Speltips Powerplay » Onsdag 26/5

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 26/5

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 26 maj.

Onsdagens Powerplay består av många intressanta matcher. Inte minst från hockey-VM. Häng med!

⏰ Spelstopp: 19:14

1. Belarus - Storbritannien 1
En av fem VM-matcher på onsdagens Powerplay-kupong. Belarus - som har betvingat Sverige - har gjort det bra rent helhetsmässigt i VM så här långt. Storbritannien har förlorat tre raka. Belarus lär inte tappa poäng i den här bataljen.

2. Kanada - Norge 1
Ytterligare en match där ett av lagen är stora favoriter. Här känns det dock lite mer ovisst. Kanada har inlett VM med tre (!) raka nederlag. Norge - med tre pinnar på lika många matcher - är dock ett lag som kanadensarna ska vinna mot. Spik!

3. New York Islanders - Pittsburgh 1X2
Match i Stanley Cup-slutspelet. Jämnt och tufft har varit fallet i de fem första mötena lagen emellan. New York Islanders är i förarsätet till följd av 3-2 i matcher. Det är inte mycket som skiljer lagen åt och här känns det vettigt med en helgardering.

4. Tampa - Florida 1X2
Ytterligare en jämn matchserie. Tampa har övertaget (3-2) i matcher och möjlighet att gå vidare om det blir vinst i den här tillställningen. Florida har dock vunnit två av de tre senaste mötena och är ett lag med mycket potential. Oerhört svårtippat. Även här blir det en helgardering.

5. Minnesota - Vegas 12
Onsdagens tredje match i Stanley Cup-slutspelet på kupongen. Minnesota spelar med kniven på strupen på grund av att Vegas leder med 3-2 i matcher. Vegashar med andra ord två "matchbollar". Minnesota vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och har visat gott gry på sistone. Vegas är dock ett väldigt skickligt lag och känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

6. USA - Lettland 1X
En lurig sammandrabbning. USA har blandat och gett inledningsvis. Lettland - med sju poäng på tre matcher - har varit starka. USA har i grunden ett bättre lag, men lettländarna besitter mycket kvalitet. Här känns det vettigt med en halvgardering.

7. Schweiz - Slovakien 12
Grymt svårtippat. Schweiz gjorde det bra i VM-inledningen, men svarade för ett stort magplask nu senast mot Sverige. Slovakien blir ett kraftprov. Slovakerna har sopat rent så här långt. Det är upplagt för en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Sverige - Tjeckien 1X2
Det här är något av en måste-vinna-match för Sverige. Endast tre pinnar på lika många matcher har försatt Tre Kronor i en tuff situation. Storsegern mot Schweiz nu senast lovar emellertid tämligen gott. Tjeckien har inlett med blott två poäng på tre matcher, men är ett lag med en hög högstanivå. Här känns det befogat att offra en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100