Speltips Europatipset » Söndag 2/6

Europatipset 2/6 » Tips, Analys & Spelförslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 2 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Häcken

💥 Kupongens skräll

 • Real Oviedo

1. Häcken - AIK 1

Två lag som står på samma poäng och två lag som gått knackigt på sistone även om AIK förvisso till slut tog en storseger senast hemma mot Göteborg. Tycker detta är två lag som ska värderas som ganska jämna men Häcken ska ändå gå in som tydliga favoriter med en tung hemmafördel. På en kupong med få spelvärda favoriter tycker jag dock att ettan här till under 50% är en bra spik som jag kliver på.

2. Värnamo - Mjällby 2

Värnamo kommer från en fin insats med en 4-0 seger borta mot Norrköping men här tror jag man får det jobbigt på hemmaplan mot ett Mjällby som ska värderas klart högre. Trots bortaplan ska Mjällby gå in som favoriter och till runt 45% väljer jag att utgå från tvåan. Tar dock även med krysset på mitt större system.

3. Sundsvall - Helsingborg 2

Bottenmöte i Superettan när Sundsvall tar emot Helsingborg där tre poäng skiljer lagen åt till gästernas fördel efter tio omgångar. Tycker också att Helsingborg ska värderas klart högre och trots bortaplan ska Helsingborg gå in som favoriter. Väljer även här att ge mitt förtroende till gästerna och jag utgår från tvåan men tar även här med krysset på mitt större system.

4. Varberg - Skövde 1X2

Tabellen ger inte en helt rättvis bild gällande dessa två lag när ligajumbon Varberg nu tar emot mittenlaget Skövde. Varberg är bättre än vad tabellen indikerar och Skövde är sämre. Varberg ska också värderas högre än Skövde och ska med sin hemmafördel vara ganska tydliga favoriter. Tycker dock värderingarna sitter okej på kupongen och jag vill därför kliva in med en helgardering.

5. Örgryte - Gefle 1

Ligajumbon Örgryte har fått en minst sagt tuff start på säsongen men här ska man ändå ha goda chanser till seger hemma mot mittenlaget Gefle som dock ska ses som ett av seriens sämsta lag. Med sin hemmafördel ska Örgryte gå in som favoriter och kan ettan hålla sig runt 45% tycker jag Örgryte är en okej spik som jag kliver på. 

6. Metz - Saint Etienne X2

Kval till högstaligan i Frankrike där Metz spelar för att hålla sig kvar och klassiska St Etienne spelar för uppflyttning. Två lag som ska värderas som ganska jämna och Metz ska med det sagt vara favoriter med sin hemmafördel. Tycker dock att ettan blivit alldeles för hårt streckad på kupongen och jag ser inget värde i ettan till över 60%. Ser istället fint värde på X2 som blir mitt val.

7. Eibar - Real Oviedo X2

Sista omgången i den spanska andraligan där ligatrean Eibar tar emot ligafemman Real Oviedo där endast fyra poäng skiljer lagen åt efter hela 41 spelade matcher. Eibar ska vara favoriter med sin hemmafördel men ettan har blivit rejält överstreckad på kupongen och jag tycker vi har kupongens bästa skrälldrag i X2 som också blir mitt val.

8. Atalanta - Fiorentina X2

Sista matchen i Serie A mellan två lag som båda spelat final ute i Europa där Atalanta tog titeln i Europa League samtidigt som Fiorentina i veckan förlorade sin Conference League final mot Olympiakos. Atalanta ska värderas klart högre och ska vara tydliga favoriter med sin hemmafördel. Men att Atalanta ska ha hela 80% chans till seger som ettan nu är streckad till tycker jag är överdrivet. Tycker spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val.

9. Venezia - Cremonese X2

Kval till Serie A mellan två lag som det endast skiljde tre poäng mellan när ligan summerades. Lagen ska också värderas som ganska jämna och Venezia ska gå in som favoriter här på hemmaplan. Men återigen tycker jag vi har en något överstreckad hemmafavorit och därför vill jag utgå från X2 här. Men på mitt större system väljer jag ändå att måla på med en helgardering.

10. Excelsior - NAC Breda X2

Kval till högstaligan i Nederländerna där Breda vann det första mötet på hemmaplan med hela 6-2 och denna final ska med det sagt vara över. Excelsior ska ändå vara favoriter här på hemmaplan men jag ser inget värde i ettan till över 50%. Återigen tycker jag spelvärdet ligger på X2 som blir mitt val även här.

11. Avs Futebol Sad - Portimonense 2

Kval till högstaligan i Portugal där Avs från andraligan vann det första mötet borta mot Portimonense från högstaligan med 2-1. Det är nu fördel Avs att ta sig vidare men jag tycker ändå Avs blivit lite för stora favoriter på kupongen. Portimonense ska i grunden värderas som det bättre laget och tvåan till under 30% är en spännande spik som jag testar. Men tar även med krysset på mitt större system.

12. Rosenborg - Fredrikstad 1

Även om mittenlaget Rosenborg har åtta poäng upp till ligatrean Fredrikstad så tycker jag det här är två lag som i grunden ska värderas som ganska jämna. Med det sagt är det också Rosenborg som ska vara favoriter med sin hemmafördel och ettan till runt 50% tycker jag är en helt okej spik som jag utgår från. Vill dock även här ta med krysset på mitt större system.

13. Strömsgodset - Odd X2

Lurig match när ligasexan Strömsgodset tar emot ligatian Odd där fyra poäng skiljer lagen åt efter tio omgångar. Strömsgodset ska dock värderas högre och ska vara ganska tydliga favoriter med sin hemmafördel. Men tycker återigen vi har en rejält överstreckad hemmafavorit och jag ser inget värde i ettan här till runt 70%. Fint värde på gästerna och X2 är ett givet val.

Stora raden - 2304kr

  1. Häcken - AIK 1
  2. Värnamo - Mjällby X2
  3. Sundsvall - Helsingborg 2
  4. Varberg - Skövde 1X2
  5. Örgryte - Gefle 1 
  6. Metz - Saint Etienne X2
  7. Eibar - Real Oviedo X2
  8. Atalanta - Fiorentina X2 
  9. Venezia - Cremonese 1X2
  10. Excelsior - NAC Breda X2
  11. Avs Futebol Sad - Portimonense X2
  12. Rosenborg - Fredrikstad 1X
  13. Strömsgodset - Odd X2

  I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
  Åldersgräns 18 år.
  Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se