Speltips Powerplay » Torsdag 13/5

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Torsdag 13/5

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 13 april.

Torsdagens Powerplay bjuder bland annat på några rafflande landskamper. Många av matcherna är väldigt svårtippade och här finns det möjlighet till en bra utdelning om det vill sig väl.

⏰ Spelstopp: 15:59

1. Tjeckien - Sverige 1X2
Dags för ytterligare en match i Carlson Hockey Games för Sverige. En mycket oviss sammandrabbning. Tre Kronor jagar revansch efter förlusten mot Ryssland. Sverige har en bättre offensiv, men Tjeckien har ett bra lag. Här känns det vettigt med en helgardering.

2. Ryssland - Finland 1X2
Den andra bataljen i Carlson Hockey Games. Ryssland är favoriter, men Finland är svårspelade och har mycket karaktär. Även här känns det befogat att offra en helgardering.

3. Danmark - Norge 1
Landskamp mellan Danmark och Norge. Danskarna har i grunden ett bättre lag och mer skicklighet. Det känns rätt med en spik!

4. St Louis - Minnesota 12
En av tre NHL-matcher på torsdagens Powerplay-kupong. St Louis har plusstatistik i inbördes möten mot Minnesota den här säsongen, men formen är halvdan. Minnesota har dessutom i grunden ett bättre spelarmaterial, vilket inte minst tabellen visar. Här känns det som att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Colorado - Los Angeles 1
Ytterligare en NHL-sammandrabbning. Colorado har ett jätteläge. Avalanche är dels formstarka. Colorado har dessutom fyra raka vinster mot Los Angeles den här säsongen. Colorado har dessutom gjort en mycket bättre säsong än Kings rent helhetsmässigt. Allt annat än en etta vore en skräll.

6. Calgary - Vancouver 1X
Den tredje NHL-bataljen på Powerplay-kupongen. Calgary har blandat och gett den senaste tiden. Det har även Vancouver. Canucks har vunnit två av tre inbördes möten, men Flames har ett snäppet bättre lag. Känslan är att 1X är relativt säkert.

7. Elias Lindholm - Nils Höglander 1X2
Två svenskar drabbar samman i "målduellen". Lirare som har gjort det bra i NHL den här säsongen. Elias Lindholm är mer etablerad, men Nils Höglander har en grym högstanivå. Svårtippat värre. Här blir det en helgardering!

8. Henderson - Bakersfield 12
Match i AHL, tillika NHL:s farmarliga. Bakersfield har en lång vinstsvit sett till inbördes möten, men Henderson är ett lag som besitter en hög högstanivå. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Det skiljer i grunden inte så mycket mellan dessa lag. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100