Speltips Powerplay » Lördag 2/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 2/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 2 oktober.

Lördagens Powerplay-kupong utgörs av massvis med SHL-matcher. Vi har även en intressant match i HockeyAllsvenskan att se fram emot.

💰 Banken! - Luleå

Luleå har haft det tungt inledningsvis, men det spelmässiga har varit väldigt, väldigt bra i hemmaplanssammanhang. LHF jagar revansch hemma mot Oskarshamn och det är en match där norrbottningarna lär ha ett stort chansövertag. Den här gången lär det även ge utdelning rent poängmässigt.

💣 Knallen! - Linköping

Skellefteå har visserligen i grunden ett bättre lag, men Linköping har krigat på bra den senaste tiden. Det är mycket möjligt att LHC tar minst en poäng och spelvärdet är väldigt bra på såväl 1 som X.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Brynäs - Rögle 1X2
Tämligen ovisst. Brynäs har blandat och gett den senaste tiden. Rögle har en hel del att jobba på efter två raka torskar. RBK har i grunden ett bättre lag, men Gävle-gänget har varit bra på hemmais och besitter en hög högstanivå. Här känns det vettigt att offra en helgardering.

2. Linköping - Skellefteå 1X2
Ytterligare en lurig sammandrabbning. Linköping har inkasserat två raka vinster efter en halvdal seriestart. Skellefteå blir ett kraftprov. SKE kan ståta med sex poäng på de tre senaste matcherna och har ett bättre spelarmaterial. LHC är dock ett lag med mycket potential och spelvärdet är dessutom högt för såväl en 1:a som ett X. Även här känns det rätt med en helgardering.

3. Örebro - Malmö 12
Örebro - med tre nederlag på de fyra senaste matcherna - är ett lag i gungning. Malmö blir en tuff uppgift. Skåningarna har dock en tveksam form (två torskar på tre bataljer) och ÖHK:s hemmaplansfördel väger tungt. Det skiljer inte så himla mycket mellan dessa lag och är grymt svårtippat. Känslan är att något av lagen tar hem det här under ordinarie speltid.

4. Växjö - Djurgården 1
Växjö har inlett serien riktigt bra; fyra vinster på fem matcher inger respekt. Djurgården - med två raka förluster - är inne i en tuff period. Stockholmarna är dock ett lag som besitter en hög kapacitet. Inte minst på forwardsfronten. Lakers hemmaplansfördel väger dock tungt och smålänningarna har en tämligen het offensiv. Tipset utgörs av att Växjö styr upp det här redan under ordinarie speltid.

5. Luleå - Oskarshamn 1
Luleå är hårt pressade inför lördagen. Endast tre poäng på fyra matcher är uselt. Det ska dock påpekas att LHF har gjort det bra - rent spelmässigt - i tre av dessa tillställningar. Oskarshamn blir en rejäl utmaning. IKO, med sju pinnar på fyra matcher, är ett lag som visat gott gry inledningsvis. Luleå har dock i grunden ett vassare spelarmaterial och ska inte tappa poäng hemma mot Oskarshamn. Tipset är att LHF inkasserar full pott.

6. Frölunda - Timrå 1X
Frölunda jagar lagets femte vinst på de sex senaste matcherna. Timrå är ett lurigt lag. Nykomlingarna har inlett seriespelet på ett bra sätt utifrån förutsättningarna. Västkustgänget har dessutom varit sådär på hemmais. Frölunda har dock ett försvarsmässigt övertag och tipset utgörs av att göteborgarna drar det längsta strået. 1X känns relativt tryggt.

7. Färjestad - Leksand 1X2
Ovisst värre. Namnkunniga Färjestad har förvisso vunnit tre av de fyra senaste matcherna, men är på nedgång i och med bortaförlusten mot Skellefteå nu senast. Leksand, som kan ståta med sju pinnar på de tre senaste matcherna, är på stark uppgång. LIF har dessutom varit bortastarka i serieinledningen. Det är upplagt för en rysare i Värmland. Helgardering för säkerhets skull!

8. Mora - Södertälje 12
Match i HockeyAllsvenskan mellan två lag som har mycket att bevisa. Mora har åkt på två förluster under ordinarie speltid. Södertälje har bara håvat in tre poäng på lika många matcher. SSK - som hemmabesegrade Troja/Ljungby nu senast - är dock på rätt väg. Det skiljer rätt så lite mellan dessa lag. SSK har ett bra spelvärde och det kan mycket väl bli en bortaseger, samtidigt som MIK å andra sidan är ett lag med oerhört mycket potential, som troligen kommer bli topp åtta den här säsongen. 12 känns troligt.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100