Speltips Granada - Girona

Bild från Bildbyrån

BTTS i La Liga!

La Liga bjuder på en måndagsmatch när Granada tar sig an Girona i omgång 5.

Nykomlingen Granada har inlett säsongen med en seger och tre förluster i sina fyra första La Liga-matcher. Det bör noteras att två av dessa matcher var mot svårslagna motståndare på bortaplan, nämligen Atletico Madrid och Real Sociedad. Förluster i sådana möten är förståeliga. Samtidigt lyckades de besegra Mallorca med 3-2 på hemmaplan.

Kan Granada ta sin andra raka hemmaseger i La Liga eller fortsätter Girona med sin fina vinststreak?

Generellt sett kan man säga att Granadas inledning av säsongen är godkänd, särskilt med tanke på de tuffa motståndarna de mött på bortaplan. Nu väntar en period med mer överkomliga utmaningar, och det ska bli intressant att se hur Granada klarar av dessa kommande matcher. Först ut är mötet med Girona, en match där de har möjlighet att nå ett positivt resultat, även om Girona har haft en stark start på säsongen.

Tre raka La Liga-segrar

Girona har verkligen visat framfötterna under säsongsinledningen med en imponerande svit av resultat. Efter att ha inlett med en bortamatch mot Real Sociedad som slutade oavgjort, har de sedan vunnit tre raka matcher. Först besegrade de Getafe med 3-0, följt av en imponerande bortavinst mot Sevilla med 2-1. I den senaste omgången följde de upp med ännu en seger, 1-0 mot Las Palmas.

Under föregående säsong avslutade Girona på tionde plats i tabellen och var bara några få poäng från att kvalificera sig för Europaspel. Om de kommer att lyckas klättra högre upp i tabellen den här säsongen återstår att se, men den starka starten har gett dem en bra grund att bygga på.

Ännu en målglad Granada-match?

Granadas matcher i säsongsupptakten har varit målrika, och det är precis vad jag hoppas på i den kommande matchen, åtminstone att båda lagen kommer att göra mål. Det blir nämligen mitt speltips härifrån. Tyvärr är antalet insläppta mål högt med hela 12, vilket är flest i hela La Liga, men det är positivt för oss, förstås. Dock har Girona bara släppt in två mål, men båda dessa har kommit på bortaplan, med resultat 1-1 och 1-2.

Jag tror på mål här och en 1-1-match alternativt 2-1 åt något håll. Det låter som ett rimligt resultat, och jag väljer därför båda lagen gör mål i matchen.