Speltips Powerplay » Lördag 16/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 16/2 » Tips, Analys & spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag lördag den 16 februari.

1. Djurgården - Örebro >> 1

Ett back to back möte där jag i skrivande stund inte vet resultatet från fredagens match som spelas i Örebro. Djurgården ligger i toppen av tabellen och man är svårslagna på Hovet där det brukat gå fort. Formen är god då man endast har 1 förlust på sina 5 senaste matcher. Örebro o andra sidan går tungt denna säsong. Man ligger just nu på negativ kvalplats och det hade man nog inte räknat med innan säsongen. Nu väntar tuffast möjliga bortamatch och här tror jag Djurgården bara vinner. Djurgården bruka trivas mot Örebro och man har faktiskt 8 raka segrar lagen emellan. Jag spikar 1:an.

2. Frölunda - Skellefteå >> 1X2

Het match att vänta då det är två lag som inte gillar varandra speciellt mycket. Det är två lag som jobbar stenhårt och här kommer det bli tajt. Frölunda kommer med 3 raka vinster och senast så slog man, enkelt, Timrå på bortaplan med 1-5. Man saknar dock fortfarande Rhett Rakhshani och det är ett avbräck. Skellefteå har verkligen steppat upp efter en tung inledning på säsongen, man har börjat spela mycket enklare och det har gett resultat. Visserligen tappade man en 3-0 ledning på hemmaplan mot Mora sist, men jag tror att Skellefteå är med och utmana om poäng i denna match. Jag helgadera.

3. Färjestad - Linköping >> 1X2

Färjestad går riktigt bra just nu och man är upp och nosar om serieledningen. Man har 3 raka vinster och 4 vinster på sina 5 senaste matcher. Offensiven har kommit igång och man öser in mål framåt i både 5 mot 5 och powerplay. Viktiga backen, Mikael Wikstrand, missar eventuellt matchen och det ett avbräck för hemmalaget. Linköping är inne i en dålig period då man har två raka förluster. Man är i behov av poäng för att behålla slutspelsplatsen. Färjestad kommer bli hårt spelade denna match, med all rätt. Men Linköping är i desperat behov av poäng och därför kommer jag helgadera.

4. Malmö - Växjö Lakers >> 2

Jag gillar Malmö, man är tunga och möta och man jobbar hårt för varandra. På slutet har det dock gått lite sämre och formen är inget vidare då man har 4 raka förluster. Växjö har nu en näst intill helt ordinarie trupp och då har man ett ruggigt lag. Lägg där till nyförvärvet, Kris Versteeg, som gjort 3 poäng på 2 matcher. Växjö hade en tung period nyligen, därför var segern senast mot Brynäs viktigt och jag är ganska säker på att Växjö kommer växla upp och ta ett antal segrar på raken nu. Jag spikar 2:an i denna match till en mycket fin %.

5. Mora - Luleå >> X2

Mora är ett lurigt lag att spela på och man vet inte riktigt vad man har dom. Självklart är man ett av de sämre lagen i serien och det visar också tabellen. I senaste matchen vände man dock ett 3-0 underläge upp i Skellefteå till vinst. Detta ger såklart energi in i laget. Luleå har ett grymt bra lag denna säsong och man har legat i toppen av tabellen sedan omgång 1. Formen är god och Mora brukar man ha lätt för. Jag tycker Luleå har ett bättre lag och spelar därför X2 i denna match.

6. Timrå - Brynäs >> X2

Timrå ligger, som jag förutspådde, sist i tabellen. Man är relativt avhängda och kommer få inrikta sig på negativt kval. Formen är usel och man har 6 raka förluster inför denna match. Brynäs fortsätter att jaga sista slutspelsplatsen och senast mot Växjö borta gjorde man en bra match och var ganska nära poäng. Joel Kellman fick dock kliva av och det är ett stort avbräck för Brynäs om inte han kan vara med. Jag ser ändå Brynäs som det klart bättre laget och spelar därför X2 i denna match.

7. Oskarshamn - Västervik >> 1

Oskarshamn har gjort en grym säsong och man laddar just nu för den ganska troliga Hockeyallsvenskan finalen mot AIK. Oskarshamn har dock 2 raka förluster inför denna match och därför tror jag man är extra sugna på en vinst inför hemmapubliken i denna lördagsmatch. Västervik gör det okej, man tar dock mestadels av sina poäng på hemmaplan. Västervik har också tappat en hel del spelare under säsongen och mot tabelltvåan borta tror jag det bli tufft. Oskarshamn är megafavoriter men jag väljer ändå att spela 1:an i denna match.

8. Södertälje - Modo >> 1X2

Sista matchen är en på förhand jämn match mellan två anrika lag. Hemmalaget Södertälje ligger i nuläget på sista play of platsen och man skulle verkligen behöva en vinst. I senaste matchen slog man Västerås hemma med 5-2 efter att skyttekungen Nicolai Meyer haft stor show med sina 3+2. Modo ligger på en 5:e plats i tabellen och här är formen god, 3 raka vinster och poäng i 5 raka matcher. En öppen match på förhand där jag som tur väl är ha råd att helgadera.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100