen under inledningen. Efter fem omgångar står Preston på 1-0(!) i målskillnad. Fyra av deras matcher har alltså tickat 0-0 hela vägen upp till 90.


Speltips

Givetvis är det svårt att förutspå motivation och startelvor i en tidig omgång av EFL Cup, men med alla siffror som finns har jag svårt att se hur det här ska kunna bli en målfest. Jag räknar med att Preston kommer att kunna stå upp hyfsat mot ett trubbigt och förmodat roterat Wolves. Under 2,5 mål till 1,82 smakar mumma!

 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,82
 • Tävling: EFL Cup
 • Plats: Molineux Stadium
 • Tid: 20:45


Stockport - Leicester: Leicester -1,5 @ 2,07

Det brukar kunna bli en hel del skrällar i EFL Cup. Premier League-lagen har en förmåga att rotera och prioritera bort den här turneringen. Så tror jag dock inte fallet blir på Edgeley Park.

Leicester är på nedgång och säsongsinledningen har varit usel. Blott en pinne har The Foxes tagit efter tre omgångar av Premier League. Det är således en pressad Brendan Rodgers som verkligen behöver vinna alla matcher som går att vinna. Rodgers har inget Europaspel att tänka på den här säsongen, således har jag svårt att se Leicester bara vaska den här turneringen. Bänkspelare som Iheanacho, Preat och Perez lär få en del speltid, så även Barnes som missade de inledande matcherna på grund av en skada.

Kommer Leicester upp i en skaplig insats ska inte en klubb som Stockport ha mycket att hämta. Värdföreningen från Greater Manchester tillhör League Two och har noll tradition av att slå ut Premier League-lag. Sedan 2007 har Stockport endast vunnit två matcher i EFL Cup, mot Tranmere och Harrogate.

Speltips

Rodgers har inte råd att prioritera bort matcher i nuläget. Därmed känns oddset generöst på Premier League-laget. Leicester -1,5 till drygt dubbel deg spelas.

 • Spel: Leicester -1,5 @ 2,07
 • Tävling: EFL Cup
 • Plats: Edgeley Park
 • Tid: 21:00


Viktoria Plzen - Qarabag: Qarabag +0,5 @ 1,75

Avgörande möte från Champions League-kvalet. Notera att den första matchen som spelades i Baku slutade mållöst.

Qarabag är ett rutinerat gäng som visat klass under hela kvalet. Azerbajdzjans stolthet har slagit ut de schweiziska, polska och ungerska mästarna. Hemmamötet mot Lech Poznan slutade hela 5-1. Det ska även sägas att Qarabag var det bättre laget i hemmamötet mot Viktoria Plzen – Qarabag förde spelet och skapade klart flest målchanser.

Viktoria Plzen har haft en betydligt mer tacksam lottning och inte imponerat nämnvärt. Dubbelmötet mot ett nedmonterat Sheriff Tiraspol i den förra omgången var helt jämnt, dessutom hade Plzen vissa bekymmer i bortamötet mot HJK Helsingfors.


Speltips

Jag ställer mig tveksam till att Plzen ställs ut som klara favoriter. Qarabag har trots allt imponerat genom hela kvalet och var det bättre laget i hemmamötet. Qarabag +0,5 till 1,75 blir mitt spel.

 • Spel: Qarabag +0,5 @ 1,75
 • Tävling: Champions League-kval
 • Plats: Arena
 • Tid: 21:00


Trippeln

 1. Wolves - Preston: Under 2,5 mål @ 1,82
 2. Stockport - Leicester: Leicester -1,5 @ 2,07
 3. Viktoria Plzen - Qarabag: Qarabag +0,5 @ 1,75


Totalt odds: 6,59Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100