Speltips Finland - Kanada

Bild från Bildbyrån

Dags för VM-final!

Dags för final i VM där värdnationen Finland ska ses med god chans att tillfredsställa hemmapubliken i Tammerfors. Söndagens bästa speltips går ut på att den finska sisun övervinner de kanadensiska lönnlöven. Varsågoda!

Kanada har sin vana trogen vuxit ut till en gigant i VM-slutspelet. Efter att stundtals ha sett ointresserade ut i gruppspelet kunde vi till slut känna igen Claude Juliens rödsvarta landslag. Nordamerikanerna hade mer eller mindre tagit semester efter nästan tre perioder mot Sverige, men tji fick alla vi med blågult hjärta när New York Islanders-stjärna Matthew Barzal först prickade in kvitteringen och därefter spelade fram till det avgörande målet i sudden.

Men även om de regerande världsmästarna allt som oftast lyckas blanda sig i guldstriden är kanadickerna inte vad de en gång var. Barzal, Cozens, Dubois med följe har förvisso lyckats ta sig hela vägen till final, men kvalitén på detta landslag går att ifrågasätta. Knappast i nivå med tidigare upplagor, något som förlusterna mot Schweiz och Danmark är rungande kvitton på.

Finland då? Lejonen spelar som bekant inför sin hemmapublik i de tusen sjöarnas land. Är det något man vet om det finländska landslaget är det att kollektivet alltid blöder för varandra. Därtill finns en imponerande spets, inte minst i form av klassgubbar som Hartikainen, Vatanen, Filppula och Granlund. Den finska sisun fixade ett OS-guld tidigare i år och nu kan det vara dags att få hissa VM-bucklan i hemlandet.

Denna upplaga av Lejonen har vad som krävs för att bli odödliga, och med tanke på allt detta känns 2,41 på hemmanationen verkligen i överkant. I undantagsfall ä det okej att hålla på våra rivaler i öst – denna final är utan tvekan ett sådant. Mene Soumen!

  • Spel: Hemmaseger @ 2,41
  • Tävling: VM
  • Plats: Nokia Arena
  • Tid: 19:20
  • TV: TV6, Viaplay

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100