Powerplay idag » onsdag 13 januari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 13/1

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 13/1

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 13 januari.

1. Modo - Bik Karlskoga 12
En lurig match att tippa. Modo - som kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna - har något bra på gång. Bik Karlskoga blir ett stort kraftprov. Värmlänningarna är obesegrade under ordinarie speltid i nio (!) matcher i följd och krigar i toppskiktet av tabellen. Lägg därtill att Bik har 2-0 i inbördes möten och är ett hyfsat bortalag. Modo är dock bra i hemmaplanssammanhang och besitter en minst lika hög grundkapacitet som Bik Karlskoga. Tipset är att Öviksgänget drar det längsta strået.

2. Timrå - Västerås 1
Timrå - med två raka vinster i bagaget - är på gång efter dippen. Västerås blir en svår uppgift. VIK gjorde det väldigt bra som bortabetvingade svårspelade Tingsryd nu senast. Västerås har dock varit halvdana rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Tik kan dessutom ståta med 2-0 i inbördes möten och är HockeyAllsvenskans främsta hemmalag. Tipset utgörs av att medelpadingarna styr upp det här. Mycket till följd av den eminenta offensiva spetskompetensen.

3. Tingsryd - Södertälje 1X2
En väldigt svårtippad match mellan två bra lag. Tingsryd föll förvisso nu senast hemma mot Västerås, men har trots allt håvat in imponerande tio poäng på de fyra senaste matcherna. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK kan ståta med fem segrar på de sex senaste matcherna. Sportklubben vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Lägg därtill att Södertälje är ett ganska bra bortalag. Taif är å andra sidan hemmastarka och tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

4. Västervik - Björklöven 1X2
Svårtippat var ordet. Västervik har en hel del att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. VIK har emellertid tagit poäng i två matcher i följd och är ett lag som har varit starka sett till helheten den här säsongen. Topplaget Björklöven blir en ordentlig utmaning. Västerbottningarna har visserligen fem nederlag på de sex senaste matcherna, men är i grunden ett fantastiskt bra lag. Björklöven är dessutom starka i bortaplanssammanhang. Det faktum att Västerbottenslaget kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten måste också lyftas fram. Känslan är att Björklöven får med sig minst en poäng.

5. Almtuna - Kristianstad 1X
Ytterligare en oviss batalj. Almtuna jagar revansch efter två förluster i följd. Det ska dock tilläggas att Uppsala-laget har tagit poäng i båda matcherna. Kristianstad kan stoltsera med två raka vinster mot idel bra lag. Skåningarna är dock bortasvaga och Almtuna är ett bra bortalag. Känslan är att Ais får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

6. AIK - Väsby 1
AIK vann nu senast hemma mot Västervik efter en stark vändning, men har blandat och gett den senaste tiden. Väsby har en hel del att jobba på efter fyra raka förluster. Nykomlingarna har dock vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och det är upplagt för en jämn match. Stockholmarna har i grunden ett bättre lag och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Känslan är att AIK vinner redan under ordinarie speltid. Delvis med tanke på lagets höga kapacitet på forwardssidan.

7. HC Dalen - Troja/Ljungby 1X2
Match i AllEttan Södra. Ett högintressant Smålandsmöte. HC Dalen vann den västra grundserien och Troja/Ljungby tog hem den södra. Oerhört ovisst. Två skickliga lag som inledde med tre poäng i premiären drabbar samman. Befogat med en helgardering.

8. Karlskrona - Nybro 12
Ytterligare en batalj i AllEttan Södra. Karlskrona jagar revansch efter förlusten borta mot Troja/Ljungby i premiären. Nybro - som inledde med en hemmavinst mot Mariestad - blir en rejäl utmaning. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Dragskott

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 jan.
08:00
Marc-Andrea Huesler - Guido Andreozzi
ATP Tennis
Spel: Hüsler -4.5 games
 
20 jan.
19:00
Väsby - Södertälje
HockeyAllsvenskan
Spel: Södertälje vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer

Veckans dubbel med Weimer och Bobby

Fotboll 14 januari 2021

Våra experter kommer med ett nytt spel till fredagskvällen! Följande dubbel ger fina 2.82 i odds! Dessutom: rygga spelet och få en bonus! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

FA Cup 7 januari 2021

År 2021 inleds på riktigt på lördag då Stryktipset har sin första omgång detta år! Vi får även en sprakande start på spelåret då inte mindre än 13 FA-cupmatcher ska analyseras. ... Läs mer

Jonas Weimer blev ensam vinnare på Europatipset - Vann 3,1 miljoner

Fotboll 30 december 2020

På tisdagskvällen prickade Bettingstugans expert Jonas Weimer in 13 rätt på Europatipset. Inte nog med det. Han var också ensam i Sverige med den bedriften och totalt landade ... Läs mer

Gratisspel till Newcastle vs Liverpool

Premier League 29 december 2020

Newcastle vs Liverpool på onsdagskvällen. Är du inte sedan tidigare kund hos Betfair Spelbörs får du ett riskfritt spel på 100 kronor till denna match. Lägg ett spel på 100 kronor ... Läs mer