Speltips Powerplay » Onsdag 5/5

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 5/5

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 5 maj.

Onsdagens Powerplay är högintressant. Här handlar det framför allt om matcher från världens bästa hockeyliga!

⏰ Spelstopp: 18:59

1. Servette - Zug 1
Slutspelsmatch i Schweiz. Servette har ett jätteläge. Det har visserligen blivit förlust i de senaste mötena lagen emellan, men Servette är ett lag med en grymt hög kapacitet och hemmaplansfördelen väger tungt. Magkänslan säger en hemmavinst under ordinarie speltid!

2. Wolfsburg - Eisbären 1X2
Sammandrabbning i det tyska slutspelet. Här är det oerhört ovisst. Wolfsburg har vunnit flera möten lagen emellan i följd. Eisbären har dock stått emot riktigt bra. Här kan det gå precis hur som helst. Vettigt att offra en helgardering.

3. Tampa Bay - Dallas 1
En av sex NHL-bataljer på onsdagens Powerplay-kupong. Tampa Bay har dels ett stort mentalt övertag tack vare flera segrar mot Dallas den här säsongen. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Lägg därtill att Tampa har gjort en mycket bättre säsong än Dallas rent generellt. Här blir det en spik!

4. Columbus - Nashville 12
En lurig match. Columbus har hemmaplan, men Nashville kan stoltsera med fyra (!) vinster i följd i inbördes möten. Det mentala övertaget skojar man inte bort. Columbus är emellertid ett lag med mycket potential. Här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Ottawa - Montreal X2
Ytterligare en NHL-tillställning. Montreal har förvisso blandat och gett i inbördes möten lagen emellan den här säsongen, men har i grunden ett bättre lag. Mycket talar för att X2 sitter. Inte minst med tanke på Montreals defensiva övertag.

6. New York Rangers - Washington 1X2
En svårtippad sammandrabbning. Washington har gjort en mycket bättre säsong än New York Rangers. Laget har dessutom vunnit två av tre inbördes möten. Rangers är å andra sidan ett lag som besitter en hög kapacitet. Här blir det en helgardering.

7. Minnesota - Vegas 1X2
Ytterligare en match som helgarderas. Minnesota har vunnit flera matcher i följd mot Vegas i inbördes möten, men bortalaget har ett bra spelarmaterial och är luriga. Vegas har dessutom gjort en bättre säsong än Minnesota rent helhetsmässigt. Ytterligare en helgardering!

8. St Louis - Anaheim 1X
Den sista matchen på kupongen. St Louis har ett kanonläge. Anaheim är ett bottelag och St Louis har visat prov på en högre nivå den här säsongen. Bortalaget har å andra sidan betvingat St Louis tidigare under säsongen och ska inte räknas bort. Det troligaste är dock att St Louis - i sämsta fall för hemmalagets del - tar den här matchen till övertid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100