Speltips Powerplay » Onsdag 2/12

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 2/12

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 2 december.

1. Södertälje - Modo 1
Södertälje är glödheta; sex vinster i följd och obesegrade under ordinarie speltid i åtta matcher i rad inger respekt. Modo blir en rejäl utmaning. Öviksgänget kan ståta med nio poäng på de fyra senaste matcherna och är på stark uppgång efter den tunga serieinledningen. Modo har dessutom besegrat SSK den här säsongen. Sportklubben vann dock det senaste mötet lagen emellan och är tämligen hemmastarka. Lägg därtill att Modo inte direkt har övertygat i bortaplanssammanhang sett över hela säsongen. Tipset är att SSK drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets starka offensiv.

2. Västerås - Mora 1X2
En väldigt oviss match. Västerås - med två förluster på de tre senaste matcherna - är på nedgång. Det är svårt att veta var Mora står efter att ha varit spellediga i cirka tre (!) veckors tid. MIK var ojämna innan matchuppehållet och VIK har i grunden ett bättre lag. Masarna är dock rätt så bra i bortaplanssammanhang. Västerås är emellertid ett helt okej hemmalag och känslan är att vinden vänder. Mycket till följd av lagets målvaktsspel.

3. Vita Hästen - Almtuna 1X2
Vita Hästen har förvisso tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortasegern mot Kristianstad nu senast. Almtuna - som har fyra förluster på de fem senaste bataljerna - är inne i en tuff period. Östgötarna vann det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset är att Norrköpingsgänget vinner mot det bortasvaga Uppsala-gänget.

4. Tingsryd - Björklöven 1X2
Tingsryd jagar lagets fjärde vinst inom loppet av fem matcher. Möjligheterna är ganska goda. Björklöven har mycket att jobba på efter två nederlag på de tre senaste matcherna. Lägg därtill att Taif vann det senaste mötet lagen emellan. Smålänningarna är dessutom ett ganska bra hemmalag. Västerbottningarna är å andra sidan bortastarka och har gjort en betydligt bättre säsong än Tingsryd hittills. Tipset utgörs av att Björklöven får med sig minst en poäng från Nelson Garden Arena.

5. Huddinge - Visby/Roma 1
Toppmöte i Hockeyettan Östra. Huddinge kan ståta med 16 (!) raka segrar och är alltjämt obesegrade. Serietvåan Visby/Roma blir en tuff utmaning. Gotlänningarna är formstarka och vassa i bortaplanssammanhang. Tipset är dock att HIK för för svåra och vinner redan under ordinarie speltid. Till viss del med tanke på lagets eminenta offensiv.

6. HC Dalen - Mariestad 12
Oviss match i Hockeyettan Västra. Serieledande HC Dalen toppar serien med god marginal. Mariestad är tvåa och blir ett kraftprov för Jönköpingsgänget. HC Dalen - som vann det senaste mötet lagen emellan - har åtta (!) raka hemmavinster, men skaraborgarnas grundkapacitet är tämligen hög. Känslan är att det blir en seger under ordinarie speltid för något av lagen.

7. Vännäs - Kalix 12
Svårtippat i Hockeyettan Norra. Sjätteplacerade Vännäs är uppe på samma poäng som femteplacerade Kalix. Inget av lagen har övertygat den senaste tiden. Kalix är bortastarka och vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att gästerna drar det längsta strået även den här gången.

8. Davos - Rapperswill 12
Sammandrabbning i den schweiziska högstaligan. Davos är favoriter. Inte minst med tanke på att laget har 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att laget vinner redan under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100