Speltips Powerplay » Lördag 18/9

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 18/9

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 18 september.

SHL fortsätter med den tredje omgången. Ett antal intressanta matcher är att vänta. Powerplay-kupongen innehåller även en allsvensk träningsmatch, en SDHL-batalj och en sammandrabbning i KHL. Häng med!

💰 Banken! - Djurgården

Djurgården är på stark uppgång och hemmaplansfördelen väger tungt. Brynäs är ett lag med stora brister - inte minst rent defensivt. Allt annat än en Djurgårdsseger skulle förvåna.

💣 Knallen! - Leksand

Skellefteå känns lite väl överstreckade i matchen mot Leksand. LIF är visserligen formsvaga, men har haft mycket stolpe ut i allmänhet hittills. Därför känns det klokt att halvgardera bataljen mot SKE.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Djurgården - Brynäs 1
Djurgården har varit ojämna i SHL-inledningen, men är på rätt väg i och med bortasegern mot Linköping. Brynäs har också blandat och gett inledningsvis. Stockholmarna har i grunden ett bättre lag och BIF har inte minst defensiva brister. Det känns vettigt med en spik i den här matchen.

2. Malmö - Färjestad 1X2
Två lag som har inlett suveränt möts. Malmö - med två raka trepoängare i bagaget - har en tuff utmaning framför sig. Färjestad har ett bättre lag, inte minst på forwardssidan. FBK gjorde det dessutom oerhört bra som bortabetvingade svenska mästarna Växjö i SHL-premiären. Här är det ovisst värre. Klart befogat att offra en helgardering.

3. Timrå - Växjö X2
En lurig match att tippa. Timrå är på gång i och med bortavinsten mot Brynäs och har visat prov på en vass offensiv i SHL-inledningen. Växjö blir en ordentlig utmaning. Lakers är obesegrade under ordinarie speltid i SHL-starten och hemmabetvingade namnkunniga Örebro nu senast. Medelpadingarna är ett lag som kan slå alla, men känslan är att det åtminstone inte blir full pott under lördagen. X2 lär räcka långt.

4. Frölunda - Luleå 1X2
Två guldkandidater drabbar samman. Frölunda svarade för ett fiasko i SHL-premiären hemma mot nederlagstippade Brynäs, men reste sig med besked nu senast genom att bortabesegra Skellefteå. Luleå - som inte spelade i torsdags och vann hemma mot Linköping i premiären - blir ett kraftprov. Det skiljer inte alltför mycket dessa lag, som har olika styrkor och svagheter. Även här känns det rätt att helgardera.

5. Skellefteå - Leksand 12
Skellefteå jagar en snabb revansch efter hemmaförlusten mot Frölunda. Möjligheterna är goda. Leksand har inlett med idel nollpoänare och inte minst haft defensiva besvär. LIF är å andra sidan ett lag med en hög grundkapacitet och SKE har varit ojämna i serieinledningen. Skellefteå är favoriter, men masarna kan mycket väl studsa tillbaka. Det känns rätt att halvgardera här.

6. HV71 - Troja/Ljungby 1
Två av Smålandslagen i HockeyAllsvenskan möts i en träningsmatch. Hårdsatsande HV71 är givetvis enormt stora favoriter. Jönköpingsgänget har stundtals varit sylvassa på försäsongen och har ett mycket bättre lag än Troja/Ljungby, tillika de allsvenska nykomlingarna. Ett varningens finger höjs ändå. Träningsmatcher är träningsmatcher och ett derby är ett derby. HV71 känns överstreckade. Oavsett - det känns ändå som att hemmalaget kommer styra upp det här i slutändan.

7. Modo Dam - AIK Dam 1X2
En oviss match i SDHL. Modo har varit ojämna i serieinledningen och tagit tre poäng på två matcher. AIK - som bara har lirat en match - föll hemma mot SDE i premiären. Öviksgänget har mycket goda möjligheter och ska vinna den här matchen under normala omständigheter. Stockholmarna besitter dock en hög grundkapacitet och ska inte räknas bort. Skrällvarning och känns tryggt med en helgardering här.

8. Jaroslavl - T Novgoro 12
Kupongens enda KHL-match. Jaroslavl har blandat och gett i KHL-inledningen. Det har även Torpedo Nizjnij Novgorod. Det skiljer inte jättemycket mellan dessa lag som läget är nu och är upplagt för en rysare. Jaroslavl känns lite väl högt streckade i paritet till förutsättningarna. 12 känns klokt här.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100