Speltips Powerplay » Torsdag 29/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 29/4

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 29 april.

Torsdagens Powerplay innehåller bland annat två högintressanta semifinalmatcher. Under kvällen får vi reda på vilka lag som tar sig till SM-final!

⏰ Spelstopp: 19:59

1. Rögle - Skellefteå 1
Torsdagskvällens andra semifinalmatch. Ytterligare en semifinalserie som har varit jämn och tät. Skellefteå har rest sig på ett imponerande sätt efter två raka förluster i form av att håva in två vinster i följd. Rögle ska trots allt betraktas som favoriter. Samtliga matcher i den här semifinalserien har slutat med hemmavinst och skåningarna är hemmastarka i allmänhet. Ängelholmsgänget har dessutom 5-3 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Känslan är att RBK är bäst när det gäller och säkrar finalplatsen genom att vinna redan under ordinarie speltid.

2. Växjö - Örebro 1X2
Dags för den femte semifinalmatchen mellan Växjö och Örebro. Slaget om finalplatsen ska avgöras. ÖHK har stått emot bättre än väntat och svarade för en heroisk insats nu senast. Lakers är i allra högsta grad i gungning och har pressen på sig under torsdagskvällen. Smålänningarna har dock goda möjligheter. Hemmaplansfördelen väger tungt och Växjö har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Lakers styr upp det här. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardssidan.

3. Sverige - Danmark 1
Returmöte i Nordic Cup. Sverige har ett jätteläge. Tre Kronor vann när lagen möttes senast och har i grunden ett betydligt bättre lag. En självklar spik.

4. ZSC Lions - Servette 1X2
Match i det schweiziska slutspelet. Servette - som har vunnit de två senaste mötena lagen emellan - har goda möjligheter. Zig har dock ett bättre spelarmaterial. Mycket ovisst. Här är det befogat att offra en helgardering.

5. Zug - Rapperswil 1X
Ytterligare en sammandrabbning i Schweiz. Här är Zug stora favoriter. Hemmalaget har vunnit flera möten i följd mot Rapperswil. Det ska dock tilläggas att bortagänget har mycket potential. 1X bör oavsett vara relativt säkert.

6. New York Rangers - New York Islanders 12
En av tre NHL-matcher på torsdagens Powerplay-kupong. Det skiljer inte så mycket mellan lagen den här säsongen. Islanders har förvisso ett övertag sett till inbördes möten, men Rangers hemmaplansfördel väger tungt. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Washington - Pittsburgh 1X2
Ytterligare en NHL-sammandrabbning. Washington och Pittsburgh har gjort en ungefär lika bra säsong. Ytterst lite skiljer lagen åt. En av de mest svårtippade matcherna på den här kupongen. Helgardering!

8. Toronto - Vancouver 1X
Ännu en match i världens bästa hockeyliga. Toronto har gjort en mycket bättre säsong än Vancouver hittills. Det luriga är att Vancouver har vunnit de senaste mötena lagen emellan. Det troligaste är emellertid att Toronto åtminstone inte förlorar under ordinarie speltid den här gången.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100