Speltips Ilves – Färjestad

Bild från Bildbyrån

Färjestad kan säkra avancemang

Paus i SHL-hockeyn - då bjuds vi i stället på CHL-hockey från Finland där Ilves tar emot Färjestad. Vi tar ställning för en av sidorna.

Det är ingen tvekan om vilka som är bäst i SHL just nu. Färjestad krossar allt motstånd för tillfället och tog en stark 2–1 seger borta mot Örebro i lördags. I skrivande stund har man fyra raka segrar och jag tycker mig se en betydligt bättre struktur än i fjol.

Lägg därtill att den sportsligt ansvarige Rickard Wallin prickat rätt på merparten av sina värvningar. Vi kan prata om poängmaskinen David Tomasek, men två spelare jag skulle vilja lyfta fram är de defensiva backarna Carl Dahlström och Jeremy Groleau som gett Färjestad stabilitet.

Under tisdagskvällen har värmlänningarna chans att säkra vidare spel i CHL vid seger mot finska Ilves. Jag ska vara tydlig med att Ilves absolut inte är något dåligt lag, men jämför man de här trupperna är det stor fördel för Färjestad. Just bredden, att man har fyra kedjor som kan producera är den stora skillnaden. För spets finns det även i Ilves.

Ilves har fått en stark start på säsongen i den finska ligan och är för närvarande tvåa i tabellen bakom storklubben Tappara. Precis som Färjestad kommer man till den här matchen med fyra raka segrar, men här tar det stopp.

Färjestad är en maskin just nu och efter att ha sett dem både i torsdags och lördags så verkar de i stort sett ostoppbara för tillfället. Således spelas Färjestad att vinna inklusive förlängning och straffar till fina 1.88 hos Unibet.