Speltips Ingolstadt – Växjö Lakers

Bild från Bildbyrån

Svenska toppen mot tyska botten

Tisdag och endast en SHL-match på schemat – då riktar vi i stället blickarna mot Tyskland och CHL där Ingolstadt tar emot Växjö.

Efter ett par veckors uppehåll är CHL tillbaka. På tisdagen gästar svenska mästarna Växjö det tyska DEL-laget ERC Ingolstadt. Ett lag som inlett ligasäsongen i Tyskland med tre förluster, två övertidssegrar och endast en seger efter ordinarie tid. Det ger laget en blek nionde plats i den tyska ligan.

I CHL har det gått desto bättre och efter fyra omgångar har man tre segrar och en förlust, men mot ett Växjö som nu är i säsong tror jag att det fina facitet tar slut även där. I laget finns en rad misslyckade svenskbekantingar i form av Patrik Virta, Casey Bailey, Charles Bertrand, Daniel Pietta och Andrew Rowe, men mot ett Växjö som hittat formen i SHL bör man inte ha en chans.

Den raka Växjösegern står i småsmarriga 1.65 hos Betsson och är ett givet spel i den här matchen. Växjö besitter helt enkelt mer kvalité och satsar dessutom på CHL, till skillnad från Färjestad som Ingolstadt vann mot för ett par veckor sedan.

Jag vet att det är på tysk hemmaplan och att det mest troligt är mycket supportrar och högt tryck som väntar, men Växjö har visat sig oerhört starka i CHL så här långt och har bland annat en 5–1 seger mot Pelicans, 7-6 seger mot Stavanger, 6–2 seger mot Aalborg samt en 4–0 seger mot schweiziska Biel på kontot.

Här tror jag man plockar femte raka segern och således spelas Växjö fulltid till 1.65 gånger degen. 5 units investeras.