Powerplay idag » lördag 25 september » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Lördag 25/9

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 25/9

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 25 september.

Lördagens Powerplay-kupong består i första hand av SHL-hockey i form av fem högintressanta matcher. Vi snackar exempelvis om mötet mellan Växjö och Rögle, tillika två guldkandidater.

💰 Banken! - Luleå

Luleå har gjort det bra rent spelmässigt i SHL-inledningen, vilket inte minst corsistatistiken ger en fingervisning om. LHF har i grunden ett bättre lag än Örebro och hemmaplansfördelen väger tämligen tungt.

💣 Knallen! - Oskarshamn

Oskarshamn har visserligen ett betydligt sämre lag än Frölunda, men sett i enskilda matcher i SHL kan precis allt hända. Göteborgarna har varit halvdana på sistone och IKO är svårspelade i Be-Ge Hockey Center.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Leksand - Linköping 1
Leksand är på stark uppgång i och med bortatrean mot namnkunniga Frölunda. LIF har dessutom - sett till spelet - gjort det bra i SHL-inledningen även när det gäller helheten. Linköping slår ur underläge. LHC har åkt på tre raka förluster under ordinarie speltid och framför allt haft offensiva besvär. Det känns inte så troligt med minst en bortapoäng under lördagen. Här blir det en spik.

2. Brynäs - Skellefteå X2
En lurig match. Brynäs har blandat och gett i serieinledningen. BIF - som stod för en imponerande vändning nu senast hemma mot Växjö - är onekligen på gång. Skellefteå blir en ordentlig utmaning. SKE har håvat in sex poäng på tre matcher och kan i grunden ståta med ett bättre spelarmaterial än Gävle-gänget. Brynäs lär stå emot bra, men tipset utgörs av att X2 kommer räcka långt.

3. Luleå - Örebro 1
Luleå jagar revansch efter bortaförlusten mot Frölunda. Det spelmässiga har trots allt varit rätt så bra i serieinledningen och det har skapats mycket framåt. Örebro - med endast en poäng på två bataljer - har mycket att jobba på. Hemmaplansfördelen betyder mycket och LHF har ett bättre lag. Därmed inte sagt att Närke-gänget ska räknas bort. Det finns inte minst ett stort kunnande på forwardssidan i ÖHK. Tipset är emellertid att LHF blir för svåra den här gången. Här sätts kupongens andra och sista spik.

4. Växjö - Rögle 12
Två guldkandidater möts. Växjö har varit ojämna i SHL-inledningen. Rögle kan stoltsera med idel trepoängare och blir en svår nöt att knäcka. Det är upplagt för en rysare i Småland. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Oskarshamn - Frölunda 1X2
En oviss batalj. Oskarshamn - som har inkasserat tre pinnar på två bataljer - har gjort det bra inledningsvis utifrån förutsättningarna. Frölunda har varit ytterst ojämna och stod för en blek insats nu senast hemma mot Leksand. IKO har ingen press på sig och är svåra att möta i Be-Ge Hockey Center. Spelvärdet är högt här. Det är läge att offra en helgardering.

6. Leksand Dam - Linköping Dam X2
Match i SDHL. Här är Linköping stora favoriter. LHC har tagit tre raka trepoängare och inte minst övertygat i offensiven. Leksand har bara tagit tre pinnar på fyra tillställningar och slår ur underläge. Det ska mycket till för att LIF ska vinna den här matchen. X2 känns relativt tryggt.

7. Jaroslavl - Ufa 1X2
Sammandrabbning i KHL. Jaroslavl har bara tagit sju poäng på nio matcher. Ufa är ett lag som krigar i KHL:s toppskikt. Hemmaplansfördelen betyder dock mycket och Jaroslavl är ett lag med en hög grundkapacitet. Här känns det vettigt med en helgardering.

8. Dinamo Minsk - St Petersburg 1X2
Ytterligare en KHL-match. Även den här matchen är mycket oviss. Dinamo Minsk har i och för sig inlett seriespelet trevande. Det handlar dock om ett bra lag sett till grundförutsättningarna. St Petersburg känns, favoritskapet till trots, överstreckade i skrivande stund. Även här blir det en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer