Speltips Luleå - Sund IF

Bild från Bildbyrån

Speltips från Division 2 Norrland

Vår division 2 tipster Erik Johansson bjuder idag på ett spel till matchen Luleå - Sund i Division 2 Norrland. Luleå som ligger trea i tabellen efter 25 omgångar har häng på absoluta topplaceringar. Sund däremot hittar vi långt ner i tabellen på 19 poäng och är i desperat behov av en skräll här. Jag tycker mig ha hittat ett bra spel till matchen.

Luleå

Med sitt rutinerade lag borde Luleå vinna detta alla dagar i veckan, i synnerhet på hemmaplan där man oftast får utdelning på sin tidiga forcering. Det ligger ändå en del press på hemmalaget som generellt inte direkt sprudlat i sin offensiv under säsongen och dessutom saknar avstängde målskytten Begliardi, helt givet är det därför inte. Jag tror dock inte att Sund är ett tillräckligt homogent lag för att stå emot norrbottningarna i 90 minuter så något annat än en programenlig hemmaseger vore en stor överraskning.

Sund

Jag tror att deras chans ligger i snabba omställningar. Därför är första målet grymt viktigt. De har spets i mittfältets nummer 11 Granat och forward nummer 8 Tewelde. Laget är spelande och således bättre på konstgräs trots att man normalt spelar sina hemmamatcher på naturgräs. Man är starka på fasta situationer, men där är ju Luleå ännu bättre så det är omställningarna som det gäller att fokusera på i denna match, som sagt. Defensiven är rätt solid förutom även om jag tycker man har rätt stora målvaktsproblem i Sund.

Spelet

Även om Luleå är favoriter, brukar få in tidiga mål och bör vinna den här matchen tycker jag linan är rätt högt satt. Vinner man med fyra bollar verkligen utan avstängda Begliardi? Dessutom mot ett Sund som är rätt okej defensivt. Jag kommer gå på +3 asian vilket betyder pengarna tillbaka om man torskar med tre bollar.

Lycka till

/ Erik