Speltips Pixbo Wallenstam – Nykvarn

Bild från Bildbyrån

Nykomlingarna står upp fint i Göteborg

Lördagen bjuder oss på en handfull SSL-matcher och vi tar sikte på mötet mellan Pixbo Wallenstam och nykomlingen Nykvarn – som tagit SSL med storm.

Pixbo har tappat storstjärnan Martin Östholm, men hitintills har avbräcket av den hårdskjutande poängmaskinen inte märkts avsevärt. 8–5 mot Jönköping i premiären följdes upp av en stark insats mot Falun, om än förlust med 5–4 efter förlängning, samt en stabil 5–0 seger mot Karlstad. Yngre förmågor som Daniel Kalentun och Gustav Lindberg har tagit större plats och det i sällskap med mer rutinerade rävar som Oskar Weissbach, Felix Lanver och Gustav Fritzell har gjort att laget stått starkt ändå.

Nu väntar nästa tuffa uppgift i form av nykomlingen Nykvarn, en klubb som för att vara nykomling verkligen står starkt. I laget återfinns bland annat världsspelaren Hampus Ahrén, stabile backen Markus Jonsson samt poängmaskiner som Valdemar Ahlroth och Oscar Janthe för att nämna några. Det är med andra ord en häftig nykomling som av många tippas gå till slutspel.

Visserligen inledde laget föga förvånande med två raka förluster mot giganterna Falun och Storvreta, som få lag i serien rör, men därefter tog man en mycket stark seger hemma mot Växjö.

Jag tror verkligen inte Nykvarn blir en munsbit för Pixbo på något sätt och gillar linan vi får på gästerna. Det finns mycket innebandykunnande i det här laget och tillsammans med smarte tränaren Nicklas Hedstål tror jag till och med att man kan vara med och bråka om segern i Göteborg. Att Nykvarn leder matchen med tre mål, det vill säga +2.5 från start och vinner matchen står i finfina 1.80 hos Betsson.

Pixbo kanske kan vinna mötet knappt, men att man löser en tremålsseger här finns inte på världskartan i mina ögon. Nykvarn är bättre än vad oddsbolagen tror och således väljer jag att syna +2.5 linan på gästerna. 5 units investeras.