Speltips Kosice – Skellefteå

Bild från Bildbyrån

Här råder det klasskillnad

SHL är satt på paus denna tisdag och i stället får vi bevittna CHL-hockey. Vi tar sikte på mötet mellan slovakiska Kosice och Skellefteå, där det råder stor klasskillnad.

Skellefteå har fått en okej start på SHL-säsongen och placerar sig för närvarande på en sjätteplats i SHL-tabellen. Defensivt har laget stått sig starkt, det är offensivt bitarna inte fallit på plats riktigt än. Att man har materialet för det råder det inga tvivel om och även om Oscar Möller saknas så har man fortsatt inte fått ut max av en sån som nyförvärvet Dylan Sikura.

På tisdagskvällen beger sig Robert Ohlssons mannar till Slovakien för att närma sig avancemang till åttondelsfinal i Champions Hockey League. Skellefteås CHL-start har definitivt lämnat mer att önska, men när man behövt vinna, så som mot finska Tappara gjorde man det bekvämt.

Här behöver man verkligen en vinst och jag tror att man kommer åka ner och hämta hem det relativt komfortabelt. Kosice ligger näst sist i hela CHL (24 lag) och har noll poäng efter fyra omgångar, således i praktiken inget att spela för. Därtill har man släppt in fyra mål i snitt per match och mot ett svenskt topplag ska man inte ha en chans.

Skellefteå -1.5 spelas således till finfina 2.10 hos Unibet. Det skiljer helt enkelt för mycket i kvalité för att Kosice ska ha en chans här. Som alltid säger jag lycka till vid rygg.