Speltips Powerplay » Onsdag 17/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 17/3

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 17 mars.

Nu drar det riktigt intressanta i svensk hockey igång på många fronter. Det vill säga matcherna med kvalkaraktär, där varje enskild batalj betyder oerhört mycket. På onsdagens Powerplay-kupong bjuds vi till exempel på åttondelsfinalerna i HockeyAllsvenskan-slutspelet och Play Out. Häng med!

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Västerås - Almtuna 1X
På onsdag drar HockeyAllsvenskan-slutspelet igång med åttondelsfinalspelet. Västerås mot Almtuna utgör en av matcherna. Tämligen svårtippat. VIK avslutade grundserien med tre raka vinster. Almtuna har hela fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det står 2-2 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Uppsala-gänget är inte direkt något suveränt bortalag och tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör för Västerås den här gången.

2. Tingsryd - AIK 1X2
Ytterligare en mycket svårtippad tillställning. Tingsryd åkte på tre förluster på fyra matcher i grundserieslutspurten. AIK - med tre förluster på de fem senaste matcherna - är också inne i en tuff period. Taif har visserligen 3-1 i inbördes möten, men stockholmarna vann det senaste mötet lagen emellan. Det är ytterst lite som skiljer lagen åt och känslan är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

3. Väsby - Kristianstad 1X2
Den första Play Out-matchen spelades under tisdagen. På onsdag är det dags för ytterligare ett möte - även detta i Renew Arena. KIK vann nu senast, men det var en jämn match och mycket talar för att så blir fallet under onsdagskvällen. Kristianstad har förvisso 4-1 i inbördes möten den här säsongen, men det skiljer ytterst lite mellan lagen och är upplagt för en rysare. Känslan är att den här sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

4. Forshaga - Piteå 12
AllEttan Norra är inne i slutspurten. En match som betyder mycket i placeringsväg för båda lagen. Lagen har gjort en ungefär lika bra AllEtta och det är oerhört svårtippat. Piteå vann det senaste mötet lagen emellan, men Forshagas hemmaplansfördel betyder en hel del. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Kumla - Malung 12
En av två matcher i Kvalserien till Hockeyettan Västra. Här är Kumla stora favoriter. Laget har gjort en bättre säsong än Malung hittills och har i grunden ett bättre lag. Masarna besitter dock en hög kapacitet och det känns befogat med en halvgardering.

6. Köping - Grums 1
Onsdagens andra match i kvalet till Hockeyettan Västra. Köping har ett jätteläge. Hemmalaget har gjort en bättre säsong än Grums och vann när lagen möttes senast. Här blir det en spik.

7. Örnsköldsvik - SK Lejon 1
Kvalserien till Hockeyettan Norra drar igång. SK Lejon slutade sist i norrettans vårserie och slår ur underläge. Örnsköldsvik har ett bättre lag på alla fronter. Det mesta talar för en hemmavinst.

8. Köln - Wolfsburg 1X2
Match i den tyska högstaligan. Köln har 3-0 i inbördes möten den här säsongen, men lagen har gjort en ungefär lika bra säsong och här är det ytterst ovisst. En match som kan sluta precis hur som helst och helgarderas därefter.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100