Speltips Powerplay » Onsdag 28/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 28/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 28 april.

Onsdags Powerplay är högintressant. Inte minst med tanke på matcherna i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Lyckas Troja/Ljungby säkra det allsvenska avancemanget? Haka på!

⏰ Spelstopp: 17:59

1. Troja/Ljungby - Mariestad 1
En av två matcher i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Troja/Ljungby kan säkra det allsvenska kontraktet om det går lagets väg även i den andra kvalseriebataljen. Smålänningarna vann det senaste mötet lagen emellan och är hemmastarka. Mariestad är ett bottenlag och allt annat än tre Troja-poäng vore oväntat.

2. Nybro - Hudiksvall 12
Nybros sista chans i jakten på en plats i HockeyAllsvenskan. En väldigt svårtippad match. Hudiksvall - som också har möjlighet att ta steget upp till andraligan - vann det senaste mötet lagen emellan. Det skiljer lite mellan dessa lag. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

3. Sverige - Danmark 1
Match i Nordic Cup. Sverige är tämligen stora favoriter. Tre Kronor är starkare på alla fronter. En given spik.

4. Omsk - CSKA Moskva 1X2
Sammandrabbning i KHL-slutspelet. Mycket ovisst. Omsk har vunnit de två senaste mötena lagen emellan, men CSKA har ett bra lag. Bortalaget har dessutom betvingat Omsk tidigare under säsongen. Helgardering!

5. Ingolstadt - Eisbären 12
En av två matcher i det tyska slutspelet på onsdagens Powerplay-kupong. Här är det också mycket svårtippat. De senaste bataljerna mellan dessa lag har varit väldigt jämna. Allt talar för ytterligare en rysare. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

6. Wolfsburg - Mannheim 1X2
Ytterligare en match i DEL-slutspelet. Mannheim har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan, men Wolfsburg är ett lag med mycket potential. Här kan det gå hur som helst och en helgardering offras.

7. Ottawa - Vancouver 1X2
Match i NHL. Vancouver har gjort en bättre säsong än Ottawa hittills. Hemmaplansfördelen väger emellertid tungt och det har varit ett antal jämna tillställningar lagen emellan tidigare under säsongen. Även här blir det en helgardering.

8. Minnesota - St. Louis 1X
Ännu en sammandrabbning i NHL. Minnesota ska betraktas som favoriter. Hemmalaget har visat prov på en helt annan stabilitet än St. Louis den här säsongen och hemmaplansfördelen betyder en hel del. Faktum är å andra sidan att St. Louis har vunnit de två senaste mötena lagen emellan. Det känns dock som en ren tillfällighet. Här känns det vettigt med 1X.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100