Speltips Darderi - Griekspoor

Bild från Bildbyrån

Rek på italienaren i Franska Öppna!

Jag fortsätter med speltips från den andra omgången av Franska Öppna, och tar mig till matchen mellan Luciano Darderi mot Tallon Griekspoor. Här väljer jag att plocka fram en vinnare.

Luciano Darderi har haft en fantastisk säsong på grus efter att ha vunnit en ATP-titel och totalt spelat in 27 vinster på detta underlag. Han är förmodligen också en av de farligaste oseedade spelarna i Franska Öppna, och fick dessutom en fin start i sin första match i turneringen där han besegrade Hijikata utan problem med 3-0 i set.

Tallon Griekspoor förtjänar beröm för sin grussäsong i år. Även om den inte har varit särskilt anmärkningsvärd, är det värt att notera att grus är hans absolut svagaste underlag. Därför måste man ändå säga att han har presterat väl. Han såg dock något trött ut mot McDonald i sin första match i Franska Öppna, men lyckades ändå vinna med 3-1 i set, även om prestationen kanske inte var den mest övertygande, med tanke på att hans motståndare varit borta från tennisen under större delen av säsongen och ännu inte vunnit någon match i år.

Speltips & odds

Jag tror att vi kommer att få bevittna en tämligen underhållande match mellan två explosiva spelare. Dock tror jag att italienaren till slut kommer att stå som segrare, främst på grund av att han behärskar underlaget betydligt bättre än Griekspoor. Griekspoor har överlag inte sett särskilt bra ut i år jämfört med förra året, som var ett riktigt succéår för honom. Det är dock alltid en utmaning att upprepa en sådan framgång, särskilt då det var hans första starka år på touren.

Det bör även nämnas att de flesta av Darderis förluster på grus denna säsong faktiskt har varit mot spelare av hög kaliber på detta underlag, såsom Baez, Tabilo, Navone, Fritz, Zverev, Musetti och Etcheverry. Han gör alltså oftast jobbet när han möter spelare som inte trivs särskilt bra på detta underlag.

Oddsjämförelse Darderi - Griekspoor